1. Rallisport Challenge 2 (Xbox)

Rallisport Challenge 2 (Xbox)

3,2,1….Go. De modder spat me om de oren en ik hoor de moter razen. Links zie ik dat mijn tegenstander me inhaalt, ik blokkeer hem. Ik race verder en kom bij een ravijn. Daar komt weer een tegenstander en probeert me ook in te halen. De co-driver zegt dat ik naar links moet maar ik luister er niet naar. Ik ben alleen bezig met mijn tegenstander. Hij zegt het nog een keer, maar op het moment dat ik de bocht eindelijk zie ben ik te laat. Ik ben in het ravijn gevallen. Zo gaat het ongeveer bij Rallysport Challenge 2. In deze recensie zal ik jullie meer over deze game vertellen.

Je start de game op

Als je de game opstart krijg je eerst een mooi filmpje te zien. Dit kan je door skippen maar ik vond het de moeite waard. Dan komt het menu, je mag een profiel aanmaken. Dan eindelijk als je een eigen profiel hebt, kun je beginnen. Je kunt van alles doen maar ik begon maar met de career. Ik moest een race uitzoeken bij de amateurklasse en kon een auto uitkiezen. Wat zal ik doen ?? De Hyundai of de Mitsubitshi. Ik kies toch maar voor de Hyundai en start de race. WOW!! Dit was mijn eerste indruk toen ik de omgeving zag. Ik kan mijn banden aanpassen en doe wielen op mijn auto speciaal voor modder. Dan kan de race beginnen. Het is een soort Time-Trail en ik moet zo snel mogelijk de route doorrijden. Yes, gewonnen. Maar het was ook niet zo moeilijk want dit was nog maar de eerste race.

De Gameplay

Met de gameplay zit het wel goed. Je hebt gewoon de standaard knoppen die je bij andere racegames ook gebruikt. Daardoor is het ook vrij gemakkelijk de eerste keer en zit je niet steeds met de knoppen te klooien. Ook als je het spel een tijd niet gespeeld hebt, kun je zonder naar de controls in het menu te kijken, weer beginnen. Een minpunt is weer dat je vrij gemakkelijk de bocht uit kan vliegen en dan kan af en toe behoorlijk irritant zijn. Ook de camera standen zijn gemakkelijk aan te passen. Je drukt op het knopje en je hebt een ander camerastandpunt. Je kan het camerastandpunt van buiten, van binnen en vanaf de moterkap doen en het ziet er allemaal indrukwekkend uit.

De sound

De muziek en de geluiden zoals slippen, zijn een van de grote pluspunten van dit spel. Je kan namelijk zelf je muziek in het spel zetten. De muziek zelf is ook leuk, maar als je het zat bent zet je wat muziek op je xbox, zet het in een lijst en selecteert het in het optiesmenu van het spel. Dan kan je als je aan het rijden bent nog genieten van je favoriete muziek ook. Ook de geluidseffecten zijn de moeite waard. Het slippen hoort anders aan op modder dan op asfalt en dat is dan ook mooi gedaan. Dit word ook gewoon bij het rijden aangepast. Als je over klinkers rijdt hoor je de banden er snel over heen gaan en de controller trilt dan ook. Als je door de modder rijdt, hoor je een beetje dat zachte blubberige geluid en dat hoort dan ook heel anders dan klinkers Ook als er een onderdeel van je auto valt, hoor je het ook vallen en over de weg schrapen. Als je de bocht door gaat en je knalt tegen een muurtje op, hoor je soms wel eens iets kraken.

De graphics

De graphics zijn heel mooi voor een gewone xbox titel. Het water ziet er mooi uit en het rimpelt echt met de wind mee. Ook lichteffecten die op je raam schijnen zien er mooi uit. Dan is er nog het publiek. Het publiek is wel 3d en is gelukkig niet zoals in Fifa 2001. Ze zien er niet gedetailleerd uit maar dat geeft niet. De omgevingen zien er ook heel mooi uit. Het strand ziet er mooi uit en de het bos ook. Alleen de bomen en de huizen zien er niet bepaald mooi uit. Er zijn ook wel eens framerates en soms als je tegen een muur aanrijdt, knal je er gewoon doorheen. Als je een race hebt die je in het donker moet racen, is het eigenlijk te donker. Ook als je de lampen aan hebt zie je soms te laat dat je een bocht om moet. Maar dit is op zich niet zo`n probleem. De auto`s zien er lekker scherp uit en ogen heel realistisch.

De auto`s

Er zijn veel verschillende soorten auto`s. Je hebt een klasse speciaal voor de woestijn, voor de sneeuw en gewoon voor in het bos. Ook die klassen zijn dan soms weer verdeeld. Ook heb je een klasse speciaal voor ouderwetse auto`s. Dit zijn rallywagens die ze in het begin gebruikten. De auto`s zelf zijn erg mooi gemaakt. Het uiterlijk is mooi gedaan, maar hoe de auto rijdt en hoe snel ze gaan is ook heel mooi gedaan. Zo gaan de auto`s die speciaal voor de woestijn gemaakt zijn en voor modderige paden, sneller dan andere auto`s maar hebben tegelijk weer wat minder grip. Maar dit is ook weer iets wat weer jammer is aan het spel . Want op modderige paden is het wel leuk als je snel gaat, maar als je bijna geen grip hebt, heeft het eigenlijk geen zin. Dus het zijn soms niet zulke goeie verhoudingen. Het schademodel van de auto`s ziet er wel weer mooi uit, alleen als je tegen een boom oprijdt heb je soms meer schade dan als je ergens over de kop vliegt

De omgevingen

De omgevingen zien er heel mooi uit. Je ziet op de zee boten varen en er vliegen vogels. Ook kom je soms voorbij een kasteel en die zijn echt de moeite waard om te bekijken. Maar het mooiste van de omgevingen vind ik nog wel het water. Het ziet er prachtig uit, rimpelt heel mooi en de watervallen zien er ook heel mooi uit. Ook leuk is dat als je door de woestijn rijdt, je auto vies wordt. Dit gebeurd ook bij sneeuw, daar wordt je auto helemaal wit. Het gebeurt ook in de bossen alleen daar is het minder dan in de woestijn en het sneeuw.

Conclusie en beoordeling

Rallisport Challenge 2 is een zeer vermakelijke game. De graphics zien er mooi uit, de sound is echt goed en er zijn veel verschillende auto`s. Alleen jammer dat deze game ook zijn kleine foutjes kent en dat haalt het cijfer wel wat naar beneden
9
Score
90
Score: 90
 • Pluspunten
 • Graphics
 • Sound
 • Makkelijk op te pakken
 • Veel verschillende auto`s
 • Minpunten
 • Framerates
 • Je vliegt snel door de bocht
 • Niet de juiste verhoudingen

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Mooi cijfer :)

 • Vind de muziek wel schijtirritant…:p

 • Ps2 –> grolie tijden van Sony.

  Ps3–> ondergewaardeerd apparaat!

 • Spijtig dat het niet op PS3 komt…  PS. die rosse in haar groen pakske is wel lekker :-)

 • @ Pokpok

  omg, doe niet zo triest (wtf, het is een verzameling polygonen)  - ik had niet verwacht dat er nog (goede) games voor de PS2 uit zouden komen :D

 • Zozo… ze leveren toch nog Playstation 2 toppers af ;)

 • Ach die playstation 2 toch nog een kansje geven, wat mooi!

 • Mooi cijfer, deze ga ik ongetwijfeld nog een keer halen!

 • Nice.

 • Na zo'n tijd nog een topper voor de PS2… Heel erg knap.

 • Goed cijfer voor de imo beste japanse RPG sinds jaren, en dat op een console waar nog weinig gamers naar om kijken ^^  Ben hem nu zelf ook al geruime tijd aan het spelen. Zeker een aanschaf waard voor iedere zichzelf respecterende RPG fan! Ook al is het wel een enorme tijdvreter. Ga maar uit van 70 tot 80 uur.

 • Ik zit serieus na te denken om me hier eens aan te wagen, ook al ben ik geen echte fan van het genre. P4 lijkt me een aangename afwisseling en een game van goede kwaliteit. (:

  Misschien eens in de budgetbakken dan, bij gebrek aan geld at the moment.

 • Klinkt er goed en dat in deze tijd voor een PS2 game.

 • Na zo'n lange tijd toch weer een \"topper\" op de PS2. Knap hoor. Ben alleen benieuwd wie dit nog gaat kopen.

 • nou mensen die een 60 gig ps3 hebben en volgens mij ook 80 gig en 160 gig kunnen hem ook op de ps3 spelen

 • De muziek is idd wel een J-girl feest….. Of je daar van houdt is maar de vraag hoewel ik het hier wel leuk vond passen.

 • Nette recensie :) Wanneer komt eindelijk de uitslag van de prijsvraag? Hopelijk heb ik daar succes, anders ga ik deze of Persona 3 eens kopen.

 • Ps2 –> grolie tijden van Sony.  Grolie, grinnik, grolie, grinnik.

 • Toch een 9.

  Ik had eigenlijk een 8 of zoiets verwacht. Het is in iedergevak en topper voor de PS2 in 2009! Wie had dat ooit gedacht?

 • glorie bedoelt ie natuurlijk hoop ik. :)

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren