1. James Bond 007: Everything or Nothing (NGC)

James Bond 007: Everything or Nothing (NGC)

Je kent vast wel een paar bond-films die erg goed zijn, maar de games...tja. Natuurlijk we hebben altijd Goldeneye nog (naar mijn mening ook de beste bond-film) maar sinds ons geliefde ''rare'' geen 007-spellen meer maakt, liggen de touwtjes in EA's handen en of dat nou zo'n goed idee was...

Het Bond-spel

De EA bond-games liggen meestal op de middelmaat van spellen, en heeft nooit het succses van Goldeneye kunnen evenaren. Denk bv. aan spellen als goldeneye: rogue agent (wat een k*t-spel). Maar gelukkig was er eigenlijk al een vrij goed bond-spel van EA op de markt: Everything or Nothing. En dit spel zou ik graag in deze review willen gaan bespreken.

A goodlooking agent

Bij een spel als dit moeten de graphics er natuurlijk wel goed uitzien, omdat je de sfeer uit de films gewoon moet kunnen proeven. Er zitten dan ook genoeg exotische locaties in, zo kom je door een dorpje in Peru, door prachtig vormgegeven jungles en door duistere labartoria van de schurk diavlo(de leerling van Max Zorin). kortom ze hebben de omgevingen eruit gehaald die ook in de films als beste uit de bus kwamen. Over personages gesproken, die zijn er genoeg en ook nog eens supermooi. Vooral de gezichten zijn een hoogtepunt, maar toch zien niet alle personages er evenmooi uit. Zo lijkt het wel of zangeres Mya net plastische chirugie aan haar lippen heeft gehad. Maar gelukkig zien bv. bond himself en superschurk Jaws (ja, ook s'werelds coolste schurk maakt in deze game zijn opwachting) er prachtig uit. De voertuigen verschillen van kwaliteit, zo zijn de meesten best mooi maar de glans die EA op de auto's en andere voertuigen wou zetten wil nog wel eens mislukken. desalnietemin zijn de graphics erg mooi.

How does the mission sounds?

Zoals we van EA gewend zijn in een actiegame als deze is de sound weer dik in orde, zo zijn de stemmen ingesproken door de echte acteurs (behalve door Jaws want hij zegt weer eens niets) en is de muziek uit de films weer helemaal geremixt. Met de soundeffects zit het ook wel goed, de geluiden die uit de voertuigen komen klinken erg goed. Het probleem in de sound zit het hem in een paar wapens: bv. klinkt de p99 (het standaard wapen van MI6 agent) als een klapperpistool. Explosies klinken ook goed maar hadden van mij soms nog ietsjes heftiger mogen zijn. En ook nog een klein foutje in de voiceacting en dan in bijzonder bij bond, er zit bijna geen emotie in. Nu weet ik ook wel dat dit hoort bij de stem van onze Pierce maar in de films schreeuwt hij er toch soms echt op los in een actiescene, maar hier lijkt het wel of ie constant lekker op de bank zijn stemmetje in zit spreken.

How does it feel to be Bond?

In dit spel is de gameplay altijd vrij gevarrieërd, goed er zijn maar 2 soorten missies: de actie en racegedeeltes. Maar het gaat er eigenlijk om hoe goed deze onderdelen in elkaar zitten. Zo hebben de makers van NFS Underground aan de racelevels meegeholpen. En dat valt te zien ook, de besturing van die wagens, motors en zelfs helicopters loopt als een trein en ze hebben natuurlijk ook weer een breed arsenaal aan wapens die Q himself erin heeft gebouwd. de schiet- en rengedeeltes zijn iets minder goed uitgewerkt maar komen toch goed uit de bus. Ook hier krijg je een breed arsenaal aan wapens inclusief de handige gadets van Q bv.: de spinnenbom, muntgranaten en verdovingspistool. Maar de belangrijkste gadet verdient een langer stukje, dit komt omdat het verantwoordelijk is voor bijna de helft van het spel: het abseiltouw. Met dit pistool kun je je aan de richel van een hoger obstakel vastklemmen en dan langzaam daar boven lopen dit kan ook andersom.

Even heel iets anders, als je goed naar de gameplay kijkt (en dan vooral naar de racelevels) zie dat ook daar veel van het beste uit de films is gehaald. Ken je die vette scene uit Goldeneye in die tank nog? in deze game moet je er 2 keer in rijden. Net als in de meeste bondfilms spelen ook hier weer de russen een belangrijke rol, ook heeft bondje eerst weer een vrouw die hem bemindt en daarna zijn ergste nachtmerrie wordt. Kortom ook al is hij niet op een film gebasseerd het voelt alsof je die helemaal zelf in handen hebt. Het is dus gewoon een interactieve bond-film. Maar dan is het wel jammer dat bond zich nou niet altijd goed laat besturen maar daar staat zeker weer een ander leuk pluspunt tegenover: de bondmoves die je hier kunt maken proevden nog nooit zo zoet. Echter erg teleurstellend is de multiplayer, die in 007 nightfire nog zó goed was. al met al is dit wel de EA-Bond die het dichtste bij onze klassieker in de buurt komt maar nog net niet helemaal.

Conclusie en beoordeling

None

Dit is wel degelijk EA's beste bond-game ooit die het dichst bij Goldeneye in de buurt komt. Dit komt dus vooral door de geweldige sound en graphics, de gameplay is wel goed maar kraakt op een paar kleine puntjes. Daarbij is de multiplayer onvoldoende.
8
Score
80
Score: 80
 • Pluspunten
 • graphics
 • voiceacting van de personages uit de film
 • de gadets
 • abseilen
 • bondmoves
 • Minpunten
 • multiplayer
 • geen emotie in de stem van bond

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • 3 toppers voor de helft van de prijs, alhoewel je ze vaak al voor rond de 40 kunt kopen, maar nu 30 euro is TOP prijs.  Halo3 is nog steeds wekelijks 1 van de best verkopen Xbox 360 spellen en dat zal nog wel even zo blijven.  De classics reeks is een mooie manier om duidelijk te maken aan de consument dat er budgetprijzen zijn, sommige mensen om me heen denken dat elk spel 50 euro of meer is namelijk • 30 euro vind ik nog duur voor PGR4!! Bij Play.com kan je hem bestellen voor 16.99 euro!!

 • komen nog verzend kosten bij wellicht en mischien regio gebonden?  Anyway die koersverschillen met pond en yen kunnen soms verschillne geven, maar ik geef toch altijd de voorkeur om lokale retailers te steunen. Die import uit het buitenland kan de industrie behoorlijk kwaad doen op termijn, daar worden we als gamer niet beter van

 • @chicco lama  Play.com levert over heel de wereld zonder verzendkosten

 • Chicco, je bent een dief van je eigen portemonnee als je liever 50/60 euro uitgeeft bij een lokale gameboer. Ik heb eergister nog RE5 voor 32 euro besteld. Mirror's Edge en Dead Space voor 20 euro per stuk.

 • Halo 3 rulez.

 • Halo 3 is al een poosje voor een goedkoper prijsje te halen hoor :)

 • Iedereen met een xbox360 die een beetje gamed heeft deze titels waarschijnlijk allang in huis, voor de rest grijpen die kans!! Dat ze liever PoP 'ns naar beneden knallen…

 • Lekker voor mensen met een minder hoog budget! Ik zelf vind classic altijd irritant omdat die hoesjes zo fucking lelijk zijn!

 • Ik zelf vind classic altijd irritant omdat die hoesjes zo fucking lelijk zijn!  idd die dingen zijn echt lelijk!

 • Even een vraagje over play.com

  Zijn de prijzen die ze geven ook echt van de retailer play.com zelf, want bij elk spel heb je ook iets van Play Trade waar allerlei verschillende prijzen en staat van het spel.

 • wtf!?  Mass Effect is nu iets van 20 euro.. als het niet minder is?  En die classic box is idd vet lelijk! Ziet er zo afgezaagd uit • @ Easley  PlayTrade is tweedehands games… een soort ebay-achtig geloof ik. Als er een oranje Buy-knop bij staat is het de Play.com prijs

 • lol  Halo 3, PGR 4 en Mass Effect kun je echt al een half jaar voor 30 euro kopen bij de FRS gewoon.

 • @Jeffrey jij snapt het :P  Maar hoezo is dit nieuws? Is IG sponsor ofzo?

 • PGR4 heb ik voor 20 gehaald bij onze lokale gamestore, halo voor 30 euro bij een speelgoedwinkel en mass effect lijkt me niks.

 • Hier in Belgie lag Pgr4 eens voor 5 euro in de Carrefour.

  Meteen eentje meegepakt :p

 • die 10 euro verschil maakt ook niks uit, en dat hoesje wordt lelijk!

 • Als halo 3 odst uitkomt zullen de multiplayer cijfers stijgen

 • Leuk!

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren