1. Tony Hawk's Underground 2 (NGC)

Tony Hawk's Underground 2 (NGC)

Ik heb bijna alle delen al gespeeld van de Tony Hawk-serie, maar de door mij meest gespeelde Tony Hawk is toch Tony Hawk Underground 2. Ik zat soms uren achter elkaar een beetje nieuwe trucjes te ontdekken. Ik heb bijna nog nooit zo’n verslaving gehad. De verslaving van mij op deze game word beloond met een recensie met een positieve instelling. Mensen, hier is hij dan: de recensie over Tony Hawk Underground 2!

Yes, ik ben door de trainingsronde heen, en mag nu meedoen met een toernooi. Vet strak! Ik hoor bij een onbekende knul die toch aardig kan skaten, wij moeten samen proberen Bram Mergera en zijn mannen te verslaan, maar hoe? Hun hebben een ijzersterk team, we zullen het proberen! Hard trainen en nieuwe trucjes leren om het toernooi van Tony Hawk te winnen. Oja, ik was bezig met een recensie he.. Hieronder een paar pluspunten en minpunten van deze game

Grafische vooruitgang

Grafisch is deze game heel erg vooruitgegaan, de mappen zijn gedetailleerder, je hebt meer afwisseling in de mappen in bijv. Barcelona, je hebt een stukje bij een skatebaan en je hebt ook een lange brug die je lijd naar een soort eilandje waar een heel groot en leuke skatebaan is. Maar ook zijn de characters mooier. Ik heb dit spel wel een half jaartje gespeeld maar echt lelijke beelden heb ik niet weten te ontdekken. Het geval van de pro skater serie was dat de omgevingen wel mooi waren maar dat heel erg veel dingen blokkerig zijn, dit is haast voor 100% verwijderd in deze game! Tony Hawk Underground 2 is gewoon gemaakt met heel veel aandacht aan het grafische gedeelte, ze hebben hun doel bereikt! Mooie graphics vind ik. Al zou ik me niet ergeren aan blokkerige beelden, ik heb genoeg lol gehad met Tony Hawk Proskater 3 en 4, maar het speelt toch iets lekkerder met beelden die soepel lopen. De graphics is een hele grote vooruitgang ten opzichte van de andere games

Agressiviteit in de gameplay

De gameplay van Tony Hawk Underground 2 is goed. Ze hebben hun oude goede gameplay gehouden en hebben er wat extra’s bijgedaan. Zoals het breken van een skateboard als je gevallen bent of het weggooien van een skateboard. Het is dus ook nog een agressief spelletje geworden wat ik heel erg leuk vind. Agressief niet alleen om wat ik net zei nee maar ook om het bloed wat op de muren spat als je keihard met je kop tegen de muur komt. Er zijn ook leuke multiplayer extra’s bijgekomen zoals: elkaar slaan, of vuurballen op elkaar schieten. De multiplayer heeft me toch het meest aangetrokken in deze game, hoewel de singleplayer ook heel erg goed is. De gameplay is en blijft goed, kijk maar naar Tony Hawks American Wasteland, weer de zelfde gameplay en er blijven maar extra’s bijkomen. Kortom de gameplay is gewoon weer goed, zoals in elke Tony Hawk game.

Leuke en harde sounds

Sounds ja, dat zit altijd wel goed bij de Tony Hawk-series. Elke keer worden er gewoon wat skatenummers ingedaan, wat natuurlijk heel toepasselijk is bij een skate-game. Ook hoor je als je valt soms een klein kreuntje, wat niet echt realistisch is want als je met je hoofd tegen de muur aan komt maak je geen ‘klein’ kreuntje. De Sounds worden met de game beter en beter. En als je het spel speelt dan krijg je gewoon een gevoel dat je steeds beter wil worden, dit komt bij mij door de harde muziekjes. En ik denk dat dat bij de meeste andere ook zo is. Zal ik je wat vertellen? Ik hield vroeger niet van harde muziekjes en skatemuziek, maar Tony Hawk heeft me van laten houden. Als je mijn mp3 een keertje wil lenen dan hoor je wel wat er allemaal op staat, Tony Hawk muziek, Tony Hawk muziek en af en toe nog een keertje Nirvana omdat ik vind dat dat ook wel bij skaten past. Het enigste leuke aan echt skaten vind ik de muziek, dit allemaal door Tony Hawk. Erg vind ik het niet, dus krijgt deze game een groot pluspunt alleen om zijn sound

Single en multi hebben wat

De reden dat ik altijd maar weer de Tony Hawk-games koop is toch echt wel dat ze altijd wel weer wat nieuws hebben in hun Multi en Single. Tony Hawk Underground biedt echter heel erg veel nieuwe dingen. Zoals het spuiten van graffiti, de mogelijkheid om van je skateboard af te stappen. Het gooien van tomaten. Vuurballen gooien op mijn broer, mijn broer onderrijden en zo punten verdienen, mijn broer inmaken met een potje kickflips maken. Je kan zelf ook spelletjes bedenken, dat heb ik al vele malen gedaan.

De Single biedt ook heel wat nieuwe mogelijkheden. Zo heb je verschillende missies met bijv. parcours afleggen, of zoveel mogelijk stickerslappen in een minuut. Allemaal afwisselende dingen bedacht door Activision dat is de reden waarom ik deze game weer heb gekocht. Persoonlijk koop ik ze meestal voor de Multiplayer maar deze game is de eerste die ook echt geschikt is voor de Singleplayer. Dus genoeg extra’s in deze game.

Stop ik ooit nog met het kopen van Tony Hawk spellen?

Nee, altijd heb je wel weer eens een uitschieter erbij zitten. En altijd zitten er wel weer wat extra’s tussen, stel je koopt eens een keertje geen Tony Hawk game, en je komt erachter dat hij de leukste Tony Hawk-game ever is. Terwijl je weet hoe leuk de slechtste Tony Hawk al is. Zoiets durf ik nooit te wagen, het geld hetzelfde bij mij bij de pokemon-serie dat kan je ook lezen in mijn pokemon ruby/sapphire recensie, oja ik wijk van mijn onderwerp af. Ik blijf ze kopen, je hebt altijd gegarandeerd speelplezier voor wel 1000 uur, ik heb het spel nu net uit, omdat ik het in het begin veel te druk had om nieuwe trics te leren. Met de keer word ik in elke game ook steeds beter. Dus deze vraag hoeven jullie mij nooit meer te vertellen hea;)

Conclusie van deze game

Als je mijn recensie hebt gelezen heb je wel gemerkt dat ik zeer positief ben over deze game. Ik heb bijna geen 1 minpunt genoemd, je kan op 2 manieren over deze recensie denken; ik ben gewoon een groot Tony Hawk fan of ik kan werkelijk geen minpunt ontdekken, ik zal het wel vertellen: ik heb deze game heel erg lang gespeeld maar heb niet echt minpunten ontdekt. Een echte skater moet deze game gewoon hebben, misschien is dit wel de beste Tony Hawk game ever, of misschien niet, dat moet je zelf weten, maar ik vind het wel de beste tot nu toe. Aan jou de keus, of een mistap maken, of speelplezier hebben. Ik zal voor het tweede gaan, maar misschien heeft deze recensie jullie niet overtuigd. In ieder geval je hebt gewoon gegarandeerd speelplezier

Conclusie en beoordeling

None

Deze game vind ik de beste tot nu toe, een aanrader voor TH liefhebbers en een afrader voor TH haters ;)^^
8,3
Score
83
Score: 85
 • Pluspunten
 • Graphics
 • Sounds
 • Weer wat extra's erbij
 • Minpunten
 • soms zijn sounds wat onrealistisch
 • verder niet echt grote fouten

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Hmmm… redelijke score.

 • mwoh

 • Ik zou 'm graag op de PSP zien :P

 • iets voor de psp?

  veder goede recensie.

 • Geen slechte score, al die amerikanen zaten dit te spelen. Snap het nog steeds niet zo goed.

 • Dit spel lijkt me nou ook echt helemaal niks.

 • - Van de muziek word je af toe simpel  :D

 • De DS versie was zéér vermakelijk, maar aangezien ik geen PS3 heb zal deze niet bij mij in huis komen.

 • Ik heb disgaea 1 gespeeld en vond deze erg grappig dus ga deze zeker kopen.

 • Ik zie wel als ik hem koop of niet …

 • wat een kutgraphics voor zo'n apparaat, of et ligt aan de screens natuurlijk, gwoon al een laggertje om te zien dat ze hier moeite voor doen XD

 • Niet de volle mep waard

 • @Thompsongast  Je kan wel lachen, maar qua gameplay is het een van de betere games. Zeer uitgebreid allemaal. Ook kun je ruim 100 uur in de game kwijt. En dat is voor sommige mensen meer hun geld waard dan een hele mooie game van 10 uur.

 • 1 alinea over de gameplay….. *proest*

 • @Thompsongast: \"laggertje\"?  Anyway, leuke recensie, maar imo verdient de game een hoger punt, naast het feit dat er verschrikkelijk veel meer over de game te vertellen valt, Disgaea ftw!

 • Met 7threst eens  Game verdient hoger. Een van de weinige games van dit moment die tenminste een waardige levensduur heeft (okey hij heeft een gigantische levensduur).

 • Kan er mee door… Maar het is niets bijzonders.

 • Lekker vlotlezende recensie.

 • Het is niet, omdat er veel gameplay-uren kunnen inzitten, dat het daarom een hoger cijfer moet hebben.

  Iedereen speelt toch liever een geweldige game van 10 uur dan een slabakkend en suf spel van 100 uren?  Misschien dat ik deze nog haal, als ik klaar ben met het tweede deel en Makai Kingdom. Duurt ook nog wel een tijd.


 • Ik vond de game mwah, het overzicht is slecht. Mede door de verouderde graphics, en dat is moeilijk te vergeven en Ps3 onwaardig. De game is zelfs beter speelbaar op SD.  Het komt neer op urenlang EXP farmen, balans is vrij zoek.  Persoonlijk vind ik zo'n FFT of Jeanne d'arc veel beter. Verder dan een 6 zou ik niet komen.Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren