1. Star Wars Battlefront (PC)

Star Wars Battlefront (PC)

Stel je voor hoe het zal zijn om als clone trooper of als rebel tegen heel veel vijanden op een groot slagveld te staan. Zou je iedereen neerknallen die je tegenkomt of zou je hard wegrennen voordat je wordt neergeknald door een AT-AT. In het spel Star Wars Battlefront kun je voor deze keuze komen te staan. Je speelt in Battlefront allemaal grote veldslagen van de beroemde Star Wars films na. Om maar een paar goede bekende voorbeeldjes te noemen, The Battle of Hoth of The Battle for Geonosia.

Begun the clone wars have....

In Star Wars Battlefront speel je de grote veldslagen uit de films na, maar ook sommige kleine die de films niet gehaald hebben. Je bevindt je op een paar beroemde planeten, zoals Kasshyk of de maan Endor. Het is elke keer de bedoeling om met je eigen leger het leger van de tegenstander uit te roeien. Je kunt hierbij kiezen om met de volgende groepen te spelen:

- Rebels: de mensen die proberen the Empire tegen te houden in onder andere X-Wings.

- Empire: dit zijn dus de mensen die tegen de rebels vechten, denk hierbij aan de stormtroopers en AT-AT’s.

- Republic: het leger dat met de Jedi meevecht in Episode 2: Attack of the Clones. Hiermee speel je dus als de clonetroopers.

- CIS: dit is het robotleger dat in Episode 1,2 en 3 de grootste vijand vormt van de Jedi. Je kunt hierbij onder andere spelen met Droideka’s.

Met deze legers is het de bedoeling om, of historische campagnes te spelen, of je kunt ervoor kiezen om het universum over te nemen in Galactic Conquest.

Fear leads to anger, anger leads to hate, hate leads to suffering....

In Star Wars Battlefront heb je gewoon simpele controls. Met de muis kijk je om je heen en schiet je, en met het toetsenbord loop je en wissel je van wapens enz. Je kunt spelen met een 1st-person view en ook met een 3rd-person view, wat je ook maar het beste vind spelen. Het is bij elke missie de bedoeling om het respawn balkje van de tegenstander boven in het beeld leeg te krijgen. Elke groep begint altijd met 200 respawns, zijn deze op dan heb je verloren. Voor elke missie kun je kiezen uit vijf verschillende soorten characters waarmee je kunt spelen.

Je hebt altijd 4 standaard characters, namelijk: 1. een gewoon gevechtsmannetje 2. een mannetje die gespecialiseerd is in explosieven 3. dit zijn altijd de piloten, die kunnen schepen repareren. 4. dit zijn de characters met sniper rifles.

De vijfde character is verschillend bij elk leger waarmee je speelt. Bij CIS heb je hier dus de droideka en bij de Republic heb je een Jet Trooper.

Je kunt op de meeste planeten gewoon in alle voertuigen stappen en daarin alle vijanden neerschieten. Met een paar simpele commands kun je ook computerspelers bij je laten instappen zodat je nog een extra kanon kan gebruiken bijvoorbeeld. Je kunt met de meeste bekende schepen uit de films spelen, zoals Y-wings, AT-ST’s enz.

Je kunt ook nog een bonus selecteren voor elke missie in Galactic Conquest. Op die manier kun je bijvoorbeeld een Jedi-held aan jou zijde krijgen.

De twee verschillende speelstanden geven, vond ik, genoeg diepgang in het spel om het verhaal interessant te houden. Ik heb vooral veel plezier gehad met Galactic Conquest.

Conquer the Galaxy we must....

In Galactic Conquest moet je met de verschillende groepen proberen het universum te veroveren. Je kunt in het begin kiezen uit vier verschillende games, één voor elke groep. Als je deze hebt gehaald krijg je er nieuwe games bij.

Het is de bedoeling om gevechten te voeren op elke planeet. Als je alle planeten hebt gehad moet je nog een keer deze gevechten doen, maar dan op een andere map van de planeet. Bij elke planeet die je hier verslaat krijg je een planetairy bonus, zoals een Jedi Hero. Na de tweede ronde gehaald te hebben mag je nog een keer een veldslag spelen op een grote bekende planeet zoals Hoth.

Het enige dat ik wat jammer vond is dat de maps wat klein zijn. Er zijn altijd zes command posts om te veroveren en overal waar je langs loopt kom je de vijand tegen. Doordat de maps zo klein zijn heb je ook elke keer een paar irritante vijanden die heel snel nadat jij een command post hebt veroverd hem weer terugpakken. Vooral op Endor had ik hier veel last van.

Hard to see the future is, for the dark side clouds everything....

De voertuigen heb ik zelf eigenlijk nooit zo'n goede relatie mee gehad. Het is wel leuk om in een X-wing te vliegen, maar ik werd veel te snel uit de lucht geknald. Het vliegt ook heel erg moeizaam met de muis. Ik kon in sommige ships heel moelijk draaien, waardoor de vijand mij in de lucht altijd een stapje voor was.

Bij de voertuigen op de grond daarentegen werkt deze besturing wel beter. Ik kon rustig het hele gevecht in een AT-ST gaan zitten en iedereen die ik tegenkom neerknallen. Kijk alleen wel uit voor de vijandige voertuigen want vaak onstond er een hevig gevecht tussen mij en een ander voertuig (waar ik vaak aan het kortste eind trok).

Kwa wapens heb je nooit veel keus. Je hebt altijd één wapen die speciaal bij jou character hoort (bijvoorbeeld een sniper rifle) en waarbij je met ammo zit, en één normaal pistooltje die moet opladen. Ik ben heel vaak neergeknald doordat het laden van die wapens wat te lang duurde.

Verder heb ik heel veel uurtjes aan lol beleeft met dit fantastische Star Wars spel. Het is ook gewoon niet al te moeilijk, en je hebt het spel heel gemakkelijk uitgespeeld.

Conclusie en beoordeling

Star Wars Battlefront is gewoon een goed spel voor grote fans van Star Wars. Het is echt een spel dat je als echte Star Wars fan gewoon 1 keer moet hebben gespeeld. Het voelt gewoon goed om als clonetrooper tussen als die andere clonetroopers je agressie weg te schieten na een drukke schooldag. Je kunt het ook nog online spelen, maar zelf ben ik daar niet zo’n fan van. Ik heb er uren plezier aan gehad, zels tot een punt waar ik mijn huiswerk een beetje begon te verwaarlozen om te spelen, maar je zult het zelf echt moeten spelen om erachter te komen hoe leuk het spel nou eigenlijk is.
8
Score
80
Score: 80
  • Pluspunten
  • Het spel volgt echt goed de veldslagen uit de films
  • Het spel ziet er verder goed uit
  • Minpunten
  • Je hebt de historic campaigns zo uitgespeeld.
  • De maps zijn best wel klein
  • De besturing in de voertuigen wil niet altijd meewerken.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren