1. Devil May Cry (PS2)

Devil May Cry (PS2)

Het horror genre spreekt veel gamers aan, vooral als er ook games van bestaan. Dat wisten de makers van Devil May Cry wisten dit ook en brachten deze game uit. Maar een game is natuurlijk niets zonder een hoofdpersonage met een sterk karakter. Daarom werd Danté in het leven geroepen, een ruige demonenjager. Even een voorsmaakje van zijn karakter:

"Damn, demons are very ugly these days, and they stink to!"

"I'm lucky that I get money for this."

"What the ****, that head has no nose, hahahahaha, loser!"

"You can't have everything, mfrmmrmrmf... hahahaha, he is to ugly, hahahahaaaaa!

"Ok enough talking, now I got to kill you, ....haha, damn pull a bag over your head, I can't concentrate."

Wat volgt is natuurlijk een lekker bloederige afslachting van een demon. Belooft veel goeds hé, maar is de game ook zo leuk? Dat merk je nu.

Geef altijd de kuisvrouw een fooi want anders kan je alvast je huis verzekeren.

Het begint allemaal wanneer je in je eigen zaak ligt te chillen en naar je verzameling demonenhoofden zit te kijken. Ineens komt de kuisvrouw, ...ik bedoel een gek vrouwmens, euh nee... een vrouw je huis binnen gereden op een motor. Ze stelt je een paar vragen en valt je daarna zomaar aan (geen fooi gehad zeker?). Nee, ze wil er gewoon achter komen hou goed je werkelijk bent. Je wordt eerst doorboord door een zwaard dat zij in je borstkast steekt en daarna wil ze haar motor naar jou gooien. Maar jij houdt de motor tegen met magische krachten en schiet je eerst en paar gaten in de motor voor je de motor terug gooit. Ze kan de motor net ontwijken en jij staat recht en haalt het grote zwaard uit je lijf. Het bloed spuit even maar je lijkt er geen last van te hebben. Daarna richt je het zwaard naar haar en vraagt wat de job is die je voor haar moet doen. Niet veel later staan jullie aan de poort van een grote burcht en gaan jullie binnen. Vanaf hier begint het verhaal pas echt. Dit wordt allemaal uitgelegd door een groot intro filmpje met wat humor.

Af en toe een monstertje is best leuk.

De monsters uit deze game zien eruit alsof ze recht uit een horror film komen. Zo heb je bijvoorbeeld een soort Magere Hein met een schaar, marionetten met een zwaardje, enz... . Verder heb je ook nog een paar eindbazen en Danté is er niet vies van om ze eens lekker belachelijk te maken. Hij daagt ze uit en maakt ze daarna genadeloos af zoals het hoort. Natuurlijk is het niet zo gemakkelijk als het klinkt, je moet natuurlijk over de nodige ervaring beschikken. Anders word je genadeloos afgeslacht. Is mij nog nooit overkomen maar ja, wie weet overkomt jullie dat wel. Shame on you, even I now better then that! Je kan het al halen als je wat strategie gebruikt, dus nadenken is ook vereist. Over denken gesproken, er zijn ook regelmatig puzzels. Meestal moet je dan een bepaald item vinden dat je helpt om verder te komen. Dit is soms een echte uitdaging en is mooi uitgewerkt. Weer word de gamer zijn hersenen getraind ( voor zover ze die hebben). Grapje hé, gamers zijn over het algemeen best slim hoor. Oh ja, voor de gewone monsters volstaat het meestal om met buttonbashen hen te verslaan. Ze zijn niet zo sterk als ze eruit zien.

Zwaardje op mee te porren.

Je wapens zijn best uitgebreid en je kan ze opvoeren. Zo kan je bijvoorbeeld een zwaard vinden dat sterker is dan dat je bij je hebt. En zo kan je van alles vinden, je hebt namelijk ook geweren bij je. Die schietijzers raken nooit zonder munitie en zijn heftig om te gebruiken. Je kan ook vaardigheden kopen en andere items. Dat zoek je zelf maar uit. Er is ook een speciale devilgauge. Hierdoor schieten je krachten voor een tijdje zwaar de hoogte in. Je bent dan zo goed als onkwetsbaar en daardoor komt er een enorm groot strategisch voordeel bij. Bazen zijn hierdoor veel makkelijker te verslaan. Maar hoe verder je vordert in de game, hoe meer Danté kan en vind. Wat is het toch heerlijk om je vijanden doormidden te klieven met een enorm zwaard en andere nog even te doorzeven met tientallen kogels. Geweldig toch. Maar dat is wat ik ervan vindt.

Hier haalt God of war zijn inspiratie dus!

Ja hoor, soms zie je bij de burcht dingen die terugkomen in God of War. Bijvoorbeeld een lange brug naar een bepaald voorwerp, of de wenteltrappen. Grafisch is deze oudere game enorm goed. Je kan er gewoon de pracht niet van ontkennen. En de muziek zorgt er dan nog eens voor dat de sfeer goed tot zijn recht komt. Alleen zijn er ook een paar minpuntjes aan de game. Het verhaal wordt constant onderbroken door laadtijden en zo, hierdoor raakt het tempo soms uit de game en kan je gefrustreerd raken daar het lange wachten. Ook hadden sommige monsters wel wat slimmer gemogen, ze moeten je natuurlijk wel direct zien als je voor hun neus staat. Verder is er geen minpuntje echt belangrijk. Oh ja, natuurlijk zitten er ook de nodige special effects in. Zoals ontploffingen, speciale lichtinval, enz... . Mooi afgewerkt dus.

Ik ben nu even de schaar van Magere Hein gaan afpakken want ik krijg dit karton chocomelk niet open. Enjoy the game!

Conclusie en beoordeling

Dit was 1 van de eerste games op de PS2 en was direct een topper. Deze game had de perfecte combinatie tussen horror en puzzels. Ook de monsters zijn leuk om tegen te vechten. Men heeft niet voor niets een vervolg gemaakt op deze game. Het is gewoon een heerlijk potje gamen in je luie stoel met een fijne sfeer. Het verhaal draagt de game als het ware ook en is leuk om te volgen. Dit is gewoon een staaltje van kunst. Een echte aanrader dus.
8,7
Score
87
Score: 85
 • Pluspunten
 • Heerlijke sfeer.
 • Lelijke mormels.
 • Leuk verhaal.
 • Veel mogelijkheden om je tegenstanders te verslaan(Wapens).
 • Vette monsters.
 • Leuke puzzels.
 • Minpunten
 • Enorm veel laadtijden die vaak lang zijn.
 • Soms enorm domme tegenstanders.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • netjes :) Dit had ik ook wel verwacht

 • Mede door de naam \"Halo\" natuurlijk, al is het gewoon de beste rts op console ooit. Zo is ook de laatste game van Ensemble Studios zowel qua kwaliteit als qua verkopen een succes. RIP Ensemble.

 • Dat gaat nog wel verdubbelen in een niet al te lange tijd. :P :O

 • Een mooie prestatie, al is het niet geheel onverwacht. De naam Halo verkoopt gewoon.

 • En ik ben er één van! :) Ik had zelf stiekem verwacht dat meer mensen Halo Wars hadden gekocht. :p Zoveel word er niet online gespeeld, het is ook saai na drie potjes..

 • En wie vangt het geld? Microsoft! En laat Ensemble Studios maar stikken, teringlijers..

 • \"best verkochte Real Time Strategy-game op de huidige generatie consoles.\"  Nou, wat een referentie zeg!

 • ik moet hem nog halen

 • Dat aantal zal nog oplopen ;)

 • Best wel tegenvallend vind ik!

 • Best veel voor een redelijke korte tijd.

 • Netjes! En te verwachten.

 • Nice! Vette game ook :)

 • Knap hoor, ik wil nu weten hoe Killzone 2 het gedaan heeft.

 • toch netjes:D

 • HALO FTW  (waiting voor deeltje vier)

 • netjes

 • @ Shrillbart : als je de meeste charttrackers mag geloven momenteel nog geen 1,5 miljoen ondanks de bluf van sony waarin ze beweerden dat ze al 1.1 miljoen pre-orders hadden voor europa alleen.  \"best verkochte Real Time Strategy-game op de huidige generatie consoles.\" lijkt me er dan toch weer net iets beter uitzien in dit geval dan \"ubervette console-shooter die helaas weer eens niet de verkoopsverwachtingen voor een PS3-topper kan inlossen\" ;-)

 • goed zo en wanneer komt er nieuws over halo chronicles

 • Geweldig gedaan, mijn complimenten

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren