1. MechAssault 2: Lone Wolf (Xbox)

MechAssault 2: Lone Wolf (Xbox)

MechAssaults eerste verschijning was een welkome aanvulling op het arsenaal Xbox titels in 2002, nu staat MechAssault 2:Lone wolf in de rekken en is de game mooier,groter en gevaarlijker als eerst ? Om dat te weten zul je verder moeten lezen....

Eenzame wolf

In Lone Wolf gaat de verwoesting in de grote gebieden,de intense actie en de verslavende online gameplay waar iedereen zoveel lof over had weer verder waar het eindigde. Net zoals in deel 1 speelt Lone Wolf zich af in de 31e eeuw . MechAssault 2 stelt je in staat om een totaal nieuwe ervaring te hebben in de grote BattleMechwereld. Deze third person actie/shooter gebruikt het woord ‘’verwoesting’’ erg vaak en dat is echt te merken. Elk level is nog destructiever dan de andere, want in ieder slagveld in de vijf werelden is het mogelijk om alles aan gort te schieten.

In Lone Wolf zul je een groot arsenaal aan wapens en voertuigen(!) tegenkomen—variërend van de stealthy Raptor Mech tot de enorme wandelende ijzeren kolossen die met gemak een woonwijk met de grond gelijk kunnen maken— allemaal zijn ze gewapend met verschillende wapensets en soorten artillery. Zodra je je mech hebt gekozen kun je op pad in de nieuwe campagne, of je kunt je teamvaardigheden testen door in de online mode te spelen waar je mensen van vlees en bloed in verchroomde pakketjes schroot kunt veranderen. Leuk is dat je met je headset met je teamgenoten kunt communiceren en dat is erg leuk om iemand tactische tips te geven, of om hem even de wind van voren te geven.

schrootwolf

Een van de grootste vernieuwingen in Lone Wolf is dat je nu uit je Mech kan stappen. Dit betekent dat je nu niet als stalen reus rondloopt, maar als klein ventje van vlees en bloed. Dit betekent dat je wel moet uitkijken want voordat je het weet ben je een kleine rode pannenkoek. De mogelijkheid om uit je mech te stappen betekent nu dat je het geweld van dichtbij te zien krijgt en dat maakt de actie soms erg intens omdat jij maar dat kleine poppetje in die grote oorlog bent. Maar gelukkig ben je niet helemaal onkwetsbaar, want je loopt niet zomaar in je adamskostuum rond hoor. Nee, integendeel zelfs, je word dan in een zogenaamd ‘’battle armor’’ gehesen (een soort minimech). Hierna is het mogelijk om vijandelijke mechs te enteren door te neurohacken. Dit doe je door een knoppencombinatie in te toetsen, maar je vijand is niet totaal hulpeloos want voor hem is het ook mogelijk om een knoppencombinatie in te voeren om zijn mech te verdedigen.

Jammer genoeg voelt de Campagne van Lone Wolf heel erg kort aan. En dit komt grotendeels omdat je heel vaak hetzelfde moet doen. Namelijk: van punt A naar punt B hollen en onderweg al je tegenstand overhoop schieten. Je tegenstand komt ook vaak in de vorm van miezerige slappe turrets die je met gemak kapotschiet. Daar bovenop komt ook nog dat iedere mech wel health en upgrades achterlaat wat het tactische van de game om zeep helpt, want echte tactiek is niet meer nodig behalve het strafen om je vijanden heen. Zelfs de eindbaas is makkelijk te verslaan als je een beetje kan schieten en strafen, gemiste kans dus…

Online wolf

Lone Wolf’s grootste pluspunt is de online stand. De multiplayer is erg vergelijk met die uit het eerste deel en je kunt het over system-link, splitscreen of over Xbox Live (tot 12 spelers) spelen. De modi die je in de game tegenkomt zijn: Destruction(deathmatch);Team Destruction(team deathmatch);last man/team standing(spreekt voor zich) not it(hier kan meer een speler punten krijgen voor kills, en is het de bedoeling om die speler om te leggen om zelf ‘’it’’ te worden);check it(hier moet je een aantal punten op de map veroveren en verdedigen);Snatch it(hier moet je een aantal items jatten en terug naar je basis brengen en als laatst komt basewar(hier moet je een generator in je basis beschermen en die van de tegenstander kapot maken)

Helse wolf

Grafisch gezien gebruikt(e) Lone Wolf de voorsprong van de Xbox in zijn voordeel en tovert prachtige Mechs op het scherm die echt 30 meter hoog lijken. Je hebt echt het gevoel enorm krachtig te zijn en dat merk je. Gebouwen worden spectaculair met de grond gelijk gemaakt en niks blijft er nog leven nadat jij er klaar mee bent. Je hebt echt het gevoel om de hel los te laten op aarde! Het gebouwen opblazen voelt daarom echt geweldig aan want alles stort gewoon realistisch in. Dit betekent dat als je op een gebouw schiet echt het effect ziet van je wapentuig. Ook zullen tijdens heftige shootouts de lasers en granaten door de lucht vliegen en dat ziet er erg ndrukwekkend uit; vooral als je met 12 man online speelt. Nadeel van de graphics zijn de wat mindere textures van de omgevingen want die zien er vaak nogal hoekig en rafelig uit, ook de voice-acting laat wat te wensen over want het overtuigde me zeker niet. Gelukkig maakt het wapengekletter als goed.

Conclusie en beoordeling

None

Over het algemeen is Lone Wolf niet zo verbazingwekkend als 4 jaar geleden. Dit neemt niet weg dat de game gewoon goed in elkaar zit en deel 1 op alle fronten goed verbeterd. Het is gewoon jammer dat men de game niet heeft afgesteld op de eisen van vandaag de dag. Maar iedereen die van third person shooters houdt zal zich zeker vermaken met Lone Wolf. Mechassault 2. Als je een grote fan van het origineel bent zul je zeker prettig verbaast worden door de nieuwe game, hoewel, als je geen Xbox Live hebt dan zul je eerst moeten nadenken voordat je de game koopt. Ik raad je aan om de game eerst te huren.
8
Score
80
Score: 80
 • Pluspunten
 • Xbox live
 • je kan uit je mech stappen
 • het gevoel van destructie
 • bijna alles kan kapot
 • Minpunten
 • campagne
 • voice-acting wat karig
 • de maps hadden wat mooier gekunt

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Heb me maanden lang prima vermaakt met deze game. Vooral sinds de 1.30 patch. Maar nu KZ2 er is valt deze eigenlijk in het niets.

 • Ik speel online sinds de 1 dus…mijn mening over deze game is nog niet veranderd! :D

  Ik kan weer 2 jaartjes verder :p

 • 2 maanden heeft deze game me echt kunnen boeien tegenover de ruim 2 jaar die socom II me heeft weten te boeien. Slant Six is imo een bizar slechte ontwikkelaar, elke patch levert nieuwe problemen op en alles wat ze beloven komen ze niet na.

 • Jammer dat ze het vrij verneukt hebben, ik vind \"Minder problemen dan bij de Amerikaanse release\" ook niet echt een pluspunt. Dat moet je gewoon kunnen verwachten van een ontwikkelaar.

 • Hey, ik dacht nog wel dat dit een goede game ging worden! :S

  Das ff verrot…:(

 • Had het bij de beta al door dat dit geen goede game zou gaan worden, erg jammer want het was op de PS2 toch écht de online shooter voor die console.

 • Misschien wel een beetje erg laag, kwa patches hebben ze veel verbeterd. Daarnaast hebben ze WEL Trophies en dat lijkt me een beloning-systeem Vind dit gewoon echt te laag.

 • Ik vind het een vette game, Heb deze al game sinds December!  Echte socom fans blijven dit spelen en de kick geeft als je gaat ownen en de trophies maken het ook vet! lekker pronken ;-)  Greeting  Rickus1988

 • Ik vindt het erg saai,je bent dood en je blijft dood je komt niet meer in de gamwe terecht in die potje dan moet je lang wachten dat vindt ik gewoon klote saai.

 • Moet je zorgen dat je niet doodgaat :-P

 • pfff dan maar niet kopen.

 • Twijfel twijfel..

  Ik heb Killzone2 ook al, weet niet of ik deze dan nog veel ga spelen?  Is de gameplay wel weer zoals Socom2 was?

  Vind het wel vet dat Crossroads, Desert Glory en Frostfire er weer in zitten! Mijn favoriete maps in Socom2.. • Lol. Op de ene site krijgt hij een 8- en op IG een zes :P

  Meningen verschillen blijkbaar ;P  Maar ik heb zowieso nooit echt van Socom gehouden. Ik haal hem niet.


 • Hmm, ik ben het er mee eens dat SOCOM Cuntfrontation geen topgame is, maar dit vind ik toch een beetje bullshit:  Ooit was SOCOM een pionier op online gaming-gebied, maar inmiddels is de game jammerlijk ingehaald door de tijd. Standaard dingen zoals het verzamelen van experience waarmee dingen vrij worden gespeeld, uitdagende modi, classes enzovoorts zul je in deze game niet terug vinden.  Tja, wat wil je dan, dat iedere game elkaar gaat kopiëren met dat XP gebeuren? Halo 3 heeft dat toch ook niet? Daar zijn ook geen classes te vinden en amper nieuwe gamemodes tegenover Halo 2. En Halo 3 is nou niet bepaald een game die met een slechte Multiplayer. Niet dat dat Suckcom ineens goed maakt, maar ik vind niet dat meeliften met COD4's XP of bepaalde gamemodes een game maakt of kraakt.  SOCOM 2 was juist zo goed door de eenvoud. En ik denk niet dat dat achterhaald is, sterker nog, wanneer SOCOM 2 (met de issue's opgelost uiteraard) in de PSS zou worden gezet, dan weet ik zeker dat het in no-time één van de meest gespeelde games is op het PSN.  Op de consoles heb ik nog nooit een betere ultieme clangame gespeeld dan SOCOM 2. En dat is absoluut niet uit de tijd. • 'k dacht dat dit spel pas net uit is, dit lijkt me dan niet echt een logische reactie toch? Heb me maanden lang prima vermaakt met deze game. Vooral sinds de 1.30 patch. Maar nu KZ2 er is valt deze eigenlijk in het niets.

  maar goed, zag em nu pas in de PSS en dacht dat et wel een leuk spel is, maar 'k wil geen '' net aan voldoende '' games, zulke ervaringen heb ik al genoeg ( zowel op school als op gaming XD)

  edit: an de reacties te zien is dit een remake ofzo?

 • Vond de beta hartstikke tof, maarja ik heb nu Kz2 en daar blijf ik wel een lange tijd zoet mee totday Operation Flashpoint er is en CoD6:)

  Als is deze game wel scherp geprijsd.. 30 maar.. hmm

 • @thompsongast  Game is al een tijdje te importeren en te downloaden op de amerikaanse store vandaar sommige reacties.

  En een remake? Nee dat niet ze hebben alleen 3 maps van Socom2 aangepast en in Confrontation gezet!


 • Een 6 ???? jullie ziijn niet goed.het spel zit echt goed in elkaar speel het al 3weken en ben er nog nooit uit gegooid je zal wel broerd spelen ,dat je der gewoon uit gestemd bent. spel heefft gewoon een 8 verdiend en zekker voor dat geld

 • Al lang geen vertrouwen meer in gehad. Werd ook niet meer over gepraat. Slant Six zuigt en Zipper moet dit maken

 • Ik ga voor de multiplayer van Killzone 2.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren