1. Twisted Metal: Head-On (PSP)

Twisted Metal: Head-On (PSP)

Twisted Metal, één van de eerste toppers op de playstation, maakt nu na meer dan tien jaar zijn debuut op de PSP.. In 2001 was Twisted metal: black een van de eerste en beste showcases die de kracht van de ps2 toonde. De serie had zijn ups en downs de afgelopen 10 jaar Maar is nu terug in topvorm voor de launch van het nieuwste systeem van sony : de PSP. Ook al heeft men Twisted metal moeten laten inkrimpen om om het PSP scherm te doen passen heeft het niets van zijn charme verloren bij zijn overzetting naar de psp. Een kleurrijke cast van characters, een goede presentatie en opwindende actie maakt dat deze game een goede aankoop is voor je PSP

Twisted metal: head on speelt net als de klassieke games uit deze serie, als je niet bekend bent met de vorige delen uit deze serie, moet je weten dat een car-combat game als deze, eerder te vergelijken is met een 1st-person shooter dan met een race game,Dus laat het uiterlijk van de uitgebouwde wagens je niet misleiden, het gaat er hier om, om je tegenstanders op te blazen doormiddel van : machine geweren, raketten, bommen,mijnen napalms, en meer van dat soort ongein.je hebt meer dan 15 verschillende voertuigen om uit te kiezen ( Waarvan er sommige nog vrijgespeeld moeten worden) Elk voertuig heeft zo zijn eigen unieke speciale aanval en verschillende eigenschappen

voor handeling, topsnelheid, pantser, enz... Ze hebben ook allemaal hun unieke bestuurder, welke zijn of haar redenen heeft om het TM-tournament in te gaan. Net als in de vorige TM games zal je na het uitspelen met een character weten hoe zijn of haar verhaal afloopt.

Een typische TM wedstrijd vereist je om rond een hobbelig terrein te scheuren, terwijl je over health en wapen pick-ups rijd (zodat je jezelf weer herstelt of meer munitie hebt ) En je uiteraard je radar in het oog houd voor nabijgelegen tegenstanders. Ook heb je nitro boosters en een emergency rem om je snel uit de voeten te maken of een scherpe bocht van 180° te maken. En de vele aanwezige wapens neigen homing mogelijkheden te hebben, of een grote inslag radius te hebben, waardoor ze erg effectief zijn tegen snel bewegende doelen. De overdreven omgevingen waarop je zult strijden zijn gebaseerd op diverse echt bestaande plaatsen met een overvloed aan geheime hoekjes en locaties om te onderzoeken. De controls zijn soepel en vrij gemakkelijk om aan te wennen Zelfs de grotere voertuigen handelen erg nauwkeurig en kunnen draaien wanneer ze stilstaan. De variatie is absoluut een deel van de fun, en het is leuk om de bekende voertuigen uit de serie weer te zien ,met hun scherpe nieuwe designs. Iedereen is er van Mr.slap met zijn bulldozer tot Thumper met zijn roze coupe uitgerust met vlammenwerper.zelfs de snellere voertuigen in TM kunnen veel incasseren alvorens ze exploderen.

Tm fans weten, dat de beste manier om een vijand snel te vernietigen hen bevriezen is waarna ze tijdelijk niet meer kunnen bewegen , en je vrijspel hebt. Zoals in de meeste TM games laat Head on je special moves doen doormiddel van enkele simpele codes op het D-pad in te voeren. de meest nuttige is de bevries aanval, welke een voertuig enkele seconden bevriest, waardoor je al je vuurkracht op hem kunt richten. Ook heb je het schild wat jou voor enkele seconden onoverwinnelijk maakt. hiervoor heb je een specials metertje waardoor je ze niet constant kunt gebruiken .Toch bepalen ze mede je succes. Vooral tegen de boss voertuigen uit de story mode zal je deze erg nodig hebben, want deze zijn sterker en groter dan de andere voertuigen., al dat deze specials toch een iets te grote invloed hebben op het verloop van de mach aangezien elk voertuig dezelfde specials heeft, en dus de freeze en het schild rijkelijk gebruikt zullen worden onder de ervaren spelers.

De story mode verschilt niet erg veel van de challenge mode en de endurance mode, als je naar de gameplay kijkt (Welke TM: head on's single player modes zijn) welke allemaal je voertuig in een grootte vernietigbare arena plaats met andere voertuigen, welke zowel jou, als de andere tegenstanders zullen aanvallen, Wanneer je een vijand opblaast zul je een nuttige power-up vinden boven op zijn brandende karkas, waardoor het je aanmoedigt om een leidende rol te nemen . Je tegenstanders vormen een stevige bedreiging op de standaard moeilijkheid graad, hoewel de meer ervaren TM spelers geen probleem zullen hebben om hun vijanden te vernietigen. Gelukkig is er ook een taaiere moeilijkheidsgraad die de meer ervaren spelers toch voldoende uitdaging zal bieden.Hoewel er enigszins lange ladingstijden tussen elk gevecht zijn, voelen de gevechten zelf aan dat ze zeker lang genoeg duren om plezier te beleven. Ook is het mogelijk een level dadelijk te herstarten als je alle levens kwijtbent. of uiteraard ook tijdens een gevecht. Ook kun je je vooruitgang tussen elke level saven. Hoewel TM niet ontworpen is voor handhelds, is deze gameplay perfect ervoor indien je niet langer dan een paar minuten kunt spelen, uiteraard blijft de game leuk om het een lange tijd te spelen.

Ook zijn er 6 multi –playerspel opties, Tm : head on is één van de eerste psp games welke een complete set van Wi-Fi multiplayer opties zal bevatten. incl een ad-hox mode voor tot maximaal 6 spelers wat he via internet hot spots laat spelen tegen tegenstanders rond het land en de wereld. het multiplayer systeem is gemodeleert naar passende speler lobbies net zoals diegene je al gezien hebt in andere online games . een snel actiespel als dit spelen draadloos over het internet is erg verslavend, aangezien er geen lag is wanneer je speelt in de ad-hoc mode. TM heeft altijd al uitgeblinkt op het multiplayer vlak met dezelfde reden waarom 1st-person shooters zo populair zijn. Tm: Head on bevat deathmach en team deathmach modes zoals je uiteraard zou verwachten in een spel als TM. Welke je helemaal kan aanpassen naar je wensen, zoals ongelimiteerde ammunitie, of welke wagens er geselecteerd mogen worden ...

De Indrukwekkende graphics en geluid leveren een erg solide game op. De graphics lopen meestal erg snel en vlot op je scherm. al dat je af en toe wel eens een slowdown tegenkomt, welke echter niet echt storen tijdens het spelen. Al dat ,dat verwaarloosbaar is aangezien de game erg indrukwekkend en gedetailleerd 3d graphics weergeeft in het bijzonder bij de diverse voertuigen welke stuk voor stuk uiteen vallen en schade vertonen wanneer ze geraakt worden. Het spel heeft erg mooie vuureffecten en overtuigende weers-effecten. welke zorgen voor een erg goed ogende speel ervaring. En niet allen dat telt, ook de PSP's brede scherm zorgt ervoor dat je een goed overzicht behoud bij de hectische gevechten die TM bied

De uitlaten van de wagens en het ratelen van de machine geweren en de explosies zijn erg overtuigend gebracht.Alle geluiden passen perfect bij het twisted metal universum.De muziek bestaat vooral uit rock en metal riffs, al dat je hier en daar ook wel wat lyrics zult horen,waarbij sommige muziekjes je eraan zullen herinneren waar je juist zit door de stereotype geluiden van het land.

Conclusie en beoordeling

Twisted Metal: Head-On, knoeit niet met de serie's beproefde formule, Maar dit wil niet zeggen dat de fans van de serie het zonder vernieuwingen moeten doen.je zal zeker nieuwe dingen ontdekken om je mee te vermaken in dit deel. Je moet zeker geen fanatieke fan zijn om van deze game te genieten, Als het idee van verschillende geschifte wagens die elkaar proberen te vernietigen je aansta zal je zeer tevreden zijn met de uitvoering van deze game. Beter nog Twisted Metal: Head-On Belooft veel plezier op verplaatsing en zijn multiplayer feats zorgen ervoor dat het spel een lange levensduur heeft !
8
Score
80
Score: 80
 • Pluspunten
 • geschifte karakters en verscheidene leuke voertuigen
 • Mooie graphics
 • zeer goed geluid
 • goede besturing
 • Minpunten
 • soms wat frustrerend bij de eindbazen
 • erg verslavend

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • 'Family Ski & Snowboard doet niet veel anders dan zijn voorganger.'  LOL

 • fail?

 • Vorige deel?

 • zowiso geen game voor mij

 • Visueel niet goed, besturing niet optimaal. *zucht*  Test de maker het spel wel eerst voordat het uitkomt?  Weer een matig spel erbij voor de Wii. Je kunt er een huis mee behangen, zoveel matige spellen komen er uit voor de Wii.


 • Family Ski & Snowboard doet niet veel anders dan zijn voorganger.

  De Wii doet ook niet veel anders dan zijn voorganger. Het gamesaanbod op de Gamecube was al matig en op de Wii is het niet veel anders.

 • Weer zo'n geflopte game…

 • Family Ski & Snowboard doet niet veel anders dan zijn voorganger.

  De Wii doet ook niet veel anders dan zijn voorganger. Het gamesaanbod op de Gamecube was al matig en op de Wii is het niet veel anders.  Matig? Het is/was vreselijk!

 • Sowieso, in de lente gaan snowboarden, nee bedankt :)

 • Voor de wii is dit een topper HAHA.

 • Ik vind een 6- eigenlijk nog vrij hoog voor wat er in de recensie over word verteld.

 • Waarom alleen maar games voor casuals? Nintendo?

 • MadWorld is er ook al bijna hoor, wanhoop niet.

 • jammer wel sneu BIJNA alleen maar lage cijfers voor wii games

  SSBB en strikers zijn wel goed

 • Ach, mijn mening over dit soort games mag duidelijk zijn ;-)

 • Family in de titel maakt het af

 • Snel ff een recensie in elkaar geflanst?

  Mij lijkt de game wel grappig om een keertje te spelen!

 • omg…

 • and another epic fail!

  viva la wii!

 • MASSIVE FAILLURE! al zijn de graphics best oke voor de wii

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren