1. Bleach: The Blade of Fate (NDS)

Bleach: The Blade of Fate (NDS)

Bleach, mischien wel een van de leukste Anime in Japan. je zult je dan wel afvragen waarom ken ik het niet? Simpel je vertaalt niet zomaar een hele serie en hopen dat de kinderen het leuk vinden. Want het zijn toch vooral de kleintjes die naar Jetix kijken. Dat is dan ook gelijk het antwoord op je vraag, "waarom is het hier niet uitgebracht" de serie is namelijk helemaal niet populair in het westen men heeft liever pokemon deel honderdtachtig! Dan eens een leuk vechtspel met een stoer verhaal ookal is het natuurlijk Japans, maar daar is het internet voor! Je dowload zo een vetaling, en klaar weg is je probleem. En zonder vetaling lukt het ook (bijna) prima! Maar dan kun je natuurlijk niet meegenieten van het verhaal.

Wat zegt u?Wat zegt u? dat zul je vaak tegenkomen in Bleach het spel is namelijk helamaal in het japans, wat opzich wel aardig wat problemen met zich meebrengt, je weet natuurlijk niet waar het verhaal over gaat als je de manga of anime niet heb gezien. Maar dat is nog niet het grootste probleem! Soms moet je in een gevecht ook iet speciaals doen en dan kan het nog we eens voorkomen dat je denkt. "Huh" hoezo wat doe ik verkeerd? Maar zoals ik hierboven al zij daar is een vertaling voor, Toch is het en blijft het wel lastig om steeds te kijken, wat je dan nu weer moet gaan doen.

Ken ik jou niet ergens van? Als je voor het eerst met de Story mode gaat zul je heel wat personages herkennen die je ook kent uit de anime serie, ik heb tot nu toe veertien vechters om de strijd mee aan te gaan tegen het kwaad! Zelf zou ik niet weten dat er in totaal veertien vechters inzitten, we zullen zien... Elk personage kent teven ook zijn eigen moves met een knoppencombinatie of een tikje op het onderste scherm, wat eigelijk wel een beetje de boel verpest. Ach ze moeten toch iets doen met het onderste scherm, als het helamaal leeg is heb je er natuurlijk ook niks aan. De stukjes tussen de gevechten bestaan uit dialogen met stilstaande plaatjes erboven, met iemand erop. Het voelt een beetje aan als Phoenix Wright, precies het zelfde soort Japanse muziek en de beelden lijken wel erg veel op elkaar.

Hier Voel mijn kracht!!! Daar sta ik oog in oog met mijn Grootste vijand ooit Drie...Twee...een... Vecht!! Ik loop snel op hem af met de pijltjes toetsen, en geef hem een slag met mijn zwaard! Hij vliegt omhoog snel spring ik en sla hem keihard tegen de koude stenen aan, hij staat weer op ik wil hem weer slaan natuurlijk. Maar dat gaat niet hij teleporteerd zich snel achter mij, met een slag slaat hij mij de grond in! Daar lig ik dan... Zo ziet een gevecht eruit vertelde ik op school tegen mijn vrienden. Al snel wilden ze het allemaal wel eens spelen, Dat wordt dus een mooi gevecht samen met zijn vieren, denk ik. Maar ja eerst moest er natuurlijk weer 5 minuten worden geladen voordat we aan ons eerste gevecht konden beginnen. Een beetje slap terwijl mario kart veel groter is en daar maar een minuutje hoefde te wachten! Maar ik heb er een paar mooie momenten voor terug gekregen.

Blijft vechten wel leuk? Dat was ook de vraag die in mijn hoofd ronddwarrelde, want in feite is het gewoon een simpel vechtspel die je ook op de gamecube vind. Toch is dit anders, Waarom? Daarom! Er zijn nog niet zoveel fighting games op de DS, op Jump superstar naar, daarom valt dit spel wel redelijk op. Vergeleken andere vechtspellen zitten hier ook tamelijk weinig combo,s in . Bleach moet het meer hebben van de sfeer van de gevechten, want zeg nou zelf, wil jij niet met je held het hele Bleach avontuur door als je net een episode heb gezien? Andere modes zijn er ook nog genoeg waar de Arcade modes toch wel het meest opvalt, je knokt tegen 5 anderen en als je alles daar van wint krijg je een score van hoe goed je het hebt gedaan. Leuk voor onderweg want zo moeilijk is het nou ook weer niet.

Gameplay, sound en Replay Eigelijk is het al een beetje gezegd, de sound verdient zoiezo een pluim! Goeie Japanse muziek en als je het ooit een keer hebt gehoord weet je wat ik bedoel. Verder is de gameplay middelmatig eigelijk is het gewoon een standaard fighting game met Bleach in de hoofdrol, wat ik als een groot pluspunt beschouw. De replay zit ook wel snor, je kunt eindeloos doorgaan en er is ook nog eens een online mode! Een minpunt je hebt lags, en dan ga je net iets slomer dan normaal, niet aardig goed dus. Ach ik moet niet zeiken het is Sega zijn eerste keer.

Conclusie en beoordeling

None

Een Goed vecht spel voor de DS Wanhoop je naar iemand verrot slaan op een handheld? Dan is dit het helemaal.
8
Score
80
Score: 80
 • Pluspunten
 • Snellle gevechten
 • Storymode
 • Japans
 • Grafisch erg mooi
 • Minpunten
 • Laden multyplayer
 • Online traag met Japan

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Ik heb hem op de PSP, best gave game!

 • Voor op de PSP is het een leuke game, ik ben alleen bang dat het Size Matters achtige taferelen krijgt. Die was namelijk erg goed op de PSP en toen het spel op de PS2 uitkwam was het niet zo goed. Denk dat dit ook gaat gebeuren met SAC.

 • Lijkt me niet echt een noemenswaardige port, vind het spel op de PSP ook niet echt geweldig.

 • Leuk voor de franshize.

 • moeeehhhhh,

 • Ze moeten toch wat om de PS2 nog een beetje in leven te houden.

  In plaats van PS2 games op de PSP uit te brengen, gaat het de laatste tijd andersom.

 • Dan ben ik jarig :D  OT: Wel jammer dat de meeste PS3 niet BC zijn. Dan zouden hier ook nog wel een aantal extra van verkopen.

 • De Playstation 2 blijft nog een tijdje leven precies :P

 • De ontwikkeling van de PORT ligt in handen van Sanzaru Games en kent enkele kleine veranderingen waaronder een grafische update en een speciale lock-strafe cameramodus.

  Wow dat wordt weer een topper hoor.

 • ik zou het naar de ps3 doen dan verdienen ze meer

 • Dan zijn er heel veel R&C games voor de ps2, kan je een marathon houden.

 • De ontwikkeling van de PORT ligt in handen van Sanzaru Games en kent enkele kleine veranderingen waaronder een grafische update en een speciale lock-strafe cameramodus.  Wow dat wordt weer een topper hoor.

  Want ports zijn natuurlijk altijd slechte games geweest…


 • Ik haal hem wel eens voor de psp…

 • @k.wesley88  Wat je zegt klopt natuurlijk voor geen meter. Van de ps2 zijn veel meer consoles in omloop dan het aantal ps3. Persoonlijk zou ik het wel prettig vinden als er ook een ps3 versie zou komen.

 • Tof, kan ik hem ook spelen.  @jvane

  Het aantal consoles staat misschien in verband met een grotere userbase, maar het betekent niet direct dat er meer verkopen zullen zijn.


 • beter gaat ie ook naar de PS3!!

  anders haal ik hem liever voor de PSP

 • De Playstation 2 blijft nog altijd in leven!

 • clank is vet ik heb alle ratchet en clank delen op de ps2 uitgespeeld!

 • @Seva

  Ja vooral door de kut ports en domme kinder en film spelletjes die bij release max €25,- kost

 • Zo komt er nog is een nieuwe game uit voor de PlayStation 2 :P

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren