1. Hitman: Blood Money (X360)

Hitman: Blood Money (X360)

Daar zit ik dan, me weer kappot te vervelen, met een Gamecube die uitgestorven is, een xbox die ik uitleen, een PSP die nog moet laden, een DS die moet wachten op New Super Mario Bros en een 360 die ook een poos al niks uitpoept. Gelukkig kwam er aan deze verveling dan ook een eind, namelijk op 26 mei 2006. Hitman was uit, een vervolg op een serie die me al boeide van deel 2 af.

Ik neem gewoon aan dat iedereen Hitman kent, en zo niet Shame on you.

Annyway het vervolg is er en Agent 47 is weer klaar voor killing in Blood Money. Blood Money is in vergelijking tot zijn voorgangers erg vooruitgegaan op veel punten. Graphics, blood money system, level design en moord mogelijkheden. Laat ik eens beginnen met de graphics.

Graphics

De grapisch zijn compleet nieuw en de omgevingen zien er prachtig uit. Ik heb het overigens over de 360. En ik vind dat het spel niks ten onder doet van de andere 360 games, het is mischien niet 360 van de ground up, maar het spel is gewoon mooi. Het level design is gewoon het beste wat ik ooit heb gezien, nu was dit bij elke deel heel sterk, maar de werelden zien er in nieuwe graphics er soms breathtaking uit. Las Vegas in al zijn pracht en praal compleet met vuurwerk, miljoenen lampjes en waterkanonnen. Een straatfeest met letterlijk meer dan 1000 gasten die rondlopen en feest vieren. En een gekkenhuis compleet ingericht met malloten, boekenkasten, tafels, stoelen banken tafels en tv’s. Een grafisch hoogstandje dus op gebied van level design.

Het Blood Money System

Zoals de subtitel naamt heb je nu ook het Blood Money system. Dit systeem wil gewoon zeggen dat je dit keer echt geld verdient met je moord. Hoe beter je de missie haalt hoe meer poen. Dit wordt gebasseerd op hoe sneaky en onopvallend je de missie heb afgelegd. Zijn er bijv ooggetuigen geweest, ben je op camera opgenomen, heb je sporen achtergelaten etc. Het Blood Money systeem is erg leuk, omdat je daardoor de missie zo goed mogelijk wil halen. Bovendien kan je van het verdiende geld je wapens upgraden en leuke gadgets kopen, van een gepatenteerde rifle koffer tot een superdeluxe pick-lock.

Gameplay

Dit is het punt waar sommigen geil van worden en anderen van kosten. Hopelijk licht dit stukje toe bij welke van de 2 personen jij hoort.

Voordat de missie begint krijg je een mission briefing met foto’s van de targets en tips. Als je de boel een beetje gelezen heb ga je naar je wapen-arsenaal en maak je een geschikte keuze van wapens mee voor de missie. Je start de missie en je wordt gedropt. De eerste keer dat je de missie start doe je onderzoek in het level (hoeft niet, maar zo doe ik het). Waar zie ik mogelijkheden, wat moet ik absoluut niet doen, waar kan ik leiken opbergen, wie hebben tot waar toegang en zie ik nog leuke traps en ingredienten die ik kan gebruiken voor mijn moord. De 2e keer ga je pas echt aan de slag en klaar je de klus. Dit gaat meestal gepaard met vermommen, een val opzetten en mischien nog een kogeltje hier of daar (liever niet overigens).

Je kunt wel begrijpen dat dit voor de ongeduldige fast-pase gamer niet een ideaal spel is. Maar in mijn geval vind ik het geweldig, het geeft zelfs een kick om de levels eerst uit te spitten en een plan voor te bereiden en daarna pas de missie te volbrengen, het geeft je echt het gevoel dat je een huurmoordenaar bent.

De Vermomingen en wapens

Ik wil het nog even kort hebben over de geweldige vermommingen en wapens in het spel. Je hebt vermommingen van clown tot kerstman. En wapens van heggenschaar tot spijkerschieter. Je hoort dit spel is bruut en heeft gevoel voor humor, Heerlijk :P

Conclusie en beoordeling

None

Conclusie: Hitman is een waardige opvolger van de serie en maakte al mijn verwachtingen waar. Met nieuwe graphics, het bloodmoney system dat zorgd voor een nog betere replay waarde en de tig verschillende manieren van een level halen is dit voor stealth liefhebbers een must-have. Ik bedoel we zitten allemaal te wachten op SplinterCell en Geras of Wa,r maar dan kan je nog wel eventjes wachten. Hitman is de perfecte game voor de vakantie.
8,7
Score
87
Score: 85
 • Pluspunten
 • De grote variatie in gameplay en stunning level design.
 • Minpunten
 • Laad tijden vervelend als je telkens loopt te retryen. En soms ongeloofwaardige reacties van AI.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Kortom een waar drama en zijn geld totaal niet waard.

 • Haha, Sonic weer.  HAHA DAT EINDE

 • De hele sonic-serie wordt hier dik verneukt.

 • Segata Sanshiro moet eens flink huishouden bij Sega, te beginnen met Team Sonic.

 • De verschillende missies spreken mij juist heel erg aan en zijn ook doenbaar.

  Vooral het feit dat je ook als Knuckles (!), Blaze en Shadow kunt spelen is erg tof. De muziek is vet en de controls lijken goed te werken voor zover ik heb kunnen zien in gameplay video's op YouTube.

  Mensen, kijk door het gezeur van 'verneuken' heen!

  En waarom heb je het technische gedeelte niet opgesplitst in meerder pluspunten in plaats van één? Je hebt er meerdere in de tekst genoemd… Dit spel lijkt mij minstens een 7 waard.


 • Sonic is totaal de weg kwijt, TomTom anyone?

 • /me stelt voor weer gewoon een ouderwest lekkere 2D Sonic ala Sonic 1, 2, 3, & Knuckles te maken. Maar dan met vettere graphics :)

 • Ze moeten weer een sonic maken waar sonic voor bedoeld is.

  Geen idiote extraatjes.

 • Sonic is niet meer wat het ooit geweest is.

 • Dat einde _O_

 • ja heel jammer want de beelden spreken me wel erg aan…

 • jammerrrrrr

  echt een laag cijfer

  en dat einde:

  nooit meer!! en je gooit die andere game 2 keer weg xD

  en een minigamepje doen jeeeeeeaaaaaaaah!!!! • top game(voor de wii) want alle wii games halen onder de 6 tegenwoordig

 • Arme blauwe egeltje ze hebben hem zo erg verneukt dat hij zelfs uit zijn pik poept..  Offtopic:

  Soortgelijke games  Ushiro (PSP)

  Lost Planet 2 (X360)

  Cosmic Walker (Wii)

  The Witcher: Rise of the White Wolf (X360)

  Saw: The Videogame (PS3)  Wtf?


 • Opnieuw en opnieuw.

 • Helaas… op het forum zag ik vele hoge cijfers :S Ik dacht al \"te mooi om waar te zijn\"…

 • Ik vind hem zeer vermakelijk. De missies zijn inderdaad erg leuk!

 • @ LeipeGassie  Haha kijk alsjeblieft niet naar \"soortgelijke games\". Dat heeft werkelijk nog nooit goed gewerkt. Ik heb het al zo vaak gezegd, maar IG is meer bezig met het toevoegen van nieuwe nutteloze functies, dan het goed laten werken van de huidige functies ;)  Ontopic:

  Wederom een waardeloze Wii game, maar eerlijk is eerlijk, op de Xbox360 en PS3 was hij even waardeloos geweest.
 • Segata Sanshiro moet eens flink huishouden bij Sega, te beginnen met Team Sonic.  http://www.youtube.com/watch?v=joNwYPdEBTc

 • Speel gewoon sonic, sonic 2 en sonic 3 and knuckles en laat deze zooi voor wat het is :)

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren