1. Need for Speed Underground 2 (PC)

Need for Speed Underground 2 (PC)

Stel je voor je doet mee aan de grootste race van je leven jij en je auto moeten het nu doen. Je twee rivalen denken precies het zelfde en gaan er dus ook honderd procent voor. Een mooie dame geeft het startsignaal en weg zijn jullie. Het gaat een lange tijd nek aan nek en het kan nog alle kanten opgaan. Je kijkt voor je en denkt wat een mooie lichtjes, maar nee je moet opletten op de weg. Je gaat de laatste bocht in, je ramt je rivaal die daardoor de bocht uitvliegt en gelijk uit de race ligt. Nog maar tweehonderd meter tot de finish. Je schuift het klepje open waar nitro op staat en drukt op de rode knop het gevolg hierop is dat je met 250 kilometer het tegen liggende verkeer net ontwijkt en dan is het gebeurd je hebt gewonnen. Uit vreugde maak je drift van 360 graden, want jij bent de beste racer in tuning wereld. Dit kan natuurlijk allemaal gebeuren in Need for Speed Underground (NFSU) het vervolg op het succesvolle eerste deel en al die andere delen, maar kon EA het dit keer weer maken en dus niet weer zo’n uitmelk game dat kan je allemaal lezen in mijn review van NFSU 2.

Het verhaal

Jij bent een top racer die alles voor elkaar heeft: Een chick, een auto en je bent de beste straatracer van de stad. Na een race die je gewonnen hebt krijg je een telefoontje van een onbekende man hij zegt:`Kom in mijn groep en nee zeggen kan niet’. Je rijdt gewoon weer door en vlak daarna krijg je een telefoontje van je vriendin ze vraagt of je snel naar het feestje kan komen, want iedereen wacht op jou. je bent onderweg, gaat ergens een steegje in en dan… een flits. Wat hierna volgt is een beetje onduidelijk, maar je bent in ieder geval je auto kwijt. Je gaat naar Bayview om daar een beroemde straatracer te worden. Je vriendin heeft er al voor gezorgd om iemand Bayview aan je te laten zien . Deze persoon (Rachel Teller) mag er echt wel wezen en zorgt er voor dat deze game niet zo snel gaat vervelen. Eenmaal aangekomen in Bayview staat de auto van Rachel al klaar. Vlak daarna krijg je een berichtje van Rachel ze zegt dat ze in de auto shop voor je klaar staat. Als je in deze shop bent moet je zelf een auto kopen.Het hele doel van het spel is dus net zoals het vorige deel dat je helemaal onderaan moet beginnen en dat je je moet vechten naar de top.

Nieuwe dingen

In deze NFS zijn een aantal nieuwe dingen. De grootste verandering is dat je nu niet meer enkele races rijdt, maar dat je nu gewoon een hele stad voor je hebt en dus ook veel meer ruimte krijgt. Heb je bijv. dan geen zin in te racen ga je gewoon wat rijden door de stad. Dit is natuurlijk niet het enige wat veranderd is er zijn nieuwe onderdelen zoals street x ( hier later nog wat meer over) en nieuwe wagens zoals de hummer. Je zult na een tijdje merken dat er ook nog andere straatracers in Bayview rijden, deze straatracers kan je uitdagen de bedoeling hierbij is dat degene die voorop rijdt de weg mag bepalen en jij moet dan je rivaal inhalen en een voorsprong krijgen van 250 meter. Er zijn natuurlijk ook weer nieuwe dingen bij het tunen, maar om dat allemaal op te noemen ben ik morgen nog steeds bezig en wordt deze review veel te lang.

Mooie lichtjes

Deze Need for Speed speelt zicht net zoals zijn voorganger in het donker af en dat zorgt dan ook weer voor de nodige lichtjes in de stad dit ziet er allemaal erg mooi uit. Je rijdt bijv. op een heuvel en je kijkt even naar rechts en dan moet ik toegeven dat het er mooi uit ziet. Ook de auto’s zien er in deze NFS weer goed en glimmend uit. Dat ze een beetje te glimmend zijn maakt mij echt niks uit ik vind het wel stoer. Eigenlijk ziet heel de stad er goed en gedetailleerd uit, je zult dan ook niet echt zo snel twee de zelfde gebouwen tegen komen. De filmpje zijn van redelijke kwaliteit ( op mijn pc zijn ze redelijk lelijk, maar dat doet er niet toe) en in een originele vorm gedaan, namelijk in een stripvorm je ziet dan een soort stripboek met plaatjes die je later dan in een soort filmvorm ziet dit vind ik erg leuk en orgineel bedacht, want je ziet het niet elke keer bij een race game. Ook de sound en de soundtrack is in deze game minstens net zo goed en net zo leuk als in de vorige NFS game. Met bekende namen zoals Xzibit en Snoop Dogg, maar ook minder bekende zoals the Bronx en Ministry. De auto’s hebben allemaal ook een goed geluid en naarmate je hem opvoert hoe mooier het geluid alleen maar word. Conclusie van de graphics en het geluid: Ze zijn beide erg goed uitgewerkt en zitten goed in elkaar vooral de sound (die liedjes blijven echt in me hoofd zitten alleen als je hem 30 keer hebt geluisterd word er niks meer aan) die erg uitgebreid is.

Verbrand asfalt

De gameplay is in deze game ook weer in orde, want het racet gewoon fijn en stuurt ook goed alleen het is jammer dat de races op de snelweg niet zo boeiend,lang en de heletijd rechtdoor gaat en aangezien er redelijk veel van deze races zijn is het toch wel een minpuntje. In deze game heb je verschillende soorten races ik noem er nu een paar en met wat uitleg: Circuit: Gewoon een rondje racen tegen een paar andere, sprint: Van het ene punt naar het andere punt zo snel mogelijk racen, drag: Op een lang stuk zo snel mogelijk gaan en geloof me dat gaat aardig hard, drift: Drift is dit keer ook weer van de partij en je kan dan ook weer lekker door de bochten gaan, street x: Dit speelt zich op een kleine parcours af met korte bochten dit zorgt dan ook weer voor de nodige botsingen even over die botsingen deze zijn eigenlijk niet zo goed gedaan ook al ga je met driehonderd kilometer per uur ergens tegen rijd is je auto gewoon nog heel. Ten slotte heb je ook nog het onderdeel Underground Racing Leaque dit is een gewone race baan maar dan met een aantal getunde auto’s. Ook de tuning mogelijkheden zijn dit keer weer goed uitgewerkt en je kan weer volop tunen. Volgens EA wel 70 miljoen verschillende mogelijkheden, maar of dit ook echt waar is dat weet ik niet heb het namelijk niet geteld. Deze NFS is wel heel gemakkelijk je zal de races ook niet echt vaak moeten overdoen. Conclusie v/d gameplay: Het is goed alleen jammer dat het zo makkelijk is.

Conclusie en beoordeling

deze NFS is een goed op volger er zijn veel nieuwe dingen bij gekomen alleen het is toch wel jammer dat het makkelijk is.
8
Score
80
Score: 80
 • Pluspunten
 • graphics
 • sound
 • tuning opties
 • Minpunten
 • te makkelijk
 • Sommige races (op de snelweg) te saai

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Als deze dan al verschijnt dan is de wii mits nintendo nieuwe grote titels aankondigd weer zonder grote najaars toppers

 • Dus na 22 mei heb ik niets meer om naar uit te kijken wat Nintendo first party games betreft.

 • Geen Mike Tyson en geen motion plus.

  Maar het word even goed wel tof denk ik.

 • Ties en lilffvd  misschien krijgen we met de e3 wat te horen??

 • dat is ons enige hoop

 • Er komen nog wat evenementen dus niet direct zo in paniek.

  Voor de PS3 is ook nog niets bijzonders voor dit najaar.

  Alles wordt binnenkort aangekondigd voor iedere console/handheld wat.

 • Ramirez pardon ps3 ook nog niets bijzonders heb jij liggen slapen.  uncharted 2

  god of war 3

  heavy rain

  zijn toch al 3 najaars topper • ja joh ga niet in discussie met Ramirez is zo zwakzinnige fanboy die opgesloten zit in een inrichting

 • Nee.

 • Boksgames zijn nu wel verleden tijd…

 • Boksgames zijn nu wel verleden tijd…  Klopt, My Horse and Me is helemaal in!

 • Misschien word het wat?

 • Het feit dat er maar 3 screenshots op IG staan en amper nieuws is verschenen van deze game, voorspelt weinig goeds.

 • De eerste gameplaybeelden waren wel bijzonder. Het probeert, net als StreetFighter, een herkenbare sfeer te maken..die retro aanvoelt.

 • Waarom komen er juist aan het begin van het jaar goeie Wii games?

 • Weer een \"remake\" dus lol.  Ga dat woord nooit meer kunnen uitspreken zonder spontaan in de lach te schieten in combo met een denkbeeldige wii erbij !

  Zelfde geldt voor spin-off en wiimake hehehe.

 • Vond het originele NES-spel geweldig! Ik ga hem dan ook zeker kopen! Ik hoop alleen dat het spel genoeg uitdaging biedt voor een Punch-out veteraan. :)

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren