1. Star Ocean: Till the End of Time

Star Ocean: Till the End of Time

Het derde deel uit Tri-Ace’s Star Ocean-reeks is reeds al verkrijgbaar in Japan. In Japan verscheen er begin dit jaar zelfs een speciale Director’s Cut van deze exclusieve PlayStation 2 RPG. Op de afgelopen E3 was er een speelbare Engelstalige demo op de Square-Enix stand aanwezig, de Amerikanen mogen het spel namelijk in de maand augustus verwelkomen. Het is een groot wonder dat uitgever Ubisoft het spel in Europa wil gaan uitbrengen. Helaas is het nog niet bekend wanneer wij Star Ocean: Till the End of Time in de Europese winkelschappen mogen tegenkomen.

Het draait hier inmiddels al om het derde Star Ocean spel. Leuk om te weten; ook het tweede deel werd naar Europa gehaald en op de PSone uitgebracht. Dit derde Star Ocean spel is een beetje te vergelijken met Namco’s RPG XenoSaga. Helaas is dat spel alleen in Amerika en Japan uitgebracht. In Europa mogen we daarom zeer blij zijn dat Star Ocean: Till the End of Time wel hier uitgebracht wordt. Dit derde deel speelt zich ongeveer vierhonderd jaar na het tweede deel af. De mensheid werkt samen met enkele buitenaardse rassen. Enkele planeten zien de verschillende samenwerkingsverbanden niet zitten. Zij zijn van mening dat meer ontwikkelde beschavingen zich niet moeten bemoeien met de mindere beschavingen. Ook de speler past hier in het verhaal. De speler is de negentienjarige Fate Linegod. Hij is samen met zijn ouders en jeugdvriendinnetje Sophia Esteed naar een prachtige planeet afgereisd om vakantie te vieren en eens lekker uit te rusten onder de zon. Het verhaal begint pas echt te lopen wanneer de planeet aangevallen wordt en Fate zich zonder zijn ouders en jeugdvriendin bevindt.

Op de E3 heb ik even met dit spel kunnen spelen. Het is een standaard typische Japanse RPG met animé-karakters, prachtige tussenfilmpjes, een boeiend verhaal, vele gevechten, robots en magie. Kortom, typisch een RPG waar ik er in Europa eigenlijk wel meer van wil zien. Spelers die geïnteresseerd zijn in verre ruimtereizen en interessante planeten moeten deze RPG zeker in de gaten houden. Visueel ziet het spel er erg goed uit, en daarnaast klonk de soundtrack erg goed, symfonisch zelf. Ook erg interessant is het gevechtssysteem in Star Ocean. Je komt er weer vele in dit derde deel tegen, maar in tegenstelling tot de meeste andere typische Japanse RPG’s heb jij tijdens de gevechten echt de touwtjes in handen. Je kunt tijdens de gevechten jouw personage in real-time besturen. Zodra jouw personage er klaar voor is, kun je de vijand op verschillende manieren in real-time aanvallen. Je kunt ook een menu tevoorschijn halen om bepaalde magische spreuken uit te voeren. Op zo’n moment staat het speelveld even stil, zodat jij de juiste spreuk of het juiste voorwerp kunt kiezen.

In de E3 demo bevond je jezelf op een groot ruimteschip. De vijanden zag je gewoon rondlopen op het ruimteschip. Pas wanneer je tegen de vijand aanliep begon het gevecht. Je zult in Star Ocean dus geen zogenaamde random gevechten tegenkomen. Qua gevechtssysteem is Star Ocean op bijna alle fronten dus een totaal andere RPG dan Final Fantasy. Het valt dus waarschijnlijk het beste te vergelijken met de Japanse RPG-serie Grandia.

Wanneer Star Ocean: Till the End of Time precies zal verschijnen is nog niet bekend. Het staat wel vast dat Ubisoft het spel ergens in de herfst zal gaan uitbrengen. De RPG-freaks hebben in ieder geval weer een leuke RPG om naar uit te kijken. Nu nog blijven hopen op een uitgever die het aandurft de XenoSaga-serie naar Europa te brengen…

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

  • nooit van gehoord maar ik las iets van square-enix dus het zal wel zoals alles van square weer helemaal knor zijn.

  • Ubis Soft houd tenminste rekening met de Europeanen die dit soort games graag spelen. Erg goed van ze.

  • Yup. Ubisoft doet goede zaken :)

  • mm, ziet er niet echt speciaal uit, maar je kan iig zeggen dat er mooie tijden voor de ps2 gaan aanbreken, met veel rpg´s met japanse stijl

  • hmm als dit deel zo goed is als 2 word het cker weten een hit :)

  • Zeer mooi van Ubisoft. Hopelijk duurt het niet te lang na de amerikaanse release voordat wij hem binnenkrijgen.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren