1. Harvest Moon: Friends of Mineral Town (GBA)

Harvest Moon: Friends of Mineral Town (GBA)

Vroeger, zowat in de middeleeuwen, was een boer zijn normaal. Je moest zaaien, oogsten en ploegen. Als je geluk had, hield je er zelf nog wat aan over. Tegenwoordig is een boer zijn, een bijna uitgestorven beroep. Als jullie ooit een droom hadden om een eigen boerderij te starten, maar zonder al dat vermoeiend werk, heeft Natsume dit spel voor jou ontworpen. Een van de beste boersimulators ooit: Harvest Moon: Friends of Mineral Town.

Is deze boerderij echt van mij?

Je begint natuurlijk niet direct met het boerenleven. Je moet eerst een boerderij hebben. Je raakt wel op een droevige manier aan je boerderij. Een oude man die je had ontmoet toen je klein was en weleens een brief schreef, blijkt overleden te zijn. In zijn testament laat hij alles dat zich binnen zijn boerderij bevond, aan jou achter. Na een paar traantjes, ga je met de burgemeester op rondleiding in de boerderij. Hij vertelt wat waar voor dient. Na deze rondleiding laat hij je achter om goed uit te slapen, zodat je de volgende dag vol energie aan de eerste dag van je nieuwe bestaan kunt beginnen!

Slapen? Niks van! werken!

Zoals op een echte boerderij, zal je nooit iets verdienen als je niet werkt. Er zijn genoeg dingen waarmee je boordevol geld mee kunt verdienen. Natuurlijk blijft het beste, het oogsten van crops. Deze verschillen naargelang de seizoenen. Zo zal je nooit aardappelen kunnen oogsten in de zomer. Dat betekent dus je veld onwieden, ploegen, zaaien en oogsten. Hoe raak ik dan aan zaden? Die kun je bij Jeff zijn winkel in het dorp kopen. Buiten het verbouwen van crops, zal je ook zorg moeten dragen voor je dieren. Je kippen zullen je geen eieren geven als je ze niet verttroteld en te eten geeft. De koeien zullen geen melk geven als je hun vacht niet dagelijks kamt en gemolken worden. En de schapen zullen die heerlijke zachte wol niet meer willen laten afknippen. Dus er steekt veel meer werk achter dan je eerst denkt.

Time to upgrade!

Naarmate je meer crops verbouwt en verkoopt, zal je saldo ook stijgen. Dat kun je onder andere voor een vergroting van je huis gebruiken. Zo zullen de mensen in het dorp steeds meer naar je opkijken, dat je van niets naar veel bent gegaan. De plaatselijke houthakker Gotz zal voor een redelijke prijs en hout, je huis vergroten. Maar je merkt dat je hamer die grote stenen op je veld niet kan breken. daarvoor is ook een upgrade. Naarmate dat je een bepaalde tool gebruikt, zal deze na een tijdje klaar zijn om geupgrade te worden. Hoe lukt me dat? Je haalt de Ore die je nodig hebt om de tool te upgraden niet zomaar bij de winkel, die moet je zelf gaan opgraven in een mijn. De Blacksmith Saibara zal voor een redelijke prijs en de goede ore, deze graag voor je upgraden. Om even terug op het huis terug te komen, je zal merken dat het na een vergroting, nogal leeg is. Daarom is er elke zaterdag in de game, op de TV een programa, genaamd het Saturday Shopping Channel. Daar zal je onder andere een keuken, een klok en meer kunnen kopen. Reden te meer om te verbouwen dus.

Neemt u deze vrouw als uw wettige echtgenoot?

Een zeer leuke extra in deze game, is de mogelijkheid om te kunnen trouwen. Maar zoals meerdere jongens of meisjes al hebben meegemaakt, is dit niet zo vanzelf sprekend. Je hebt de optie om met 1 van de 5 meisjes in het complete spel te trouwen. Deze verschillen zeer van elkaar. Zo is eentje verpleegster. Die houd enorm van bloemen, terwijl een ander meisje liever een goede fles wijn heeft. Hoe moet ik ze dan verleiden om met me te trouwen? Dat is eigenlijk zeer simpel. Want ze stappen niet met de eerste de beste in het huwelijksbootje. Door ze dagelijks cadeau's te geven, zullen ze je aardiger vinden en je als meer dan een vriend zien. Maar andere jongens in het dorp hebben het ook gemumd op de meisjes, dus snel handelen voordat iemand je voor is, is de boodschap.

Door dit alles te vertellen heb ik zin gekregen om harvest moon te spelen. Ik zie jullie nog wel.

Conclusie en beoordeling

None

Dit is werkelijk een uniek spel in zijn genre. Iedereen die ooit 's overweegde om boer te worden, moet deze game zeker eens proberen.
8,3
Score
83
Score: 85
  • Pluspunten
  • zeer vermakelijke gameplay
  • een spel dat uniek is in zijn genre
  • Extra's
  • Goed verwerkte seizoenswisselingen
  • Minpunten
  • Telkens hetzelfde deuntje
  • Soms niet zo goed te begrijpen

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren