1. Juni

Juni

Juni was achteraf gezien een nog best aardige maand. Spellen als Harry Potter, Thief, Red Dead Revolver, Mario Golf, Driv3r en Breakdown hebben eigenaren vermaakt. Daarbij kwamen er nog een aantal topspellen in de budget bak te liggen, zodat we de zomer voorlopig wel even door kunnen komen. Toch was er deze maand maar één echte titel die met kop en schouders boven de rest stak.

Spel van de maand

Door Jelle van Es

Full Spectrum Warrior


Uitgever: THQ | Ontwikkelaar: Pandemic Studios
Releasedatum: 25 juni 2004

http://media.insidegamer.nl/topimages/1361.jpgMotivatie: En dat is Full Spectrum Warrior. Voor de tweede maand een Xbox spel dat er met de titel vandoor gaat. Full Spectrum Warrior is een realistische strategie spel, waarbij jij aan de hoofd staat van een tweetal teams. De bedoeling is om de beide teams samen te laten werken en zo de gewapende terroristen uit te schakelen. Hierbij moet rekening gehouden worden met de lokale bevolking en bovendien kan een stad een zeer gevaarlijk toneel zijn voor een oorlog.

Het is een unieke titel, ziet er prachtig uit en speelt ook nog eens gemakkelijk. Daarbij zit er ook nog een co-op mode, die via Xbox Live speelbaar is. Helaas hebben we nog geen recensie, maar die volgt volgende week. Tot die tijd kan je nog onze E3 impressie lezen.


Game Boy Advance Spel van de maand
Door Jakob Dieckmann

F-Zero: GP Legend
Uitgever: Nintendo | Ontwikkelaar: Nintendo
Releasedatum: 4 juni 2004

http://media.insidegamer.nl/topimages/1572.jpgMotivatie: F-Zero: GP Legend heeft mij zeker de nodige uurtjes aan plezier opgeleverd de afgelopen paar weken. Het is niet echt een spel dat je weken achter elkaar speelt, omdat het snel repetitief wordt. Toch kun je ver meegevoerd worden in de Story Mode, waarin ik het grootste deel van mijn tijd vertoefde.

F-Zero: GP Legend bood alles wat vorige delen ook boden en meer. Snelheid, aardige beelden en een meeslepend verhaal. Toch blijf je aan het eind van de rit met het gevoel zitten dat er meer in gezeten had. Zo was een winkel als in de GameCube-versie van grote meerwaarde geweest. Nus is het wachten op een nieuwe versie voor de Nintendo Dual Screen.

F-Zero: GP Legend was zeker niet zo goed als we gehoopt hadden, maar alles beter dan alweer het derde deel van Sonic op de Game Boy Advance.


GameCube Spel van de maand
Door Robert van der Werf

Mario Golf: Toadstool Tour
Uitgever: Nintendo | Ontwikkelaar: Camelot
Releasedatum: 18 juni 2004

http://media.insidegamer.nl/topimages/188.jpgMotivatie: Hoewel het derde deel van Phantasy Star Online erg dicht in de buurt kwam, is Mario Golf: Toadstool Tour toch de winnaar van deze maand. Ondanks dat Nintendo dit spel veel te laat in Europa heeft uitgebracht. Mario Golf: Toadstool Tour heeft om te beginnen een goed introductiefilm die enkele minuten lang duurt en er mooi uit ziet. Daarnaast is de speelwijze van dit spel erg simpel maar toch erg verslavend.

Omdat het zo simpel is kunnen drie andere vrienden meteen uit de voeten met de simpele besturing. Ook de visuele kant van het spel is dik in orde. Daarnaast heeft het spel ook nog enkele kleine spelletjes om bijvoorbeeld verbeterde personages vrij te spelen en de levensduur van het spel te verlengen. Mario Golf: Toadstool Tour heeft telkens een kleine drang om gewoon nog een keer gespeeld te worden ook al heb je de baan al is eerder uitgespeeld en is de speelwijze erg makkelijk.

PC Spel van de maand
Door Kris Boon

Joint Operations: Typhoon Rising
Uitgever: Novalogic | Ontwikkelaar: Novalogic
Releasedatum: 25 juni 2004

http://media.insidegamer.nl/topimages/739.jpgMotivatie: Voor de prijs PC-spel van de maand juni ging het tussen Joint Operations: Typhoon Rising en Ground Control 2: Operation Exodus. Na lang gediscussieerd te hebben, is de beslissing op Joint Operations gevallen. Novalogic heeft met dit spel namelijk bereikt wat wij vooraf betwijfelden; het is inderdaad mogelijk met ruim honderd man zonder vertraging online te spelen. En alleen daarom al verdient het spel dit.

Maar dat is niet alles. Mede door de mogelijkheid om met zoveel mensen tegen elkaar te spelen, is het noodzakelijk goede werelden te maken en te zorgen voor geschikte voertuigen. Ook dat is gelukt, want of je nu in een helikopter of in een jeep zit, het komt allemaal even goed over. De werelden zijn overigens zó groot dat het noodzakelijk is van die voertuigen gebruik te maken. Deze week volgt de recensie van Joint Operations: Typhoon Rising, maar momenteel zijn we te verslaafd om ook maar één letter op virtueel papier te krijgen. Even geduld nog dus.


PlayStation 2 Spel van de maand
Door Jeffrey Visser

Driv3r
Uitgever: Atari | Ontwikkelaar: Reflections Interactive
Releasedatum: 22 juni 2004

http://media.insidegamer.nl/topimages/1054.jpgMotivatie: Juni had dit jaar best wat leuks te bieden op PlayStation 2-gebied. Naast de nieuwe Harry Potter was het vooral het derde deel uit de Driver serie dat interessant was. Na twee zeer succesvolle voorgangers kon een PlayStation 2-versie niet uitblijven en die is deze maand gearriveerd.

Zoals bij de voorgangers ook het geval was kruip je in de huid van Tanner. Je bent een undercover-agent en je moet er voor zorgen dat je een grootse autobende oprolt. Je moet dus heel wat af rijden en dat doe je in de wereldsteden Miami, Istanbul en Nice. Je moet overigens niet alleen rijden, sommige gedeeltes leg je te voet af.

DRIV3R brengt een hoop spektakel en super snelle actie naar je toe. Achtervolg criminelen, race tegen anderen om je te bewijzen en rol beetje bij beetje de bende op. Een alleraardigst spel dat het wachten op Grand Theft Auto: San Andreas wat verzacht.


Xbox Spel van de maand
Door Joost Vogel

Full Spectrum Warrior
Uitgever: THQ | Ontwikkelaar: Pandemic Studios
Releasedatum: 25 juni 2004

http://media.insidegamer.nl/topimages/1361.jpgMotivatie: Full Spectrum Warrior bleek bij de redactie het beste spel van de maand juni te zijn. Logisch gevolg is dan ook dat het spel nu wordt uitverkozen tot het beste Xbox-spel van deze maand. Ontwikkelaar Pandemic Studios heeft prima werk verricht bij de overzetting van dit spel naar de spelcomputer. Oorspronkelijk was Full Spectrum Warrior namelijk bedoelt voor Amerikaanse militairen die van het spel zouden moeten leren. Deze realistische versie is al een tijdlang beschikbaar voor de dappere soldaten, maar THQ heeft alsnog besloten een Xbox-versie uit te brengen.

Deze versie is geen regelrechte simulatie, maar in de basis blijft Full Spectrum Warrior natuurlijk realistisch. Het belangrijkste is dat het spel ook nog eens behoorlijk vermakelijk is, mede dankzij de toevoeging van Xbox Live.

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

 • wuh maand nu al voorbij  anywayz gelukkigen donderdag  ik vond het maar een bagger maand eerlijk gezegd  geen 1 game gekocht :(
 • Mario Golf is echt fantastisch. Zooo leuk en simpel :) Ideaal tussendoortje, maar ook prima diepgang voor de gevorderde golfer.

 • En weer een waardeloze maand.

 • Baggermaand, maar het geld groeit me niet op de rug dus ik heb nog zat games voor de GBA om te kopen. Ga toch op vakantie, GBA is dan toch het enige wat ik nodig zal hebben.

 • met een e3 pas achter de rug had ik wel meer verw8

 • ik wou ff kwijt dat full spectrum warrior echt een top game is.

  Ik heb hem nu een paar dagen in huis maar het is echt een meesterlijk

  spelletje. ik kan hem iedere xbox bezitter ten zeerste aanraden.

 • "Naast de nieuwe Harry Potter, Syphon Filter: The Omega Strain, het spel van Shrek 2 en natuurlijk Shellshock Nam ’67 was daar het derde deel van Driver."  Syphon Filter komt 9 juli uit.

  Shellshock Nam '67 komt eind augustus.

 • Het is al veranderd zie ik, Jelle zat te slapen :).

 • Juni en Juli zijn beiden bout, Augustus wordt goed –> Sudeki!!!

 • Echte fans hebben DKC2 al op de SNES gespeeld.

 • niet echt een super maand, kijk uit naar juli iig

 • Driv3r spel van de maand met een zeventje? Mjah….

 • PSO 3 vin ik super vet…  alleen Driv3r vond ik echt zwaar tegenvallen….Kutbesturing en gameplay en ronduit lelijke graphics…….krijgt van mij een 4,9

 • ik vind driv3r meer een 4,835… maja, sommige mensen houden van games vol bugs

 • maja, sommige mensen huilen snel

 • Er was geen beter PS2-spel deze maand.

 • Vond het geen goede maand maar heb toch CoN gekocht en nog geen minuut spijt van gehad. :p

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren