1. Animal Crossing: Wild World (NDS)

Animal Crossing: Wild World (NDS)

Na het success van Animal Crossing op de gamecube kon een vervolg natuurlijk niet uitblijven. Dat vervolg genaamd Animal Crossing: Wild World ligt nu in de winkel voor de Nintendo DS. Of het spel net zo leuk is als de gamecube versie lees je in deze review.

Laten we beginnen met het doel van het spel. Ik zal het maar gelijk verklappen, er zitten geen doel en verhaal in het spel. Maar dat maakt het spel niet minder leuk. Er zit dus geen missiestructuur of verhaallijn in, maar de game speelt zich af in je eigen wereldje die je naar eigen smaak kan aanpassen en inrichten. In het begin van de game kan je een eigen naam kiezen en een naam voor je eigen dorpje kiezen. Eenmaal aangekomen ontmoet je de hoofdfiguren, en na wat klusjes gedaan te hebben voor Tom Nook, de eigenaar van de plaatselijke winkel begint jouw avontuur. Je kan meerdere dingen gaan doen, de keuze is aan jezelf. Zo kan je fruit gaan plukken uit de bomen om geld te verdienen en bijvoorbeeld om je huisje af te betalen. Nadat je je huis afbetaald hebt kan je hem namelijk laten uitbreiden door Tom Nook. Ook kan je vissen gaan vangen als je eenmaal een hengel hebt gekocht, of je kan nieuwe bomen gaan planten. Of je kan insecten gaan vangen of fossielen gaan zoeken. Voor die dingen heb je wel speciale items nodig, die niet de eerste dag al bij Tom Nook liggen. Ook kan je bij Tom Nook nieuwe meubels of items kopen voor in je huis zoals banken, stoelen, vloerkleden, behang en kasten in een eigen thema. Zo kan je je huisje naar je eigen wens inrichten. Behalve je huis kan je ook eigen kleding maken bij de Able sisters, waar je ook kleding kan kopen en verkopen en je eigen patronen kan maken met de stylus die je op bijvoorbeeld voor je t-shirt of pet kan gebruiken. Ook je haarstijl is later in het spel veranderbaar. Kortom, je huis, de omgeving en je eigen stijl kan je helemaal aanpassen.

Het leuke aan Animal Crossing is dat het een open wereld is die ook echt leeft. Een mini Grand Theft Auto wereld dus, alleen dan met fabelkrantachtige wezens. Ook is een dag in Animal Crossing gelijk aan een dag in het echte leven. ’S Avonds zijn de winkels dus dicht en is het donker. Zaterdagavond is het dan weer een feest in het café met K.K Slider. Jij bent niet de enige bewoner in je dorp. Er zijn namelijk een aantal andere dieren die naar jouw dorp verhuizen. In het begin zijn dat er nog vrij weinig, maar dan komt er vaak elke dag een nieuwe bewoner, totdat er ongeveer 8 wonen. Die vertrekken echter ook weer als ze het niet naar hun zin hebben, je zult dus wel vrienden moet maken. Je kan met de bewoners praten, en als je een goed antwoord geeft op hun vragen krijg je vaak een cadeautje, de inwoners zeggen niet vaak hetzelfde en dat is zeker een pluspunt aan dit spel. Soms vragen ze je zelfs om een woordje op te geven hoe zij jouw moeten begroeten. Dat levert erg grappige taferelen op. Het communiceren met de andere bewoners is een groot onderdeel van het spel, en maakt het ook uniek. De bewoners hebben zeker gevoel voor humor, en zijn op hun tijd sjacherijnig. Als je ’s avonds bijvoorbeeld in het postkantoor komt, staat er een sacherijnige dame achter de toonbank die maar al te graag wil dat je weer weg gaat. Er zijn in totaal 4 basisgebouwen naast je eigen huis. Tom Nooks winkel, het town center, het museum en de kleding winkel. In het museum kan je je gevonden insecten, fossielen of vissen doneren, maar je kan er ook voor kiezen om ze te verkopen voor geld. Dat is natuurlijk minder leuk, want dan komen ze niet in het museum. En Animal Crossing is toch ook wel een beetje een verzamel spelletje. Bepaalde vissen kan je bijvoorbeeld alleen maar in een bepaalde periode vangen.

De graphics zijn van goede kwaliteit. Het spel heeft zijn eigen Animal Crossing stijl en sfeer, wat misschien een beetje kinderachtig overkomt, maar zeker leuk is naar mijn mening. Er is een dag en nacht systeem zoals ik al had verteld, en ’s avonds zie je dan ook sterren aan de hemel, die je zelf kan maken! De personages praten op een aparte en grappige manier en ook de muziek is wel te pruimen. Ook al zijn de deuntjes nogal simpel, echt saai worden ze nooit. De besturing is ook helemaal perfect, je kan jouw personage met de stylus voortbewegen door te klikken waar je heen wilt. Dit systeem werkt erg goed, en als ik de stylus niet gebruikte miste ik hem zelfs.

Animal Crossing is een spel dat je of heel erg leuk vind of niks aan vind. En het is zeker een spel dat verslavend is ook al heeft het geen enkel doel, en dat je elke dag wel even speelt. Na een tijdje is er dan niks meer te doen, maar je neemt toch elke dag wel een kijkje. Ook zijn er af en toe evenementen zoals het flower fest, waarin je een week de tijd hebt om een mooie bloementuin te creëren. Zo zijn er nog een aantal andere evenementen die zeker de moeite waard zijn. Om de speelduur te verlengen is er ook nog een online mode. Hierin kan je naar de dorpen van je vrienden gaan. Dit is een erg leuke toevoeging aan het spel. Je kan bijvoorbeeld spullen ruilen met vrienden, vistoernooien houden, of gewoon lekker babbelen via de chat. Ook kan je flessenpost sturen via de zee, en zo zijn er nog talloze dingen te ontdekken in Animal Crossing. Het is wel jammer dat er geen lobby’s zijn, het systeem werkt in principe heel erg goed, maar het is wat beperkt.

Conclusie en beoordeling

None

Al met al is Animal Crossing een zeer verslavend spelletje dat je zeker enkele weken of maanden zal blijven boeien. De Nintendo DS heeft er alweer een nieuwe topper bij, kopen dus.
9
Score
90
Score: 90
  • Pluspunten
  • Je eigen wereldje
  • Veel mogelijkheden
  • Verslavende gameplay
  • Minpunten
  • Je moet er van houden
  • Online mode kon beter

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren