1. Advance Wars: Dual Strike (NDS)

Advance Wars: Dual Strike (NDS)

Ik sta in de free record schop en ga wat games af opeens valt me oog op advance wars dual strike. Ik haal snel wat herinneringen op aan de eerdere advance wars games op de gba: de eerste advance wars was een perfect spel. Met verschillende eenheden die allemaal andere kwaliteiten hebben en kwetsbaar& sterk zijn tegen andere verschillende eenheden. Waar door het een tactisch goed spel is. Het twee de spel bood weinig vernieuwing 1 of 2 nieuwe eenheden en een ander verhaal. Er was weinig aan veranderd. Maar aangezien de eerste al bijna perfect was is dat ook niet echt nodig. En nu de gba zijn beste tijd heb gehad zijn we ondertussen beland bij advance wars dual strike voor de ds.

Sinds de oorlog in macro land zijn enkele maanden verstreken. Dankzij Andy, Nell en de andere CO’s werd het black hole leger verslagen. Eindelijk konden de mensen in vrede leven.

Maar in het verre continent Omega land, werden voorbereidingen getroffen voor een nieuwe oorlog. Vanaf dit continent lanceerde black hole een enorme invasiemacht. Het leger van de vijand had zich opmerkelijk snel herstelt en stond nu onder het commando van een nieuwe leider.

De laatste grote oorlog had veel vragen onbeantwoord gelaten. En dus kwamen orange star,blue moon,green earth en yellow comet samen om de gealieerde naties te vormen

Vast beraden om hun thuis land te bevrijden, lanceerde ze een tegen aanval

command & conquer maar dan anders

Advance wars is eigenlijk een soort C&C; op een handheld. De enigste verschillen zijn dat advance wars turn based is, dat betekend dat je omstebeurt je troepen kan verplaatsen in een fictief rooster wat over het speel veld licht. En natuurlijk dat advance wars veel minder de werkelijkheid na boost dan C&C.; Met veel leuk verzonnen CO’s en eenheden is dit spel echt een toppertje.

hoe werkt het

je hebt een speel veld met een tig aantal vakjes speel velden zien er allemaal anders uit variërend van eilanden bos gebied rots gebieden watergebieden enz. Op elk speel veld staat je hoofdkwartier en ook het hoofdkwartier van je tegenstander(s) als je het hoofdkwartier van je tegenstander weet te bemachtigen dan win je automatisch de wedstrijd. Je kan ook winnen door elke unit van je tegenstander van het veld te vagen. Je beweegt je units stuk voor stuk over het rooster dat doe je met de stylus of met de 4drukpuntoets. Ik keek zelf heel erg uit naar de besturing met de stylus maar dat viel vies tegen het werkte niet goed en het gebeurde al te vaak dat ik een unit op het verkeerde vakje zetten. Daarom viel ik al snel terug op de oude manier van spelen. Je heb verschillende bases op het speel veld staat variërend van city’s airports ports en ground bases. Met de laatste 3 genoemde produceer je units om oorlog mee te voeren. Elke base levert je elke turn 1000 punten waarmee je weer eenheden kan produceren bijvoorbeeld kost een tank 7000 en een anti air unit 8000. Dus je moet aardig wat bases hebben voordat je de aaval inzet.

rooms

De war room is een belangrijke kamer je kan er verschillende maps in spelen en je kan der heel wat punten in verdienen. De snelheid verloren eenheden en je tactisch inzicht bepaald hoeveel punten je voor een gewonnen map krijgt. Met die punten kan je vooral andere maps en CO’s kopen om die later hand weer te gebruiken

De vs room is de room waar alle maps in staan die het spel te bieden heeft. Je krijgt geen punten als je een map hier in uitspeeld. Je kan maps kiezen voor 2 3 of 4 spelers. En die kan je spelen tegen andere ds bezitters of tegen de computer. Je kan alles aan passen als je in de vs room een map speelt. Het geld wat je krijgt per base welke legers bij elkaar horen de CO’s veranderen of fog of war aanschakelen. Fog of war is een mist die over het speel veld licht zodat je aleen 3 4 of 5 vakjes voor je uit kan kijken dat licht er aan welke units het zijn.

Je kan ook een infanterie unit op een berg zeten die krigjt dan door de hoogte meer zicht op het speel veld.

De sound room is na mijn mening een beetje overbodig je kan in die room alle muziekjes en geluidjes van het spel luisteren die je hebt gekocht voor je dik verdiende punten. Nou mij zul je het niet zo snel horen luisteren. Maar misschien denken jullie der anders over.

online anyone???

Dit vind ik het grootste gemis het ontbreken van een online mode. Het leek mij het perfecte spel om online te gaan op de ds. Lekker met ze 2 of 4 en oorlogje vieren. Maar dat zit er helaas niet in. Je kan nog wel met vrienden spelen maar dat is dan ook alles.

Conclusie en beoordeling

None

Dat r weinig vernieuwd is jammer maar hoe dan ook is het een goed spel door het onbreken van online gaming krijg dit spel van mij een 9 -
8,7
Score
87
Score: 85
 • Pluspunten
 • veel maps en co's om te gebruiken
 • Minpunten
 • jammer genoeg geen wifi conection

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Nou, als dat in de eerste maand verkocht wordt sinds het spel uit is, dan bereikt het misschien die 13 miljoen wel van GTA IV.  RE5, GOTY!

 • Mijn soort spel is het niet. Het ziet er mooi uit maar de besturing is niet meer van deze tijd. Naar mijn mening zijn de Japanse developers ingehaald door de westerse. Geen enkele A-titel van een japanse developer maakt zn hype helemaal waar: msg4, dmc3 en nu ook res5.

 • Als je een sterke franchise hebt dan verkoopt die sowieso veel tegenwoordig, kijk maar naar Need for Speed Underground.  De kwaliteit van de game is tegenwoordig minder belangrijk dan de hype en de naam van de game. Waarmee ik niet bedoel dat RE5 een slechte game is. Slimme zet van RE5 om toch voor het grote publiek te kiezen en hier en daar misschien een toegeving te doen die door de ervaren gamer wat minder gesmaakt wordt.  Beetje jammer als je dan ziet dat nieuwe franchises niet eens tot aan de knieën raken van de \"blockbusters\" qua verkoopsaantallen.  4 miljoen verkopen zullen ze wel halen waarschijnlijk. Zelf laat ik de game mooi in de schappen liggen. Reviews vertellen wel over de minpunten van de game die er blijkbaar toch zijn maar geven vervolgens wel scores van 90+. Andere games zouden op de besturing qua score worden afgestraft maar RE5 staat natuurlijk op een verhoogje.

 • Ze gaan er van uit dat iedereen die de demo speelt ook de game koopt. Dat is wel heel optimistisch….

 • Game is top ! (overigens vooral als je on-line co-op speelt !!)

 • Heb het spel weer teruggegeven aan de winkel, ik vindt Sheva bijzonder irritant. Zo loopt continu om je heen te schuiven en dartelen en loopt 90% gewoon in de weg…………  De beklemmende sfeer is ook totaal verdwenen naar mijn mening….

 • @John, ik vond het anders 3 prachtige top games…

 • @Koppa, soms loopt ze idd wel in de weg, maar goed, heb er zelf amper last van gehad. Als dat het grote kritiekpunt van de game moet zijn dan heb je 't wel vrij ver gezocht moet ik zeggen. Zo irritant is ze niet.

 • Zozo, dat gaat goed.

  You go Capcom!

 • Helaas wacht ik zelf nog steeds. Pre-orderd, vorige week woensdag verstuurd maar nog steeds niet in de bus en pas na 14 dagen missing kan je vragen of ze een nieuwe sturen. Soms kan je toch beter gewoon naar de winkel toe :S

 • @za3redrum  Ik vond het persoonlijk niet de topper als een RE4, maar dat is persoonlijk natuurlijk.

 • Goed voor Capcom, helaas is het geen game voor mij met dat stilstaan om te schieten.

 • RE 5 GEKSTE SPEL OOIT !!!! wel coop dan natuurlijk !!!!

 • Heb zelf geen last van irritaties omtrend Sheva en de besturing had ik ook met +- 15 min. onder de knie.

  Ik vindt dit persoonlijk toch 1 van de mooiste spellen,die ik nu bezit voor de Xbox,het verhaal is bijzonders mooi uitgewerkt en de filmpjes tussen de verschillende levels door zijn een lust voor het oog,ook grafisch ziet het er zeer mooi en strak uit!!!

  TOP SPEL…ook voor diegene die nog nooit een RES. Evil spel hebben gespeeld!!!  Erik • Veel mensen die afgeven op deze game hebben hem niet eens gespeeld (demo achterwege gelaten, die viel mij ook tegen), zit nu in chapter3 en kan niets anders concluderen dat het een dijk van een verslavende game is met een hoge herspeelbaarheid.

  @Koppa: ik heb hier ECHT bijna nooit las van gehad en coop is hij meesterlijk

  @John: ?!? Mijn beste game momenten tot nu toe op de ps3 komen juist van MGS4 (brilliante filmgame), DMC4 en nu dan RES5.. Tis inderdaad een persoonlijke voorkeur!!!

 • Aardig dus, zullen ze met de tijd ook zeker wel verkopen.

 • Vind hem toch echt niet een goede game die in het rijtje van resident evil thuis hoort helaas. Niet voor mij weggelegd de game uiteindelijk.

  Wil weer meer echte horror survival hebben.

 • Waarschijnlijk ligt het cijfer van de verkochte games niet veel achter op de verzendingen.  Dit stond in het bericht? Of verzin je dit zelf? Want ik zie in winkels nog genoeg RE5 doosjes staan, dus dat ze er al 4 miljoen verkocht zouden hebben lijkt me overdreven.

 • Fantastische game. Na alle kritiek op het spel aan de kant geschoven te hebben, kan ik niet anders zeggen dat het uiteindelijk draait om entertainment, en ik moet bekennen dat dit de eerste next-gen game is die dat voor mij op zo'n pure manier heeft verzorgd.  Briljant spel met een hoop fouten. Heerlijk toch dat dat gewoon kan. Het verhaal is ook zo belachelijk als maar kan, prachtig.

 • Was wel te verwachten dat RE5 goed zou gaan verkopen. Die vier miljoen haalt de game wel.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren