1. The Matrix: Path of Neo (Xbox)

The Matrix: Path of Neo (Xbox)

The matrix path of neo is het nieuwste matrix spel. Het spel volgt Neo door al de 3 de Matrix films. Ja je hebt het goed gehoord je speelt nu dus als Neo zelf. Dit spel moet het oude spel op veel punten gaan verbeteren. Of dit is gelukt zul je nu gaan lezen.

Als je het spel opstart krijg je als gewoonlijk een hoofdscherm van waaruit je het spel begint. In de Enter the Matrix spel speel je slechts bijrollen van de films in de Path of Neo speel je Neo. In het begin van het spel word je gelijk in de actie gegooid. (Je kunt dan voelen hoe sterk Neo kan worden later in het spel, en dat is echt sterk.) De makers hebben hier speciaal voor gekozen zodat je zelf kunt kiezen of je het spel moeilijk of makkelijk wilt spelen. Als je deze eerste missie hebt uitgespeeld (of je bent dood gegaan) kun je de moeilijkheidsgraad instellen. Hierna begint het spel pas echt.

Je wordt natuurlijk niet gelijk voor het blok gezet met al je speciale krachten, maar je moet eerst de kung-fu moves leren en dat doe je middels de 'fightprograms' zoals in de eerste film. (Als hij in die stoel zit en van die vechtprogramma's in zijn brein gedownload krijgt.:o) Maar dit is een videogame dus moet je die vechtprogramma's zelf doen. Tijdens deze missies leer je de basismoves en kun je wennen aan de besturing.

Na deze missies tot een goed einde gebracht te hebben kun je de Matrix in.

Vanaf hier volg je het verhaal van de films. Het gevecht tegen Smith in de metro en ook de 'Frenchmen' kom je tegen. En uiteindelijk het ultieme gevecht tegen Smith zoals in de Matrix Revolutions. Er is ook nog een klein alternatief einde dat erg cool is, maar wat ik nog niet ga verklappen. Dat zal je ZELF moeten ontdekken!

En als we het over de films hebben, ook in de game kan Neo weer ongelooflijke dingen doen. Er zijn tientallen moves en ze zijn allemaal te combineren met elkaar. Je moet dan denken aan lopen tegen muren, de salto's en radslagen en het stoppen van kogels in de lucht. Door de focus knop, waardoor je in slomo-mode gaat, kun je nog langere combo's en mooiere moves maken. Ik zelf heb een combo tegen een agent zo'n 2 minuten lang volgehouden :) en zonder dat hij mij iets heeft gedaan. Dus Neo is echt een god!! (Of ben ik dat dan??) En als je de game zeer goed speelt kun je zelfs super-moves unlocken die elke vijand uitschakeld. (Of zelfs meerdere tegelijk.)

Bij zo'n game mag je natuurlijk ook goede sound verwachten. En dat is dus ook het geval. Er is veel muziek zoals in de films. Die soundtracks passen ook goed bij de levels die je speelt, het is meestal dezelfde muziek als in de films. Maar er is wel een minpuntje, als je de vijanden in het level hebt uitgeschakeld stopt de actievolle muziek en moet je het doen met wat saaie tracks. Dan heb je wel even tijd om te kijken naar de omgeving. Je denkt dan:'Het ziet er wel goed, maar de screens beloofden toch wat beters?!' Dit klopt als een bus. De graphics van de screenshots die je hebt gezien hoef je niet te verwachten, want de graphics van de game zijn niet zo goed als die van de screens. Maar zeker niet storend voor de gameplay, want zeg nou zelf als je iemand helemaal in elkaar mept let je niet op hoe de muren of trapjes eruit zien, of wel??

Naast de game zijn er ook nog wat extra's om je bezig te houden als je even geen zin hebt in de missies. Filmpjes, concept-art en zelfs ingame bloopers. lol!!! Maar ook de supercombo's die je hebt unlocked kun je hier zien.

The Matrix: Path of Neo is zeker een grote verbetering op het slechte Enter the Matrix. De makers hebben zich nu wel aan hun woord gehouden.

Omdat de game van een film is afgeleid heb je tussenfilmpjes die zorgen voor een goede sfeer en verhaallijn. Na zo'n intro-filmpje heb je gelijk zin in het level.

Ook al zijn de missies leuk om te doen, ze zijn soms wat te gemakkelijk. De camera hing soms wat irritant in kleine ruimtes. Maar het blijft cool om gigantische combos tegen tientallen agents te maken en ze vervolgens hoog in de lucht of hard in de grond te slaan. En het belangrijkste is toch wel je speelt met NEO.

Dus als je nog een leuke game zoekt en je vindt de Matrix films goed (net als mij) dan is dit echt wat voor jou.

Conclusie en beoordeling

None

Ben je een fan van de Matrix of zoek je een goede game dan hoef je niet verder te zoeken dit is namelijk een cool spel.
8
Score
80
Score: 80
 • Pluspunten
 • Veel moves en combo's.
 • Je speelt met Neo.
 • Minpunten
 • Slechte camerastand.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • OutRun… cool….

 • Leuke games, alleen niet zoveel geld waard!  offtopic:

  Waarom melden jullie niks over de nieuwe map pack van CoD5?? Of zie ik iets over het hoofd?


 • Ze moeten echt een goede risk maken voor Arcade!  @Erik07:

  http://www.insidegamer.nl/playstation3/callofdutyworldatwar/nieuws/24488/Call-of-Duty-MapPack-vanaf-volgende-week-verkrijgbaar.html


 • Super, wat shinora zegt, een goede risk is veel toffer.

 • Tof dat ze het doen, jammer van de prijs.

 • veel te duur

 • @vloetje: ik ga hem op zeker kopen. mocht jij dat ook doen, en je zoekt nog een OutRun maatje, mijn xbox live gamertag is dezelfde als mijn nicknaam hier :-) wel ff bij de text message vermelden dat je van inside gamer komt, of dat je een outrun fan bent, want heel vaak weiger ik friends requests van mensen die ik niet ken :-P anders raakt mijn lijst te snel vol :-D hahaha  ps: OutRun komt pas 15 april, ondanks dat op de sega site staat dat hij in maart komt….

 • Bordspellen moeten dood…

 • Hoor je bordspellen niet gewoon op een bord te spelen?!

 • Bordspellen zijn geweldig, maar dan wel op een bord. Digitaal is er geen bats aan.

 • als ik een bordspel wil spelen ga ik wel naar mijn opa en oma :P

 • Inderdaad bordspellen moet je gewoon op een bord spelen, met familie of vrienden. Lijkt me op een console echt geen zak aan.

 • daar ben ik het geheel mee eens. boordspellen zijn bedoeld om gezellig met het hele gezin een spelletje te doen. maar goed, daar komen ze vanzelf wel achter als ze de verkoopcijfers binnen krijgen… en dan nog iets: wat hebben boord spellen dan te maken met arcade games ? als iemand tegen een gamer zegt \"arcade games\" dan denk je toch meteen aan arcade hal spellen, en niet aan bord spellen ?

 • ik heb die zeeslag gedownload en dies best verslavend.

  wel leuker om met zijn 2en tegen elkaar te spelen natuurlijk maar tegen de xbox zelf is ook wel vet.  bordspellen kunnen ook best gezellig zijn op een console :)  vind ik dan
 • trouwens, bij de screenshots zie je ook scrabble maar dies alleen in noord-amerika te verkrijgen.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren