1. Animal Crossing (NGC)

Animal Crossing (NGC)

Waar ik niet tegen kan zijn mensen die zeggen dat een spel "kinderachtig" is. Vaak zijn het die mensen die de game dan spelen en er enorm veel plezier aan beleven. Dit is ook zo'n game, het ziet er kinderachtig uit maar is het totaal niet. Dit is een game die van de critici een hoog cijfer krijg, vanwege de grote originaliteit. En verdient het een hoog cijfer? Is het echt zo vernieuwend? Dat lees je maar.

Grappige figuren.

De game begint wanneer je als vreemdeling in een dorpje aankomt. Op de weg naar dat dorpje heb je met een blauwe kat zitten praten en heb je al heel wat uitleg over de game gekregen. (Een blauwe kat? (Wat gaan ze nog allemaal verzinnen?) Ondanks de rare kleuren komt ze wel heel natuurlijk over. Ze heeft je ook verteld dat je eens bij een wasbeer genaamd Tom Nook moet langs gaan. Dat hoef je zelfs niet te doen, want hij wacht je persoonlijk op in het dorpje. Hij biedt je dan ook wat later een huisje op afbetaling aan. Jij weet niet hoe je dat moet betalen, maar daar heeft die sluwe wasbeer natuurlijk ook een oplossing voor. Hij laat je een paar klusjes opknappen totdat je jouw huis hebt afbetaald. Na een paar leuke en een paar vervelende klusjes, sta je dan eindelijk op je eigen benen en kan je doen wat je wil. Vanaf hier begint het oneindige verhaal dan pas echt en het grote aantal mogelijkheden in de game, zorgen er dan ook voor dat het zeker niet saai wordt. Natuurlijk zal je ook met je dorpsgenoten moeten omgaan. Zie het maar als een soort SIMS game. Je moet ze ook tevreden maken, maar je moet niet op hun humeur letten. Pff, gelukkig maar. Anders had ik daar al lang een pak slaag gekregen. Je kan ook klusjes voor de bewoners doen. Hierbij moet je meestal een geleend voorwerp terug naar de eigenaar brengen. Hiervoor word je meestal ook beloond met een item dat vaak de moeite waard is. Wat je daarmee kan doen vertel ik jullie later.

Pimp your room!

Nu je toch je schulden afbetaalt hebt, kan je natuurlijk ook uitbreiden. Daarvoor moet je weer naar Tom Nook. Hij zal je dan voorstellen om bijvoorbeeld een kelder erbij te bouwen, of een extra verdieping, enz... . Je moet dan wel opnieuw afbetalen maar het is de moeite waard. Want door het geld dat hij aan je verdient kan hij af en toe zijn winkel uitbreiden. En het leuke daaraan is dat je dan ook nieuwe items bij hem kan kopen. Natuurlijk heeft hij elke dag nieuwe spullen, maar dan heeft hij er meer. Als je een item beu bent kan je dat bij hem verkopen. Je betaald met Bells en die zijn makkelijk te verdienen. Maar nu wat meer over die items. Je hebt bijvoorbeeld een radio als beloning gekregen bij een klusje. Dan kan je dat in je huis plaatsen als decoratie en soms kan je die radio ook aanzetten als je muziek hebt. Hoe groter je huis is, hoe meer items je erin kan zetten. Na een tijd kan je dus in luxe leven en niets anders meer moeten doen dan bijvoorbeeld vissen. Ja, je leest het goed, vissen! Die hengel moet je dan wel eerst kopen bij Nook, maar hij is zijn geld meer dan waard. Er zijn natuurlijk nog andere gebouwen, een vuurtoren, een museum, een station en natuurlijk de huisjes van je dorpsgenoten. Je kan daar eens gaan kijken naar hun spullen en hun inrichting, om inspiratie op te doen voor jouw huis. Soms kom je dan op de raarste ideeën. En door het ruime aantal items zijn de mogelijkheden enorm uitgebreid. Durf nu nog eens te zeggen dat de game kinderachtig is! Je moet jouw eigen huis inrichten, werken, enz... !

Help het museum met hun voorwerpen.

Je kan in deze game ook een zielig museum helpen om terug goed te functioneren. Er zit namelijk niets in dat museum, maar daar kan jij verandering in brengen. Je kan bijvoorbeeld fossielen opgraven met een schop, vissen naar verschillende soorten vis, schilderijen kopen en insecten vangen. Dit lijkt veel, maar is een leuke bezigheid in de game. Lekker rustig zitten vissen om vervolgens de vissen naar de baas van dat museum (een uil) te brengen en een bedankje te krijgen. Ook het vangen van insecten is leuk, een beetje staan zwieren met dat net is niet zo moeilijk. En tot slot heb je dan nog die schilderijen. Ok, het kost je wat Bells, maar gierig kan je niet zijn in deze game. Je kan toch heel gemakkelijk aan die Bells raken. Kopen dus die schilderijen. Soms krijg je ook eens een opdracht van bijvoorbeeld de burgemeester van je dorpje. Dan moet je bijvoorbeeld elke avond voor een bepaalde tijd, het licht in de vuurtoren aansteken. Als je daar in slaagt krijg je natuurlijk ook een grote verrassing, dat spreekt voor zich. Verder kan je ook meer planten in je dorp planten en planten weghalen. Als er teveel bomen staan kan je die altijd omhakken met een bijl. Maar zorg wel dat je een paar fruitbomen laat staan. Sommige bewoners vragen namelijk naar fruit als opdracht. Je kan dat fruit ook zelf opeten hé. Binnen een dag hangt er toch terug fruit aan die boom. Dus dat wordt eten tot je er bij neervalt.

Je imago is alles!

Je kan als je jouw kleren beu wordt er gewoon nieuwe kopen, of er nieuwe laten maken met een eigen ontwerp. Hiervoor staat er een speciaal winkeltje in je dorp dat goed zichtbaar is. Nadat je nieuwe kleren hebt, kan eens wat mini - games gaan doen. Soms zijn er bewoners die je daar de mogelijkheid toe bieden. Vaak moet je dan wel wat Bells inzetten, maar je krijgt er meer dan het dubbele, een item of niks voor terug. Dus dat moet je zelf weten. Ik zou zeggen: "Waag je kans!". Ook kan je naar het dorp van een vriend gaan als er een memory card in de NGC zit met zijn gegevens. Dan kan je bijvoorbeeld eens lekker zijn gebied gaan plunderen of hem een handje helpen met de inrichting. Je kan hem ook brieven sturen via je postkantoor. Vaak is dat zomaar wat gezaag, maar dat moet je zelf weten. Je kan natuurlijk ook naar je dorpsgenoten een brief sturen, soms zit er dan zelfs een verrassing bij. Nog een leuke extra is de mogelijkheid om naar een speciaal eiland te gaan, als je een GBA aansluit. Veel is er daar niet te doen, maar je kan er wel af en toe een leuke items vinden. Er is ook een ander soort fruit dat je in jouw dorp kan planten en kweken. De game wordt ook vaak beïnvloed door de tijd van het jaar. Als het winter is dan sneeuwt het, enz... . Dus daar kan je ook al gebruik van maken. Ook grappig als je met een paraplu rondloopt op het strand en schelpen opraapt. Dan lijkt het alsof je op vakantie bent. Ach ja, wie denkt er nu niet aan de vakanties.

Is het allemaal rozengeur en zonneschijn?

De game ziet er grafisch cartoonachtig uit. Dat hoort nu éénmaal bij de game en is ook nog goed uitgewerkt. Ook de vrolijke deuntjes zijn leuk en erg ontspannend. Je gaat gewoon mee in de sfeer door die muziek. De sfeer wisselt vaak en kan afhangen van een bepaalde gebeurtenis. In de winter is de sfeer een beetje minder leuk, maar in de zomer is de sfeer enorm fijn en aangenaam. Dus afwisseling heb je ook genoeg als je graag verschillende soorten sfeer hebt. Maar geen enkele game is perfect, ook deze game heeft zijn schoonheidsfoutjes. Je moet bij sommige opdrachten bijvoorbeeld een paar keer van hier naar daar in je dorp en dat kan enorm frustrerend werken. Soms ben je dan meer dan een kwartier bezig om 1 opdracht te voltooien, hoe irritant kan een game soms zijn! Maar verder is er bijna niets verkeerd aan de game. Ik heb me enorm vermaakt met deze game en dat zal je mij niet snel horen zeggen over een cartoonachtige game. Oké, de personages zien er misschien enorm raar uit, maar dat is iets wat je moet kunnen accepteren. Tot slot vertel ik jullie nog over speciale gebeurtenissen. Soms vind je bijvoorbeeld een drenkeling op het strand en kan je er even mee praten, verder zegt hij dan wel niks. Soms word je ook aangenaam verrast door een nieuwe bewoner, maar er kan er natuurlijk ook altijd één weg gaan. Zo is het leven nu éénmaal.

Conclusie en beoordeling

Een lekker originele en vooral aangename game om te spelen. Ze hebben voor deze game nog eens wat moeite gedaan om een breder publiek te bereiken. Het is een game met genoeg gameplay om je maanden mee zoet te houden. Je zal je niet snel vervelen door de vele extra's die deze game in petto heeft. Dat is al iets wat de game heel aantrekkelijk maakt. Ook de graphics en de muziek zijn van grote kwaliteit en dragen de game naar een hoger niveau. De sfeer is ook uniek en zal je alleen in deze game terugvinden. Ik raad jullie aan om deze game zeker eens te testen door hem te huren en als het jullie bevalt zelfs te kopen. Maar die keuze laat ik aan jullie. Ik vind dit persoonlijk een topper van formaat op onze kubus.
9
Score
90
Score: 90
 • Pluspunten
 • Sfeer.
 • Personages.
 • Heel origineel.
 • Mini - games.
 • Cartoonachtige graphics.
 • Muziekjes.
 • Ombouwen van je huisje.
 • Minpunten
 • Soms frustrerende opdrachten.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Dat is een heel net resultaat, ik denk het feit dat het op de ps3 minder aanslaat is omdat bijna niemand een HS heeft

 • Ik speel het sinds een week en begreep de gameplay meteen. Erg lekkere game online, ik kan er in meekomen. Haayer1988

 • ik hoor bij het rijtje van de 4 mil net als al me vrienden. ben wel inmiddels alweer een flink tijd gestopt met cod4. heb nu kz2 en LBP en nog meer. t is tijd voor cod6 maar die laat nog wel effe op zich wachten.  vijftien miljoen spelers total is evengoed erg netjes

 • Wat een immense getallen.

  Ik wilde COD4 altijd hebben (voor de PS3) maar hij is nu nog steeds erg duur (minumaal 35 euro). En dat voor een game uit 2007! Knap hoor. Mensen houden die game ivm de multiplayer.  COD4 is voor mij ook minder interessant geworden sinds de release van KZ2 (en de daarbij gepaarde multiplayer).

 • Wow…

 • En dan nog 15 miljoen op de PC :P Op de PC was ie het best… Ik ben nu overgestapt op KZ2 :)

 • Call of Duty 4: Modern Warfare. Legendarisch.

 • Wat een geweldig resultaat. Ik heb COD4 ook met veel plezier gespeeld, zowel de singleplayer als de multiplayer online. Ook ik ben overgestapt op Killzone 2, maar die actie is net iets te snel voor mij. Dit wordt mede veroorzaakt door het grote aantal spelers (32) dat tegelijk online kan in een deathmatch. Dat kan ik op mijn oude dag niet meer zo goed bijbenen. Voor elke kill die ik maak, word ik zelf een keer of drie gekilld. Geen best gemiddelde. COD4 ging mij wat dat betreft veel beter af.

 • En terecht, de multiplayer is zo verslavend!

 • @Nintendopa  Same here, Heb KZ2 ook maar speel on line toch CoD4 en 5….KZ2 gaat na het uitspelen van de single player gewoon weer op marktplaats…

 • een van de beste games ooit en zeker de beste multiplayer ooit!!!!!!!!

 • Aantal dubbelaccounts is alleen niet meegerekend. Zowel op het PSN als Live zijn enorm veel van die accounts. Iedereen zijn 360 gaat nogal eens stuk, en iedere keer krijg je opnieuw 3 accounts die een maand lang gratis gold met zich mee brengen. Bij PSN is het natuurlijk nog makkelijker.

 • nice…daar kan je mij bij optellen;)

 • Cod4 is dan ook heel cool

 • En terecht! Een legendarische game met een legendarische multiplayer! :D

 • Goede cijfers!

 • Wat 'n cijfers zeg! :D

 • @Ramon NL  Wat je zegt klopt niet. Als je je xbox hebt opgestuur krijg je 1 code voor 1 maand gold op ieder willekeurige account dus ook op je orginele/hoofd/master(hoe je het ook wilt noemen).  @on-topic  Zeer nette cijfers. ben zelf al gestopt met COD 4 maar ik moet zeggen het heeft echt een hele verslavende multiplayer
 • mooie cijfers alleen ben ik wel geschrokken van de laag aantal PS3 spelers want iedereen die ik ken met Cod 4 speelt hem op de ps3 en dus dacht ik dat er wel meer ps3 gebruikers waren met Cod 4.

 • Dat isveel!

  Denk dat deel 2 best afgezaagd gaat worden

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren