1. Mario Party 7 (NGC)

Mario Party 7 (NGC)

Ik zat even door mijn collectie te bladeren en ik las wat recensies van de games die ik erin had toegevoegd. Opmerkelijk zag ik dat Mario Party 5 en 6 wel een recensie hebben en 7 niet! Gelukkig ben ik een en al fan van Mario Party en schaf ze altijd blind aan, dus ga ik zelf maar een recensie over deze game schrijven.

Het zevende feestje alweer…

Het eerste deel van deze Mario Party kwam uit op 9 maart 1999 en was een grote hit (behalve dat je dan blaren krijgt of je Control Stick kapot maakt als je een minigame moest spelen waarbij je de Control Stick de hele tijd moest ronddraaien, denk aan Paddle Battle). Nu leven we in 2006 en is alweer de zevende deel verschenen van de Mario Party reeks. Als je alle Mario Party games hebt gekocht dan kon je zien dat elke deel zijn eigen avontuur heeft en een eigen reden waarom een feestje word gehouden.

In deel 7 loopt Mario rustig rond om even wat lucht te scheppen totdat hij opeens Toadworth (die oude paddestoel van Super Mario Sunshine) tegenkomt. Hij biedt Mario en de hele gang een cruisereis aan. Mario accepteert het meteen en gaat meteen naar zijn vrienden om het te vertellen en zijn koffers te pakken en weg te varen. Maar ze hebben niet in de gaten dat Bowser naar hun zit te spioneren. Hij ziet ze wegvaren en word boos dat hij niet is uitgenodigd. Hij gaat ze terugpakken door hun reis te ruineren.

En dat is de reden en tegelijk het verhaal voor Mario Party 7. Interessant hé...

Wat voor feestje is het deze keer?

Het feestje is weer hetzelfde als alle andere vorige delen. Je speelt het alleen of met een paar vrienden, stelt de spelregels in, kiest een speelbord, speelt minigames om muntjes te verzamelen zodat je andere dingen kunt kopen en dit doe je totdat de ingestelde beurten voorbij zijn. Dat is zo'n beetje het hele spel. Maar denk nou niet dat je het spel 1 uurtje speelt en het dan weer weglegt of verkoopt, néé, er gebeuren heel veel verschillende dingen terwijl je speelt!

Zo is de manier om een ster te krijgen afhankelijk van het speelbord waarop je speelt! Zo moet je op een speelbord helemaal naar de top van een berg klimmen om een ster te kunnen kopen of moet je een Chain Chomp inhuren die een ster van je tegenstanders kan stelen!

Mijn persoonlijk favoriet is een speelbord waar je muntjes moet droppen bij verschillende windmolens. Als je de eigenaar van een windmolen bent, krijg je de ster of sterren van die windmolen! Je mag muntjes in een windmolen droppen als je bij die windmolen langs komt. De persoon met de meeste muntjes gedropt word eigenaar van die windmolen! Maar let op, plaatst iemand anders meer muntjes, dan word hij/zij eigenaar en moet je je ster of sterren aan hem/haar geven! Ik ben hier zo'n 6 uur mee zoet geweest, zowel alleen als met een paar vrienden!

Voor de solo speler kun je Solo Mode doen. In deze mode maak je account en kies je een bord. Op dat bord moet je een bepaalde missie halen voordat de computer dat doet. Zo moet je als eerste 2 sterren krijgen of moet je als eerste 3 windmolens repareren. Heb je het gehaald dan worden de aantal beurten dat je erover doet opgeslagen en in de Rankings geplaatst. Sta je op nummer 1 van de Rankings dan krijg je een zeer aangenaam applaus van Toadworth. Maar let op, andere spelers die ook een account hebben gemaakt kunnen je van je troon stoten door een missie sneller te halen dan jij!

Ook voor de solo player zijn er heleboel unlocks beschikbaar die je kunt kopen met Cruise Millage Points. Cruise Millage Points verdien je door minigames te spelen, een potje bordlopen, missies van Solo Mode behalen, toernooien houden enz.

Nog wat extra's?

Jazeker. In deel 7 kun je namelijk met z'n achten voor één tv-scherm spelen! Je moet dan een Controller met een vriend delen. Echter moet je dan wel 8 vrienden hebben die zin hebben om even Mario Party te spelen, en bij mij is dat knap lastig hier!!! Gelukkig kan de computer helpen door mee te doen…

Verder zijn er ongeveer 15 nieuwe minigames toegevoegd die je met een microfoon kunt spelen. Ook op het speelbord is er een vakje toegevoegd zodat je een geheugenspelletje met de microfoon kan spelen om je hele muntjesbezit te verdubbelen. Helaas is er maar 1 geheugenspelletje. Hierin laat Toadworth je 3 tot 6 kaarten (afhankelijk op welke plaats je momenteel staat) zien. Daarna draait hij ze om en moet je raden wat er op die kaart stond (in het Engels).

De microfoon krijg je gratis met het spel zelf bijgeleverd.

Nu worden we serieus

Het geluid, beeld, AI, replay value enz. Daar ga ik het nu over hebben.

Allereerst kijk ik naar de AI van de computer. In deel 6 bleek die erg tegen te vallen en zorgen ervoor dat minigames niet leuk werden, zeker als je met computer bent gekoppeld en tegen andere moet opnemen. In deel 7 is hier niet veel aan veranderd. Ze hebben wel (gelukkig) rekening gehouden met minigames waarbij je je hersens erbij moet gebruiken (zo moet je een Ram uit een stapel blokken halen, zie plaatje hieronder). De computer denkt met je mee, tenminste dat probeert de computer.

Nu over het beeld en geluid. Het beeld is net zoals alle vorige delen weer typisch Mario-achtig vol kleur. Niks mis mee als het mij vraagt. De muziek is irritant en kunnen soms koppijn zorgen als je niet van lage tonen houdt. Tja, je moet ermee leven...

De replay value... zoals ik al zei er zijn veel unlocks en je kunt veel beleven met dit spel, maar de vraag is echter of je er wel zin in hebt om alles te unlocken.

Conclusie en beoordeling

None

Het zevende deel brengt niet veel nieuws behalve dan dat je meer microfoon minigames kunt spelen, een paar nieuwe speelvarianten en je met achten mensen kunt spelen. Mocht je ooit een fuif houden met acht mensen dan is deze game een aanrader!
7
Score
70
Score: 70
 • Pluspunten
 • Altijd leuk om eventjes te spelen
 • Veel unlocks
 • Speel met maar liefst 8 andere mensen!
 • Minpunten
 • Muziek is vaak irritant
 • Je moet er maar zin in hebben om alles te unlocken.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Ik heb echt de nijging om te kijken wie Birdlady nou is.  Maar ik wil me totaal verassen dit keer :D

 • Idd Wars120, ik ga dit ook nog even niet lezen denk ik.

  Ga de game zo ophalen na m'n werk en dan kan 't feest beginnen vanavond!

 • @falloutfreak  Sjappie…..!

 • @ falloutfreak  niet leuk meer voor de gene die dat stukje nog niet hebben behaald…  On  Albert Wesker blijft toch nog wel de gruwlijkste Re personage ik vindt hem in elke re deel heel erg vet en hij heeft een goed gluiperig plan voor zichzelf :)

 • falloutfreak… jij zou een IP-ban moeten krijgen… erg leuk ben je hoor

 • ziet er intressant uit

 • ik weet al wie de birdlady is, heb de game namelijk al xD

 • @kevforce: zo te zien is je aanvraag gehonoreerd.

  Ik heb het gelukkig niet gezien. THX

 • De identiteit van de birdlady is zooo voorspelbaar als je de vorige delen gespeeld hebt. En nou ik toch even gespiekt heb weet ik het 100% zeker. How cliché

 • Ik heb de game bijna uitgespeeld,ga morgenvroeg met de game verder

 • Ziet me er wel een leuke game uit!

 • albert wesker is wel een meesterlijk personage

 • Wederom een vermakelijk artikel omtrent RE5, heb de game zelf vanmiddag gehaald :)

 • kga hem morge of zaterdag hale , een game dat je in je collectie moet hebben

 • Must not click the Birdlady…

  Yeah.. I made it…

 • Leuk artikel, ook voor de nieuwe gamers in de serie.

 • Leuk stukje. Het is trouwens Excella Gionne. Dubbel n.

 • Birdlady gaata iddd voor de mensne die nog enit zover zijn een verassing worden meer zeg ik niet

 • ik heb net van de le de making of the game zitten bekijken! Maar wow, echt hoeveel werk ze in deze game hebben gehad! Ik bedoel als je naar zulke beelden kijken moet je de game echt kopen om die gasten te steunen! Alle personages in de game zijn in het echt ook na gespeeld! Top acteer werk om alles in de game te krijgen:)

 • Niks voor mij

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren