1. Tokobot (PSP)

Tokobot (PSP)

Tecmo staat helemaal niet bekend om hun zo lieve platformgames. Toch heeft Tecmo veel werk in een platformgame gestoken. Namelijk Tokobot, Tokobot is dus een platformgame en is al een tijdje uit voor de PSP. De originele elementen van Tokobot zijn erg intensief uitgewerkt. In Tokobot draait het om een archeoloog genaamd: Bolt. Dit ventje komt uit op een paar robotjes en uiteindelijk gaat deze game zo tewerk.

Het verhaal

Ik heb net al een stukje over het verhaal vertelt maar het gaat nog langer door hoor. Bolt komt er dus achter dat onze voorvaders al met deze mechanische ventjes te maken hebben gehad. En uiteindelijk stuit hij op een prehistorische vriend namelijk: een robot. Deze robot heeft de naam: Tokobot (de titel heette ook zo), deze Tokobot is niet de enige in zijn soort. Bolt bedenkt uiteindelijk dat hij op jacht moet naar andere Tokobots. Vervolgens komt hij er veel tegen en worden ze echte vrienden. De Tokobots zijn ook erg handig want kunnen in verschillende figuren veranderen en kunnen je helpen om over een muur te klimmen of over een gat in het pad te springen of gewoon een vijand te verslaan, heel handig allemaal.

Puzzelen met robots

Het grootste deel uit Tokobot is met puzzels gevuld. De meeste puzzels moet je aan de hand van de Tokobots oplossen. Deze zogenaamde Tokobots kunnen zoals ik al had vertelt in verschillende formaties lopen, achter je aan lopen is een specialiteit voor je als je over iets of iemand heen moet springen, naast je lopen (3 links, 3 rechts) met deze specialiteit kun je vooral vijanden verslaan, een cirkel om je heen met deze specialiteit kun je vijanden afdwingen want het is een soort schild. Dit is ook mooi uitgewerkt.

Graphics & Sound

Het originele concept uit Tokobot levert ook hele goede grafische beelden op. Ook zijn Bolt en de Tokobots erg goed afgewerkt en dat is ook zo met de leef omgeving van de soort piramides waar Bolt en zijn Tokobots in rond lopen. Er zit een leuk deuntje in deze game. Verschillende deuntjes lossen elkaar af om de ca vijf minuten. Deze verschillende deuntjes maken het ook erg sfeervol.

Niet altijd even makkelijk

Het is niet altijd even makkelijk om een missie uit te voeren met de Tokobots. En de knoppen van de PSP zitten ook niet altijd op de goede plek waar je ze ook wilt hebben. Daardoor zit je wel een hele lange tijd te knoeien voor dat je een hindernis heb gehad en eindelijk door kan met het spel. Maar dat komt dan meer door de besturing van de knoppen dan door de moeilijkheid graad van de puzzel.

Origineel

Origineel is deze game zeker hij heeft een leuk concept en het is leuk om met de Tokobots voor Bolt iets op te lossen. Ook hebben de graphics de smaak voor het originele concept niet verkloot maar juist mooier en vernieuwender gemaakt ook de sound heeft geen reden tot klagen want dat is ook dik in orden en zorgt ook dat het concept mooi en origineel blijft, goed werk van Tecmo.

Tokobot is zeker geen game zonder fouten. Het is vooral jammer dat op bijna elk aspect wel iets aan te merken is. Geen van de fouten zijn echter ernstig genoeg om je haren uit je kop te trekken. Bovendien is de originele en innovatieve gameplay leuk genoeg om je deze fouten te doen vergeten. Eigenaars van een PSP die smachten naar een 3d-platformer, doen er zeker goed aan Tokobot te halen.

Conclusie en beoordeling

Haal deze game en je wordt helemaal in de game gezogen, vette platformer, halen die handel.
8,7
Score
87
Score: 85
  • Pluspunten
  • Graphics
  • Origineel conecept
  • Sound
  • Minpunten
  • Niet altijd makkelijk

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren