1. The Elder Scrolls IV: Oblivion (X360)

The Elder Scrolls IV: Oblivion (X360)

The Elder Scrolls: Oblivion is alweer het vierde deel in de serie van de TES. Ze wilden hun games altijd zo vrij mogelijk maken. Heel erg veel mensen wachtten op dit prachtige deel, ik en mijn broer ook. Toen hij net een weekje uit was gingen we dus naar de winkel, om dit prachtige spel aan te schaffen. Wat bleek, ik kon niet spelen omdat hij bij het laden steeds vast liep, dit schijnt een vaak voorkomend probleem te zijn met dit spel. Hoe dan ook, ik ruilde hem voor een nieuw exemplaar van Oblivion. Ik heb dit spel nu al lang gespeeld en ga er een review over schrijven. Na lang wachten is er eindelijk weer een review van mij, dit keer over: The Elder Scrolls IV: Oblivion.

Mijn eerste indruk

Toen ik net uit de gevangenis was ontsnapt, een niet echt moeilijke kerker laat ik het maar noemen. Keek ik mijn ogen uit, prachtig. Landschappen waren prachtig, je kon wel een kilometer ver kijken. Het water was mooi, je zag duidelijk schaduwen van bijv. bomen of jezelf. Mijn eerste indruk was oké, en had er gelijk een paar uurtjes gameplay opzitten. Terwijl ik nog geen één hoofdmissie had gedaan. De eerste beelden die ik zag, waren verruit de mooiste beelden die ik ooit heb gezien, onderhand heb ik nu ook een HD-tv, en nu is het nog veel mooier.

Oneindig veel mogelijkheden

Je bent vrij uit de gevangenis, maar tevens ben je ook vrij voor de rest van het spel. Je kan stelen, in een colloseum vechten, magie leren, in guilds gaan en noem maar op, je hebt dus veel mogelijkheden. Ik heb nu nog maar 2 hoofdmissies gedaan en heb er al zo’n 200 uur opzitten. Inmiddels zit ik in alle guilds waar je in kan zitten. Er zijn vast mensen die gelijk de echte missies gaan doen, maar het is beter om eerst een paar Side-Quests te doen, om jezelf een paar levels hoger te trainen. Wat ik al eerder vermeld heb is dat ze altijd bij de TES spellen, je zo vrij mogelijk willen maken, dit is echter heel goed gelukt. Ik heb nog lang niet alles geprobeerd, maar al wel heel erg veel plezier gehad in Side-Quest in guilds. Zometeen zal ik nog terugkomen op de guilds. Oneindig veel mogelijkheden in deze ‘PRACHTIGE’ game.

Guilds

- Thief-Guild

De Thief-Guild is een guild die zich voornamelijk bezighoud met het stelen van voorwerpen. Als je erin wilt zul je deze lijn moeten volgen:

Steel een voorwerp, zorg ervoor dat je in de gevangenis komt, als je eruit bent, zul je in de nacht een lid van de Thiefs Guild tegenkomen. Ze levert je een brief af, waar instaat of je de Thief-Guild wil joinen. Je moet nog een test doen, steel voor 50 gold dingen en verkoop het aan de leider. Als je dat gedaan hebt, ben je officieel lid van deze guild

- Dark Brotherhood

De Darkbrotherhood zal je missies geven om mensen te vermoorden. Als je erin zit krijg je regelmatig wapens, en in het begin een zwarte cape. Ook is het mogelijk als je een paar Side-Quest voor deze mensen hebt gedaan, om naar de Black Hand te gaan, deze organistatie wil de Dark Brotherhood uitroeien, wat jij moet doen. Je zal echter wel meer geld krijgen, en af en toe wapens. Als je de Dark Brotherhood wilt joinen zul je dit moeten doen:

Vermoord een mens, als je dan op een goed bed gaat slapen zal iemand in je slaap je wakkermaken. Hij geeft je een opdracht, voltooid? Dan ben je lid van deze organistatie!

- MagesGuild

Dit is verruit de saaiste Guild, je bezig houden met Magie is voor de meeste mensen niet echt leuk. Voor de mensen die het wel leuk zullen vinden kan je je gewoon aanmelden, ik heb het gedaan alleen voor het pak, maar heb er nooit een Side-Quest voor gedaan.

- FightersGuild

De Fighters-Guild is de beste manier om je character te trainen. Je moet mensen redden, dieren verjagen en noem maar op. Je zal er ook enorm veel Gold voor kijgen, en bovendien zal je veel vrienden krijgen. Ik vind deze Guild de leukste Guild samen met de Dark Brotherhood. Je kan je bovendien ook zelf aanmelden voor deze ongeheime organistatie!

Grafisch mooiste spel op de markt

Grafisch is dit spel echt heel erg goed. Je kan echt zien dat ze hier echt heel erg veel tijd aan hebben besteed. Overal waar je komt is wel een ander landschap. Als je naast een stad staat, is het zo mooi, om de kerken te zien. Oblivion’s sterkste kant is grafisch, dat durf ik met trots te zeggen. Alles is echt gedetailleerd, het enigste wat ze wel konden verbeteren, is dat sommige personages een beetje blokkerig zijn, maar hier zal je je echt niet aan storen, je hebt het immers toch te druk om de landschappen te bewonderen. Als het regent gaat, blijft het mooi, ik wacht dan meestal even totdat er weer zon schijnt om weer verder te genieten van de verschillende landschappen. De gebouwen zijn echter ook prachtig. Dit spel heeft de beste grafische kwaliteiten dan welk spel dan ook op dit moment op de markt. Er zullen mensen zijn die GRAW mooier vinden, dat is misschien wel zo, maar de landschappen dat is toch het sterkste punt van deze game.

Sounds, ik voel me net een engeltje

De Sounds, hier heb ik niet erg veel over te vertellen, ze zijn gewoon prachtig. Elk gebied heeft wel weer zijn mooie muziek, Zelda en Oblivion zijn de enigste games waar ik ze voor de Sounds zal willen opstarten. Soms heb ik uren na het spelen van deze game nog steeds deze wonderbaarlijke muziek in mijn hoofd. Ze hebben overal veel tijd aan besteed in deze game, maar Sounds wel heel erg veel. Dit is een heel groot pluspunt, af en toe vind ik de muziek zelfs beter dan Zelda, en noem maar eens een spel wat mooiere sounds heeft dan Zelda. De Sounds zijn in één woord prachtig!

Conclusie

Dit is absoluut een must-have voor de mensen die over een Xbox360 beschikken. Haast alles is een pluspunt, ik geef deze game terrecht een 9 en een half, waarom geen tien? Omdat het spel op sommige momenten kan laggen, en het laadprobleem. Verder vind ik dit spel het beste spel wat ooit op de markt is verschenen, samen met OoT. Vooral de grafische en de geluidskant aan deze game is heel sterk, deze TES is dus zeer goed gelukt, ze hebben er ook wel heel erg veel tijd aan besteed.

Cijfers:

Grafisch: 9 en een half

Sounds: 10

Vrijheid: 10

Gameplay: 9

Totaal: 9 en een half

Conclusie en beoordeling

Dit spel is zeker een musthave voor de mensen die een Xbox 360 hebben, dit spel en GRAW moeten deze mensen gewoon hebben!
9
Score
90
Score: 90
 • Pluspunten
 • Grafisch
 • Sounds
 • Vrijheid
 • Gameplay
 • Minpunten
 • Laadprobleem
 • Personages af en toe blokkerig
 • Af en toe lag

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Heb liever dat ze CC porten naar de PS3, doen ze nog iets nuttigs. ;)

 • dit is sowieso arcade formaat. kan nooit zo'n spel van 60 euro zijn

 • Ik heb denk ik toch liever een nieuwe campaign voor Castle Crashers dan een nieuw spel. Castle Crashers was echt geweldig en wil ik echt meer van zien. Maar goed, ik ben wel benieuwd wat dit nieuwe spel gaat worden.

 • Dit neigt heel erg naar een XBLA-game.

 • Ze mogen Castle Crashers even updaten met nieuwe levels…

 • Meer castle crashers aub!

 • Heb castle crashers nooit gespeeld maar ik heb er veel goeds over gehoord, toch maar 's proberen

 • Té blij en cartoony; niets voor mij.

 • niks voor mij

 • Poppetje ziet er wel geinig uit, maar alleen daarvoor ga ik niet betalen.

 • 4.787 Heb liever dat ze CC porten naar de PS3, doen ze nog iets nuttigs. ;)

  Dat zou ik ook liever hebben ja :D

 • Zegt idd niet erg veel.

 • ik dacht een nieuwe coole game maar nee het moest weer een XBLA-game zijn

 • We zien wel wat dit betekent!

 • Vind het er wel geinig uitzien, ben benieuwd wat het moet worden.

 • lijkt me helemaal niks

 • Volgende week zetten ze ook hun eerste trailer online, hier valt nog weinig over te zeggen.

 • ik dacht een nieuwe coole game maar nee het moest weer een XBLA-game zijn  En dan is het direct geen nieuwe coole game als het Arcade is -_-'…

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren