1. Vietcong (PC)

Vietcong (PC)

Na een mislukte eerste recensie, kom ik nu wat rechtzetten. Ik schrijf een recensie over Vietcong. Maar niet over het hele spel, want de singleplayer van Vietcong is veel te matig en bovendien is de multiplayer het enige pluspunt. Het lijkt me dus een goed idee om alleen een recensie over de multiplayer van Vietcong te schrijven.

Gameplay

Als je eindelijk klaar bent met het installeren van patches en updates, is het tijd om het spel op te starten. Het is in het begin even wennen, vooral aan de crosshair die op bijna alle servers uitgeschakeld is. Vietcong heeft dan ook een hoge instapdrempel, door de hoge moeilijkheidsgraad. Je bent gewend aan een stijl van: CS, CS:S en noem maar op, kortom allemaal spellen die overzichtelijk zijn. Vietcong is een heel eigen weg gegaan. Te weinig beschutting, te snel doodgeknalt, onduidelijke beelden en vage mappen. Allemaal dingen dat een casual-gamer afschikt. Misschien is Vietcong het verkeerde gangetje in gegaan zal iedereen zeggen bij de eerste week Vietcong te hebben gespeeld. Nee!, het is zijn eigen gang ingegaan ze bedenken wat nieuws. Misschien niet de besturing wat een gamer gewend is, maar geloof me het spel zit goed in elkaar als je het iets langer gespeeld hebt! Oke, ik geef het toe, tot nu toe heb ik het steeds voor de game Vietcong opgenomen, maar het spel barst ook van de negatieve dingen zoals: in elke map is er wel een voordeel voor de Amerikanen of de Vietnamese soldaten/fighters. Zo heb je bijvoorbeeld het geval dat de Vietnamese Fighters nooit uit hun base kunnen komen. Of dat de Amerikanen Soldaten geen spots hebben, en Vietnamese Fighters er van barsten. Verder is er geen 1 map die geen 1 bug bezit. Zo kan je bijvoorbeeld op een speciale manier door een stenen muur door kijken, of je kan in de muur liggen met je hoofd (zo lijkt het net of je dood bent). En er is nog een hele grote fout gemaakt namelijk: de granaten zijn veel te sterk, je ziet ver van je af een granaat ontploffen en je raakt er half-dood van. Je hebt bovendien in elke map maar 1 taktiek zo heb je bijvoorbeeld in de map NVA Base maar 1 goede gang om door te lopen als je de vlag hebt gepakt.

Sounds

Over de Sounds van dit spel is eigenlijk niet echt veel te vertellen. Geen muziek, enkel hoor je alleen het ontploffen van een nade, en de kreten van een Soldaat/Fighter die dood gaat. Overigens is dit niet realistisch want je kan toch niet meer praten als je dood bent? Of zijn de mensen tegenwoordig een kip zonder kop geworden? Je kan overigens ook geen verschil horen dat een Soldaat/Fighter 20 meter ver is of 2 meter ver is. Tja, dit is wel een heel erg klein kopje maar hier kan je ook niet veel over vertellen toch?

Graphics

Ik wil ook nog even kwijt dat de game helemaal verkeerd is opgebouwd, zo heb je bijvoorbeeld een FPS van 25 in de laagste kwaliteit op een uber-pc. En met Call of Duty op de hoogste kwaliteit met een uber-pc een fps van 100. Verder zijn de graphics lelijk, lelijk en lelijk. Niks is gedetailleerd afgewerkt, bijv. je zit in een bosje, maar je ziet helemaal geen bos als je er in zit. Niet eerlijk toch? Behalve deze 2 dingen is er ook helemaal geen afwisseling. De map die het meeste gespeeld word bevat 3 dezelfde huisjes. Een wand waar je op kan lopen, en een base voor Vietcong.

Wat ook nog vreemd is dat je Vietcong met een ping van 30 speelt en ook nog een enorme lag hebt. En geloof me het ligt niet aan mijn pc! Als een personage beweegt denk je: want een mongool. Hij aimt van 2 meter afstand met een enorm lelijk gezicht. Er zijn amper 2 wapens goed afgewerkt die een beetje realistisch zijn bij het aimen. Over de graphics kan ik een paar dingen zeggen: Lelijk, Lag, Slecht afgewerkt, Personages lelijk, Omgevingen bagger eigenlijk niks positiefs!

Conclusie

Het spel is een echte afrader voor gamers die een gameplay gewend zijn als Counter Strike. Maar het is juist weer een aanrader voor een gamer die houd van Call of Duty/Medal of Honor games. Ik heb respect voor Pterodon omdat ze hun eigen gang in zijn geslagen. Maar of dit nou de goeie keus is geweest dat betwijfel ik. Ik speel nog steeds af en toe Vietcong, maar ik zou er nu niet meer aan beginnen. Ik geef dit spel een mager 7-‘etje enkel omdat ik het spel nog speel.

Conclusie en beoordeling

None

Omdat ik een Vietcong liefhebber ben, ik speel het nog steeds heb ik het toch maar een 7'tje gegeven, hoewel andere mensen daar anders aan kunnen denken
6,7
Score
67
Score: 65
 • Pluspunten
 • Multyplayer
 • Minpunten
 • Singleplayer
 • en alles wat niet te maken heeft met Multyplayer

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Hust.. Mave..

 • Werd gvd ook wel eens tijd dat we een game kregen die zich in NL afspeelt. (afgezien van al die oorlogsgames)

 • Aha….

  Leuk bedacht IG, maar ik denk niet dat bedrijven van plan zijn dit concept over te nemen :p

 • whahaha geniale recensie:D….k kan niet wachten op de release;):P

 • Dit spel moét ik gewoon hebben. Kosten wat het kost…

 • 1 April kikker in je bil! (zie de connectie met de game ;)

 • Lol maar als je dat korte filmpje kijkt zie je ook meteen dat het niet bedoeld is als misleidende grap, maar gewoon voor de fun ;).

 • Leuke practical joke voor een 1 april, maar je bent wel erg naïef over je bezoekers als je denkt dat ze dit voor waar aannemen. :P

 • Even testen hoe boos ik Rogierr kan krijgen hoor ^_^'

 • Ik trapte erin.

  Te goedgelovig! :p

 • Had ik al gezegd dat ik GM word? :)

 • ''We gingen voor de koperpad/groengestipte kikker/Pelodytes punctatus, vooral vanwege de vele hit points en de hoge accuracy-rate met zijn tong, alhoewel zijn camouflage skill en agility net wat tegenvielen. Gelukkig is elke zwakke plek van een kikker natuurlijk aan te pakken door quests aan te nemen.''  Hahaha die zin is te goed:P Ik dacht in het begin echt dat dit waar was, maar na die ene zin, vond ik de sarcasme te hoog:P niet bij stil gestaan dat het alweer 1 april is..

 • LoL ik denk dat deze game eerder uitkomt dan Alan Wake

 • Hahahahaha! deze game MOET ik hebben! :p

 • epic

 • Als dit geen 1 aprilgrap is weet ik het ook niet meer

 • 10 diskettes, haha.

  Misschien komen ze later ook wel met 10 dvd versie's als blu-ray helemaal de standaard is :P

 • Volgens mij he, zijn er serieus mensen (kan niet anders dat ze een IQ hebben van 70 of zo) die dit gewoon geloven -.-.

  Doet me denken aan die grap van Blizzard vorig jaar over de 'Bard' Hero Class :P. Die was veel vetter dan dit :D.

 • die trailer is wel nice gemaakt (phil?)

 • Ik zei het gisteren al: 'Morgen komt er zeker een uitgebreide impressie'. Beetje matige 1 april grap.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren