1. Oddworld Stranger's Wrath (Xbox)

Oddworld Stranger's Wrath (Xbox)

Ik loop zoals gewoonlijk naar mijn stam café/restaurant om lekker wat te drinken maar natuurlijk ook om wat te eten , met mijn cowboy pet op en mijn gulp alvast open ben ik klaar om me helemaal vol te vreten. Maar dat loop gigantisch in de soep want driekwartier later….Hey ober ??? Hallow!!! Ober ja hier ben ik !!! Nee niet daar… recht voor je , nee, niet daar links van je , schiet op ik zit hier rechts aan dat tafeltje in de hoek!!! Hehe u heeft me gevonden!!! Ik zit hier nou driekwartier te wachten en ik wil graag wat bestellen!!! Ober : Het spijt me zeer meneer wat wilt u dan bestellen. Ik heb graag een whisky vooraf en daarna graag het spaghetti wilde westen menu met een flinke klodder oddworld saus eroverheen. Ober : oke komt voor de bakker het komt eraan. Schiet op baklap ik heb niet heel de dag de tijd en laat die kok opschieten anders laat ik hem dansen als ik op zijn poten schiet! Ober: (Slik!)

Jullie zullen nu wel een hoop vragen hebben over de inleiding. Sinds wanneer is master_chief een gemene cowboy? Ik kan goed acteren en voor deze game is het nodig goed in je rol te blijven en je in te leven met je karakter. Ga je een recensie maken over de maaltijd die je in het café gegeten hebt ? Nee ik wou alleen de game op een innovatieve manier beschrijven omdat de game zelf ook heel innovatief is. Nu dit opgehelderd is ga ik weer verder met mijn recensie over het café uuuhhh.. ik bedoel recensie van oddworld stranger wrath!

Kris kras door het spaghetti verhaaltje heen

Ons wilde westen verhaal begint bij een stoere cowboy genaamd Stranger. Hij is zo’n type waar je niet in de buurt wil komen zo’n type die gewoon cool alleen in het hoekje van een café zit. Een echte vechtersbaas als je hem alleen al aankijkt kruipen de rillingen al over je rug. Deze kerel heeft niet veel te bieden hij heeft niks alleen zijn leven en hij weet ook niet veel van zijn leven. Hij weet niet waar hij vandaan komt of wie zijn ouders zijn maar dat boeit niemand in het kippendorp( ja het dorp word bevolkt door kippen). Hij heeft ook maar een doel en dat is moolah(geld) verkrijgen om zijn operatie te betalen. Wat die operatie inhoud weet niemand. Omdat zijn leven zijn enige bezit is en die operatie zijn enige red middel is moet hij er geld voor hebben. En dat krijgt hij door al het westerse tuig op te pakken. Ze zijn dood minder waard dan levend dus onze Stranger moet aan de bak , voor zijn leven!

Aaaaaahhhhh !!!!Mijn ammo bijt , krapt , stinkt , prikt en ontploft!!!

Maar hoe moet je dat tuig oppakken nou ,daar heeft onze Stranger een heel arsenaal aan wapens voor. Maar niet zomaar wapens maar live ammo. Dit houdt in dat Stranger alle kleine beestjes vangt die maar op zijn kruisboog passen en dan op de vijand schiet. Maar in deze gekken wereld zijn het geen normale beestjes het zijn echte krachtpasters zoals : Stunkz (gekken stinkbeestjes die de vijand misselijk schijten met hun uitlaatgassen) , Chippunks (kleine beestjes die heel hard in de vijands oren schreeuwen en de vijand afleiden) , Fuzzles (als die aan de pas komen dan kan de vijand een flinke rij tanden aantreffen in hun ledematen) en een hele hoop meer. Je kunt het live ammo ook upgraden waardoor Stranger zelfs de sterkste boeven oppakt of in de pan hakt. Maar dit is nog niet alles want als al het live ammo op is kan onze Stranger ook wat tanden eruit slaan met zijn vuisten dus echt oppassen dus…

Waarom deze game een michelin ster verdient

Deze game is echt super orgineel van de wereld met al zijn rare inwoners en het innovatieve live ammo systeem(het jagen naar je ammo). Deze game heeft nog veel meer te bieden het heeft een goede learning curve en je vergaard langzamerhand alle wapens upgrades pas als je ze echt nodig hebt. Je leert zo ook steeds beter te gebruiken en dat is zeker een pluspunt. Ik heb niet alle slechteriken levend kunnen vangen dus als een echte cowboy als ik kun je ervan op aan dat het pittig is. De spelwerelden zijn ook groot en open en je kunt er echt als een beest in rond rennen en een vijand een flinke beuk verkopen. Er zitten ook wat puzzels in. Bij die puzzels heb je dus die speciale wapens voor nodig. Meestal zijn ze best makkelijk maar ze zijn er een beetje om de variatie er in te houden. Wat ook opvalt is dat de wereld tip top in orde is veel detail en je hebt echt het gevoel dat het leeft. Dit komt omdat je met alle kippen en andere wezens een praatje kunt houden. Dit heb je vooral bij opdrachten nodig want die kippen rodelen veel en kunnen je vertellen waar de boef uithangt. Daarna moet je nog door die gigantische wereld reizen en eindelijk mag je hem dan in elkaar slaan.

Het is niet alleen maar slechteriken oppakken maar het is meer dan dat. Je moet af en toe ook gevangen genomen kippen redden of met je boot een gigantisch rivier op roeien of er word een stad aangevallen teveel om op te noemen dus. Wat nog zelfs nog meer variatie brengt is de manier waarop de eindbazen moeten worden verslagen dat is soms wel een puzzel opzich.En de omgevingen verschillen ook zo veel van elkaar de ene eindbaas zit in een goudmijn de andere kaapt een trein etc. Wat ook een leuk element van het spel is , is de humor. Denk een beetje aan die hele droge onderbroeken lol en hele spits geschreven dialogen. Wat het ook grappig maakt is de stemmen : de kleine beestjes hebben hele kwaadaardige stemmen en grote monster piepstemmetjes maar ook veel grappen en grollen.

De boeiende verhaallijn is ook een heel groot pluspunt hij houdt je in je de greep van begin tot eind en het verhaal zorgt er ook voor dat de hele gameplay word veranderd. Wanneer de clue van het verhaal word gegeven ben je nog steeds 4 uur aan het spelen totdat je de credits ziet en je het blijft spelen ,een hele prestatie dus. Het verhaal word af en toe ook in cinematic vorm verteld en die zien er gewoon super mooi uit. Het verhaal heeft ook zeer veel emotie en lijkt erg op onze wereld ook al zijn er geen cowboys meer de essentie van het verhaal blijft petje af voor de schrijvers. Het verhaal heeft ook vele twisten waardoor je het spel blijft spelen.

Waarom deze game geen michelin ster verdient

Nou dit word moeilijk een minpunten geven aan een spel dat mij zo diep heeft geraakt en vermaakt. Het enige wat ik maar kan bedenken is de style. Deze game is maar voor een selecte groep mensen bestemt en je moet ervoor open staan en het even spelen totdat je het gaat waarderen. Net zo als een vriendin als ze weg is dan begin je haar pas te waarderen dus niet te lang spelen en laat het even rusten als je geen zin hebt. Je moet ook van het cowboy western styltje houden want als je daar helemaal niks mee hebt is dit misschien ook niks voor jouw. Ik moet jullie teleurstellen meer minpunten komen er niet. Ik vind deze game gewoon super tof.

Conclusie en beoordeling

None

Als ik dit spel moest vergelijken met een restaurant dan kreeg het van mijn het maximale michelin sterren aantal. Maar dat kan ik niet maken want misschien lussen niet alle klanten spaghetti met een klodder oddworld saus dus daarom moet ik er wat van afhalen. Maar voor de mensen die al eerder een oddworld spel hebben gespeeld en het leuk vonden moet je dit spel zeker halen. Het is de beste uit zijn serie dus kan het zeker geen miskoop zijn. Voor de anderen probeer het gewoon.Je bent geen echte gamer als je deze delicatesse van westerse bodem niet geproeft hebt. Het is net als je vriendin die je ook eerst goed moet leren kennen en daarvoor heb je het toch ook voor over.... toch???Zie jullie wel in Oddworld ciao!!
8,7
Score
87
Score: 85
 • Pluspunten
 • Mooi verhaal
 • Innovatief
 • Grote open levende wereld
 • De lach van het oppaken van tuig
 • Humor
 • Minpunten
 • Het moet je liggen
 • Het is nogal vreemd

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • of bedoelen we: Yarrrvatars?

  ZEKER dat we dat bedoelen!

 • Yarrvatars… wat een flauwe grap op deze ochtend. :P

 • leuk

 • Ik vind hem best origineel :P

 • Nice! Yarrrgh!

 • Cowboys, piraten, het houdt maar niet op :P

 • Binnenkort ninja-pakjes, wedden?

 • Piet piraat piet piraat schip ahoy hoy hoy.

  Hou het wel bij mijn huidige kleding. Western/piraten kleding is niet echt mijn style. :+

 • erg heftig !! :D

 • Ik heb liever gewoon neutrale kleding. Carnaval is alweer n maand voorbij :P

 • Ik heb liever gewoon neutrale kleding. Carnaval is alweer n maand voorbij :P

  Carnaval is nooit voorbij ;) Als ik volgende week als een piraat de stad in wil, dan moet ik dat gewoon zelf weten :P

 • Ik wil liever gewoon nieuwe normale kleren voor m'n avatar

 • Wat een onzin allemaal zeg! Geef mij maar weer de oude experience!

 • Hier zit ik nou niet echt op te wachten.

 • Hopelijk zijn het een beetje vette kleren!

 • Jottem! Als ik tijd heb eventjes kijken.

 • Piraterij en 360… Wat gepast.

 • En soms ben ik blij dat ik geen X360 heb, maar dit zal binnen een paar maanden verandering in komen!

 • YARRRR! :P

 • AvatArgghhhs!

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren