1. Rockstar Games presents Table Tennis (X360)

Rockstar Games presents Table Tennis (X360)

Huh! Geen geweld krijste ik toen ik zag dat het spel van Rockstar, de gewelddadigste uitgever en ontwikkelaar aller tijden die elke dag wel een proces aan hun broek hebben hangen van ongeruste ouders. Maar zeg nou zelf maakt het de gamer wat uit dat hij met een honkbalknuppel iemand om het leven brengt? Maar met pingpong moet je tevreden zijn dacht ik en ik ging dus maar aan de slag. Rockstar is vrijwel bekend om games als: Grand Theft Auto en Manhunt dus dan kan dit niks worden dacht ik toen ik het spel in mijn Xbox 360 liet glijden. Maar…de spanning steeg toen mijn 360 begon te trillen en wat gebeurde er ik zag een geweldige intro en vervolgens het logo van Rockstar. Het is tijd om te…tafeltennissen!! Ik begon maar aan een potje tafeltennis en bedacht mezelf toen dat het er geweldig uit zag de personages die het potje tafeltennis voortbrachten zagen er geweldig uit net als de achtergrond enzovoorts. Ik had het zweet op mijn voorhoofd wat was dat mooi zei ik bij mezelf. Tafeltennis is een sport voor op de camping en een sport voor de familie oftewel een familiesport. En na dat ``wij`` gamers weer op krachten zijn gekomen is het tijd om je oude voorraad honkbalknuppels uit de kast te pakken en er weer lekker op los te beuken, dat voelt goed.

Graphics

Lekker !! Zwetende benen maar wacht eens...ik ben geen homoseksueel. In Table Tennis kun je met verschillende personages te lijf gaan in een bittere strijd. Zowel als jongen of meisje ga jij de strijd aan met…monsters? Nee, deze keer niet maar deze keer met strakke tafeltennissers. Ook al zien die geweldige zweet benen er geweldig uit doe mij maar een meid. En deze keer kan dat ook, dat is mooi maar wat maakt Table Tennis zo speciaal? Nou, ten eerste het is uitgegeven door Rockstar en ten tweede Rockstar kwam nooit aan met een game die niet gewelddadig was, oké het kwam wel met racegames en die zijn niet gewelddadig maar toch een sport game heb je nooit eerder bij Rockstar gezien. En hoe komt het dat Table Tennis er grafisch geweldig uitziet? De kracht van de Xbox 360 zorgt er voor dat het er weer beeldschoon uitziet maar ik denk ook dat Rockstar meer aan de graphics heeft gewerkt. Uiteindelijk zien de graphics er in ieder geval dus goed uit, dat doet me weer goed.

AI & personages

De ontwikkelaars hebben bij het ontwerp van Table Tennis de meeste aandacht gegeven aan de opvallende AI. Ook zijn er vele dingen toegevoegd aan de gameplay. Het singleplayer gedeelte bestaat uit vier kampioenschappen. Waarbij het ene toernooi weer wat kleiner is dan het andere en dat bestaat uit veel afwisseling. Ook zit in elk personage een zwakke plek die zij bezitten. Dat is een zaak om te ontdekken. Je kan veel vrijspelen bijvoorbeeld: extra personages, kleding, en andere contents. Ik heb nu wel een beetje weinig verteld over de AI maar ik moet weer even aan de slag met tafeltennis.

De personages zijn trouwens ook erg goed uitgewerkt, zwetende koppen, lekker kreunen, en dat mooie geluidje als de pingpong bal al over de tafel schuift. Geweldig!! Ook al was ik naar paar uurtjes al uitgespeeld het is wel een belevenis. Ook de presentatie van Table Tennis is in het voordeel, het is wel jammer dat je zelf geen speler kunt creëren. Ook de animaties van deze game zien er erg gepaard uit, dit maakt het ontwerp van Table Tennis ook veel beter, ik zet maar eens een stap in de wereld van het tafeltennis. Zweten!!!

Top Spin like

Tijdens het spelen van Table Tennis valt op dat de game goed gekeken heeft naar Microsoft's Top Spin serie. Net als in die tennisgames draait het timing en een goede hand-oog-coordinatie. Door op het juiste moment op de goede knop te drukken, rent je personage uit alle macht naar het witte balletje toe om het terug te meppen, tenminste dat is de bedoeling. Een foute inschatting heb je zo gemaakt. Als je denkt dat Table Tennis een schaamteloze kloon is van Top Spin heb je het mis.

Conclusie

Je zou als fan van de Rockstar games je schamen maar dat is niet nodig want, this cool.

Tafeltennis leeft (misschien naar het WK voetbal nog meer) en Rockstar heeft een goede keuze gemaakt. Tafeltennis is voor de gehele familie leuk en je moet een aardige reflex in je arm hebben om boven je tegenstander te komen en omdat het voor de gehele familie leuk is zie je ook nog eens een oma op de bank met een controller in haar hand, een belevenis voot het hele gezin!!

Conclusie en beoordeling

Rockstar heeft het weer eens geflikt maar deze keer niet met een actie-game. Zeker een aanrader.
8
Score
80
Score: 80
 • Pluspunten
 • Gameplay
 • Graphics
 • AI
 • Minpunten
 • Te weinig uurtjes

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Leuk artikel, heren.

 • Ik ga niet op mezelf stemmen, daarom stem ik op IeGee magazine.  Oké niet geheel eerlijk, aangezien ik daar ook een klein deel van was. Maar goed… :P

 • Leuk weer! Die Community Update! Tof dat jullie dit blijven doen.

 • Aiii en zijn magazine winnen! Ik weet het nu al. Terecht overigens!

 • Vet dat ik weer ben genomineerd voor log van de maand! :D  Heb overigens op Kebab gestemd, geweldig verhaal. :)

 • Nice update!

 • Kebab01 schreef de beste log imo.

 • het antwoord op de laatste vraag in het interview ben ik het helemaal mee eens;)

  COME ON NINTENDO WE ARE WAITING!?!??!?!

 • Cool! Swiep ben ik al meerdere keren tegengekomen op InsideGamer.

  Verder een leuk artikel over de stand van zaken. :)

 • Limelight!

 • aiiii!

 • Aiii ;)

 • Leuke interviews en Limoenlicht had de beste weblog, stupid Warner Music Group &#%^@$%&

 • Untouchable is toch gebanned?

 • Cool Swiep! :'D

  Aiii krijgt mn stem, geen twijfel over mogelijk. :O

 • De EA Club is opgericht op 10 juli 2008 door Kirillinho en gaat, zoals je naar alle waarschijnlijkheid al dacht, over alles dat maar te maken heeft met uitgever Electronic Arts. Omdat er geen contact met de huidige eigenaar Untouchable 1 mogelijk was

  Kirillinho en Untochable 1 zijn beide geband xD

 • Swiep ken ik nog toen ik in de slowchat zat. En Aiii krijg een stem! ;)

 • Kebab krijgt van mij een stem. Niet omdat ik 't nou zo geweldig vind wat er is gebeurd, of omdat 't zo'n geweldig dramatisch stuk is, maar uit medeleven. Een vreselijk meeslepend verhaal. :)

 • Ik stem zelf op Kebab… meeslepend verhaal :)

 • AiaiaiaiAiii…  Die EA Club is trouwens al een flinke tijd mors en morsdood.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren