1. Metal Gear Solid: The Twin Snakes (NGC)

Metal Gear Solid: The Twin Snakes (NGC)

Snake komt dan toch nog eens terug in grafische pracht en praal. Kojima geeft de vernieuwde versie van Metal Gear Solid uit en bijna tegelijk Metal Gear Solid 2: Substance. Deze games werden in afwachting van de derde Metal Gear Solid uitgebracht, en dat is Metal Gear Solid 3: Snake Eater. Is dit dan wel een goed idee, waarom breng je een oudere game in vernieuwde versie uit? Door de populariteit van de game natuurlijk. De game heeft verschillende vernieuwingen en verbeteringen erbij gekregen volgens Hideo Kojima. En wat ook uniek is, is dat de game alleen op de GameCube uit komt. Wie had dat gedacht! Heeft hij daarover gelogen of niet? Daar kom je nu achter, in deze recensie.

Liquid returns!

Het verhaal is natuurlijk hetzelfde als de originele game, maar ik zal het begin nog eens vertellen voor de mensen die nog nooit het origineel hebben gespeeld. Het begint wanneer Snake in een duikboot vervoerd wordt naar een geheime vijandige basis. En de enige manier om daar ongezien binnen te komen is via een dok voor duikboten. Natuurlijk kan Snake daar niet zomaar binnen komen met een duikboot, want dan zou hij snel de hele basis achter zich aan hebben. Daarom moet hij naar binnen zwemmen. Eenmaal binnen hoort Snake iemand praten met een wachter en hoort wat later een lift naar boven gaan. Hij wil weten wie die persoon was en wil dus koste wat het kost die lift bereiken. Wat later voer je een gesprek met de CODEC (die er trouwens beter afgewerkt uitziet) met Roy Campbell. Er zijn natuurlijk ook nog andere mensen die je helpen maar daar kom je wel achter. Vanaf hier begint het vernieuwde verhaal van Metal Gear Solid, namelijk Metal Gear Solid: The Twin Snakes! Er is zelfs een nieuwe titel!

Is dit de vernieuwde versie? Het ziet er allemaal zo nieuw uit!

Het draait natuurlijk weer allemaal om stealth in deze game. Maar het lijkt veel meer op een nieuwe game dan op een vernieuwde versie van Metal Gear Solid op de ps1. Het ziet er namelijk zo goed uit dat je eraan zou twijfelen. Natuurlijk is het verhaal hetzelfde, maar ook daar zijn er wat extra's toegevoegd. Er zijn een paar cut-scenes erbij gekomen en die zien er oogverblindend uit. Ze zijn van dezelfde kwaliteit als die van Metal Gear Solid 2: Sons of Liberty, en dat zegt genoeg. Het sluipen is ook leuk afgewerkt. De besturing loopt namelijk veel soepeler dan in het origineel, dus wordt het ook makkelijker om ongezien te blijven. En daar draait het natuurlijk allemaal om. Je kan ook je vijanden veel beter zien in deze game, en dat maakt de gameplay ook aantrekkelijker. Ik had veel minder moeite om voorbij vijanden te raken dan in het origineel. Erg is dat niet want het niveau is nog altijd uitdagend genoeg. Je kan ook nog altijd onder kisten, tafels, buizen, enz..., schuilen zodat je niet gezien wordt. Verstoppertje spelen kan dus best spannend zijn.

Wat voor schietijzers kan je gebruiken?

Je kan de originele wapens en wat extra wapens gebruiken in deze game. Er is namelijk een verdovingspistool bijgekomen en nog een paar andere. Ook een leuke toevoeging is het first person view. Hierdoor kan je heel precies je vijanden uitschakelen. En zo kan je jouw vijanden ook eens beter bewonderen. Bekijk Ninja maar eens vanuit dat aanzicht, je kijkt dan je ogen uit. Nu terug de wapens. Je vijanden gebruiken bijna altijd hetzelfde wapen en handelen ook meestal op dezelfde manier als ze je opgemerkt hebben. Ze schuilen of vallen roekeloos aan, het is dus leuk om ze uit te schakelen. Ze kunnen je natuurlijk ook af en toe in een valstrik lokken, dus dom zijn ze niet. Je moet dus niet zomaar op een open plek gaan rondlopen, want dan ben je binnen een paar seconden gedood. Je hebt een gezondheidsbalk dus je bent natuurlijk niet onsterfelijk. Anders zou het geen realistische game zijn hé. Houdt dus rekening met je vijanden, anders zal je het snel berouwen dat je dat niet gedaan hebt. Maar soms zijn ze ook oerdom en dat is een klein minpuntje. Ik was namelijk vlak voor een vijand zijn gezicht aan het lopen en hij zag mij niet, raar hé. En nog iets leuks is het feit dat je ook nog hulp krijgt van een vrouw die haar mannetje kan staan (ik vindt dat gezegde altijd raar klinken). De naam zeg ik niet, daar kom je zelf wel achter. Er zitten namelijk meerdere vrouwen in deze game.

Meest indrukwekkende baas ooit!

De bazen in de game zijn van hoog niveau en zijn stuk voor stuk uniek. Ze zien er veel beter uit dan in het origineel en komen nog indrukwekkender over. Er is 1 baas die vele gamers nooit zullen vergeten, namelijk Psycho Mantis! Hij gebruikt illusies en andere waanbeelden om Snake te verslaan. Of dat hem lukt hangt natuurlijk van jou af. Er zijn er nog een heleboel andere die stuk voor stuk een uitdaging zijn. Maar dit zou geen Metal Gear Solid game zijn als er geen Metal Gear in zat. En die is er natuurlijk, namelijk REX. Je zal Wel een hele kluif hebben aan deze Metalen reus. Het is niet voor niets een soort eindbaas. Kortom, je zal veel plezier hebben om de bazen te verslaan. En dat komt natuurlijk vooral door hun speciale en unieke gave. Soms hebben ze ook hulpjes of gebruiken hulpmiddelen maar dat maakt het natuurlijk alleen maar spannender. Bereid je dus voor op actie van de bovenste plank, als je het opneemt tegen deze superschurken. Die toevallig ook nog eens ex - leden zijn van FOXHOUND, de organisatie waar jij voor werkt.

Waarom koopt men OST van games?

Mensen kopen niet voor niets OST van games. Ze kopen die soundtracks omdat de muziek van die game enorm goed is. En dat is bij deze game niet anders. De muziek is hetzelfde als het origineel dus kan men er moeilijk een OST CD van uitbrengen. Dat zou dom zijn. Maar de muziek zorgt ervoor dat de sfeer maximum tot zijn recht komt. Je wordt gewoon door die sfeer meegesleept, en dat hoort een game te doen. De graphics zijn ook enorm goed. Het zijn wel dezelfde omgevingen, personages, enz..., maar het ziet er allemaal veel mooier en indrukwekkender uit. Het is een prachtig staaltje van vakmanschap en verdient veel eer. Ook zal je niet teleurgesteld achterblijven als je de game uitgespeeld hebt, integendeel. Je zal deze game blijven herinneren als één van de beste games die je ooit gespeeld hebt. Maar dat is mijn mening. Er is geen enkele game perfect, dus deze game ook niet. Er is nog 1 minpuntje aan de game. Zonder de cut - scenes is de game redelijk kort en dat is jammer. Maar dat heeft heel weinig invloed op de game, dus blijft het een topper van formaat.

Shit, mijn pa heeft gezien dat ik ervandoor wou sluipen, zodat ik niet moest grasmaaien. Ach, soms is lopen beter. RUN!

Conclusie en beoordeling

None

Deze game heeft het meer dan verdient om het daglicht te zien. Ok, het is een vernieuwde versie van Metal Gear Solid. Maar het ziet er allemaal geweldig uit en de verbeteringen aan de game zijn een leuke toevoeging. Je gaat je hier dus ook nooit mee vervelen. Alle gamers die van stealth houden, zullen duimen en vingers aflikken bij het spelen van deze game. Kortom, een leuke, spannende en meeslepende game die je gewoon moet hebben als bezitter van een GameCube. Tenzij je stealth games haat natuurlijk. Dit is een aanrader van formaat. Het is dus zeker de moeite waard om de game eens te huren als je nog niet zeker bent.
9,3
Score
93
Score: 95
 • Pluspunten
 • Verbeterde graphics.
 • First person view.
 • Eindbazen.
 • Heerlijke muziek.
 • Wapens.
 • Vette gadgets.
 • Minpunten
 • Sommige vijanden zijn oerdom.
 • Best kort zonder cut - scenes.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Tja, heb wel RE5, maar Home alweer verwijderd, dus helaas….

 • Heb wel Re5 alleen op de xbox hehe

 • Heel erg tof!



  Ook leuk bedacht dat voor spelbezitters bepaalde gedeeltes extra interessant worden!



  Ben benieuwd!



  Is er nog ene verschil tussen de amerikaanse, europese en aziatische versie van home?





 • Leuk, ik zal kijken als me ps3 terug is :)

 • k zal weer eens home opstarten… Ben benieuwd

 • Jeeh!

 • Ik heb home al verwijderd

 • Home zuigt nog steeds ondanks dat dit geweldige spel erin verwerkt wordt.

 • Leuk, valt er dan toch iets te beleven op Home. :)

 • Grappig zeg. Hopelijk gaan we steeds meer van dit soort content zien.

 • Ik denk dat Home aan het groeien is! En iedereen die zit te zeiken over dit en dat, wees blij dat Sony tenminste moeite doet om Home te laten groeien, wat je over vele bedrijven niet meer kunt zeggen …

 • Prachtig als je teveel geld hebt en dat graag kwijt wilt aan nutteloze dingen.

 • Is wel leuk gedaan ;)

 • Ziet er wel vet uit.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren