1. Tony Hawk's American Wasteland (PC)

Tony Hawk's American Wasteland (PC)

Tony Hawk's American Wasteland (THAW)

THAW is alweer het 7e deel in de serie waar skateboarden centraal staat. De meeste spelen THAW op consoles. Maar niet iedereen heeft een PlayStation, een Gamecube en/of een Xbox. Dus voor de armoedzaaiers onder ons (of de mensen die gewoon een sterke afkeer hebben van consoles) heb ik hier een review van een typische consolegame geport naar de PC.

De Controls

Natuurlijk is het allerbelangrijkste bij een spel zoals THAW de controls, hoe speelt het spel. Nou ik kan jullie een ding zeggen, de controls op de PC zijn wennen. Zelfs voor degene die een master (zoals ik -ahum-) in THPS 3 zijn. Is het flink wennen. Om de simpele reden dat er enorm veel nieuwe tricks erbij zijn gekomen. Zoals de Natas-spin, die in de missies niet al te zuinig voor komt. En op de BMX moet je zelfs de truuks op een andere toets apart instellen. Dus dan ben je ongeveer met meer dan 15 toetsen tegelijk bezig...

Voor degene die gewoon makkelijk willen doen, die pakken een joystick of een gamepad (tenminste ik denk dat dat een stuk makkelijker is)

Ik zou de controls eigenlijk wel als een minpunt rekenen, maar dat doe ik niet. Omdat je er gewoon aan moet wennen (ook al duurt dat best lang als je nog nooit op de PC een Tony Hawk hebt gedaan)

Ik zal nu ook een fijne control configuratie doorgeven:

- Grind : S

- Grab : A

- Flip : D

- Ollie : space

- Bertslide : Q

- Switch : E

- Spine Transfer : R

- Caveman : W

Dat waren dan ongeveer de belangrijkste tricks. De rest moet je zelf maar even kijken.

De Graphics

Ja, het valt meteen op. Er is niet gek veel aan veranderd. De graphics voelen oud aan. Er valt niet meer over te zeggen.

De graphics zijn niet geweldig

Het spel zelf

Het spel begint als je in de bus zit op weg naar Hollywood om van de mensen in jou omgeving weg te komen. Zodra je uit de bus stapt, komen er 2 punks/skaters op je af gewaggeld en slaan je neer. En zeggen dan even vrolijk: 'Locals only !'

Dan kom je in contact met een zekere Mindy die contacten heeft waar jij dus tricks van leert.

Ik en de 'blunt board'

Iets later in het spel kom je de 'legendarische' Iggy van Zandt tegen die een eigen skatebaan heeft oftewel 'The Ranch'

The Ranch

Meer ga ik niet verklappen over het spel verloop, want dat is ook niet leuk voor jullie.

De Gameplay

In THAW is een hoop te beleven. Je kunt BMX'en, ook al is dat lang niet zo goed uitgewerkt als het skaten. Wat natuurlijk logisch is want het blijft een skategame, maar toch heel leuk dat ze het erin hebben gedaan.

Ook is er een mogelijkheid om een beetje parkour te doen.

Voor degene die niet weten wat dat is. Ziehier.

Eigenlijk is het enige wat je bij THAW aan parkour kunt doen een wallflip (tegen een muur oprennen en dan een backflip) gewoon rennend een front- en een backflip. En een catleap (van obstakel naar obstakel springen) dus eigenlijk is het maar een heel beperkt onderdeel van het spel. Wat opzich jammer is.

Ook kun je nog graffiti spuiten, daarbij moet je eerst een tag ontwerpen met een makkelijke flexibele 'editor' ingame. En dan kun je gewoon door van je skatebord af te stappen een muur onderkladderen.

Mijn prachtige tag

Het geluid

Bij de Tony Hawk games is muziek altijd erg belangrijk. Daarom kun je dit keer weer een enorme lijst met gelicenseerde tracks verwachten, van onder andere: Greenday, My Chemical Romance, Fatlip, Dead Kennedys en Rise Against. Dus qua muziek zit het in THAW wel snor.

De geluidseffecten zijn middelmatig, maar dat wordt weer goed gemaakt door de voiceacting van beroemde skaters zoals: Tony Hawk himself, Bam Margera en Tony Alva.

Copyright©

Remco Gerritsen

Conclusie en beoordeling

None

THAW is een hele leuke game om te spelen ook al zijn de controls even wennen. Maar voor degene die een beetje oefening er voor over hebben is dit een geweldige game.
7,7
Score
77
Score: 75
 • Pluspunten
 • Lekkere gameplay
 • ook leuk voor snel ff tussendoor
 • muziek
 • Minpunten
 • Graphics
 • BMX'en parkour en graffiti slecht uitgewerkt
 • controls moeten wennen

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • 5 :)

 • Dit is typisch weer zo'n Wii schijtgame :P.

 • nintendo nintendo wat zinken jullie ver

 • @ Lauran Beers.  Het probleem is dat Nintendo er uiteindelijk toch mee weg komt. Ik heb het orgineel voor de gamecube hier ook nog liggen, maar vooral de jongere casual gamers, die een Wii van paps en mams hebben gekregen, die zullen het spel het hoogstwaarschijnlijk voor het eerst spelen. Zij zullen dit soort games bestempelen als geweldig, omdat ze het orgineel niet hebben gehad. Zodoende zal Nintendo toch genoeg exemplaren verkopen en gewoon door kunnen gaan met dit soort afzetterij.

 • Ooit stonden dit soort games van Nintendo nog garant voor kwaliteit. Tegenwoordig begin je al bijna te huilen als Mario op de voorkant prijkt van een gamehoesje. Schande Nintendo, schande.

 • Mario koppellen aan een spel is 1 ding, maar om er dan een slecht spel, die zelfs een zes nieteens haalt, ervan te maken is gewoon belachelijk.  Heeft iemand dit spel überhaupt getest voordat er verder geld in gestoken wordt zou je toch denken? De besturing is nieteens accuraat!  Nintendo, stop eens met geld verdienen op imago en trends en begin eens met fatsoenlijke hardware en spellen te maken! • Eerst Sonic, en nu ''snik'' Mario ''snik''

 • een 5 nou zo slecht is ie ook weer niet

 • De GameCube versie was wel leuk, MAAR DIT? Nintendo moet weer gaan doen zoals ze het deden met de Nintendo GameCube, DAT waren nog eens goeie tijden!

 • Let op mijn woorden, Nintendo krijgt de rekening voor dit soort onzin echt wel gepresenteerd. Is het niet deze generatie, dna wel de volgende.  De casual gamer zit niet te wachten op een nieuwe console na 5 jaar, de gewone gamer wel, daarom zullen de nieuwe Xbox en PS wel blijven verkopen en Nintendo vervalt.  Afgelopen week was Nintendo voor het eerst sinds lange tijd een kleiner dan dezelfde week vorig jaar. Wellicht een goed voorteken.. • wat een bullshit! niks veranderd zelfde graphics, hahahah net of ze zeggen hiermoet je het maar mee doen wankerss

 • Ach ja dat ding staat nu toch al weer ruim 6maanden stof te happen beetje jammer.

 • Jezus dit is 2009 en nog stees zo kut game een 5 is te hoog  weet echt niet wat mensen hier van vinden:(

 • Ik denk dat ik een 5 wel terecht vind, als ik de recensie zo lees.

 • waarom hiervan een recensie maken als hij precies hetzelfde is als de cube versie op de besturing na?

 • Jammer, slechte score.

 • Ik krijg steeds meer het nare gevoel dat het Nintendo alleen nog maar om omzet te doen is. Het bedrijf dat bij mij vele jaren geleden de liefde voor het gamen heeft doen ontluiken. Onder het mom van dat het gamen voor iedereen leuk moet zijn, maakt Nintendo bijna alleen nog maar meuk. Dit is voor mij iets meer dan een jaar geleden mede de reden geweest om een PS3 aan te schaffen. Sindsdien draait deze overuren en de Wii en de ds liggen stof te happen.

 • Echt ugly

 • Ze zijn wel heel diep gezonken om precies dezelfde games van de Gamecube op de Wii te gaan uitbrengen.

 • Wat een geQQ weer. Microsoft brengt ook oude Xbox games opnieuw uit voor de 360 maar doet er geen doosje omheen en maakt er geen reclame campange voor. Daar hoor ik niemand over.  Nintendo speelt gewoon in op het gebrek wat op de markt is, ze vullen een gat op wat andere ontwikkelaars niet willen of kunnen opvullen. Dan maar een cheap-ass remake van een oudere game, maar dat boeit waarschijnlijk het gros van de mensen die een Wii hebben toch geen ene moer.  Laat die games maar komen Nintendo! Niet elke game die jullie uitbrengen hoeft een juweeltje te zijn.Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren