1. Metal Gear Solid (PS1)

Metal Gear Solid (PS1)

Wat krijg je als je Hideo Kojima achter het maken van een stealth game zet? Dan krijg je Metal Gear Solid natuurlijk. Deze game heeft ondertussen de status van klassieker bereikt, maar de meesten weten niet waarom. Ze hebben er van horen praten en besluiten dan maar om de game te kopen. In dit geval is daar totaal niets mis mee. Integendeel, ze hebben de koop van hun leven gedaan. Dit is namelijk "The Godfather" onder de stealth games. En dat zegt veel. Waarom deze game die titel verdient, komen jullie nu te weten.

Als het maar ijs en ijskoud is!

De game speelt zich af in Alaska. Snake wordt weer eens lastig gevallen door Roy Campbell en hij moet van hem een basis binnendringen. Dat is natuurlijk niet zonder reden. Er zijn namelijk een paar "Fox Hound" agenten van gedachten veranderd en hebben besloten terroristje te gaan spelen. Natuurlijk is dat een heel ernstige zaak, want die ex - agenten kennen de tactieken van "Fox Hound" Natuurlijk uit hun hoofd. Dat maakt van hen geduchte en vooral sterke tegenstanders. Vooral als je dan ook nog eens te weten komt dat ze stuk voor stuk speciale gaven hebben, en voor niets terugdeinzen. De alledaagse excentrieke types dus. Daardoor krijgt de game nog wat extra diepte en kracht achter het verhaal dat je zal meemaken. Nu terug over dat binnendringen. Je baant je een weg onder het water en weet zo de basis binnen te dringen. En daar hoor je iemand tegen een wachter praten. Raar maar waar, de persoon gaat met de lift naar een hoger gelegen plaats en jij staat daar met een hoop vragen in je hoofd. Natuurlijk worden die later in de game duidelijk, maar daar is hij nu niets mee. En Komt de game traag op gang. Het begin van de eerste "echte" stealth game is op gang gekomen. En geloof me, Splinter Cell stelt niets voor tegenover deze game reeks. Dat is natuurlijk mijn persoonlijke mening en daarom zet ik dit grappige plaatje erbij. Begrijp me niet verkeert hoor, Splinter Cell is ook goed. Maar kan niet tippen aan deze reeks.

Don't be seen, good luck!

Deze game heeft zijn faam verworven door zijn sluipen, en dat is meer dan terecht. Je kan hier op soepele en vooral stille wijze voorbij je vijanden raken, of ze natuurlijk uitschakelen. De wapens die je daarvoor tot je beschikking krijgt, zijn stuk voor stuk aangepast aan de game. Ze zijn als het ware versmolten met de game. Die wapens variëren, van kleine geweren tot een immens grote bazooka. Natuurlijk heb je geen wapens nodig als er geen vijanden zijn, en daarom is het logisch dat die er ook in zitten. Over het algemeen zijn de best slim en weten ze je op momenten wel te verrassen. Maar daar heb je normaal niet zoveel moeite mee. Tenzij je ze de kans geeft versterking te roepen, want dan zit je diep in de problemen. De grote jongens (bazen) zijn dan weer stuk voor stuk geduchte tegenstanders. Elk heeft een speciale gave of talent, dat van hen en gevreesde tegenstander maakt. Vooral Psycho Mantis is walgelijk eng. Hij kan je een vreemd gevoel van... angst geven zal ik meer zeggen. Hij is een echte creap. En al de andere personages hebben natuurlijk iets uniek aan de game toe te voegen. Alleen sprong dit personage naar voren als het over sfeer ging. En daar draait de game natuurlijk om. Deze game is één van de weinige die je echt in en verhaal kan meeslepen, en in die tijd was dat zelfs zeldzaam. Do I need to say more? Oh yes, I do. Je zal misschien wel eens verrast kunnen raken door hulp uit onverwachte hoek. Dus houd rekening met een paar, wat zeg ik een heleboel verrassingen.

Metal Gear?

Maar wat zou een game uit de Metal Gear reeks nu zijn zonder een Metal Gear, niets toch! Daarom beschikt deze game natuurlijk ook over een Metal Gear. Die ziet er groot, indrukwekkend en vooral mooi uit. De CODEC is in deze game ook van de partij. Je kan via dit toestel contact opnemen met je teamleden en zij met jou. Je kan via dat apparaat zelfs je gegevens opslaan. De gadgets die je ook af en toe tegen komt komen goed van pas en zijn vaak erg handig. Je krijgt via je teamleden ook info over wat die dingen juist kunnen. Een verrekijker spreekt natuurlijk voor zich, maar er zijn natuurlijk ook andere gadgets. Grafisch was de game één van de beteren toen hij uitkwam. De personages en de omgevingen waren goed afgewerkt en bevatte een groot gehalte aan detail. Je kan gewoon de gevoelens op de gezichten van de personages aflezen. De muziek kan zelfs nu nog meegerekend worden tot de betere van het moment. Ze hebben kosten nog moeite gespaard om van deze game een topper van formaat te maken, en dat siert deze game. In deze game zal je ook veel dingen over Snake te weten komen waar jij en Snake zelf geschokt van zullen zijn. Maar daar kom je zelf wel achter.

Klonen ze nu ook al schapen voor experimenten, zijn ze nu helemaal gek geworden! (Een doordenker die wat met de game te maken heeft. Als je de game gespeeld hebt dan weet je het, en anders moet je daar maar achter komen)

Conclusie en beoordeling

None

Deze game heeft het niet voor niets tot een klassieker geschopt. De kwaliteit van de game straalt er gewoon van af. Wie zegt dat de games van voor 2000 niets voorstellen heeft het mis. Als je hier niet spontaan aan verslaafd raakt, dan weet ik het ook niet. Dit is gewoon een topper van formaat die elke fan van de reeks in zijn bezit moet hebben.
9
Score
90
Score: 90
 • Pluspunten
 • Het verhaal.
 • Excentrieke vijanden.
 • Wapens.
 • Gadgets.
 • De grote boze robot.
 • Heerlijk sfeertje.
 • Minpunten
 • Het heeft zijn kleine schoonheidsfoutjes.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Vind Halo zo ontiegelijk saai!

  Snap niet wat 'r zo leuk aan is.. maarja wel tof dat er nog steeds Maps van uit komen.

 • Ik ben benieuwd. :)

 • Kunnen ze nu niet even wachten tot op de E3, ik vond het altijd fijn als er op de E3 plots een hoop games werden aangekondigd.

 • moow owkee dat duurt nog veel te lang :( maarja bungie en halo zijn pro en duidelijk het wachten waard :D

 • Kan het niet met Halo: ODST te maken hebben?

 • de Mythic map kan je krijgen door je Collecters edition te kopen van Halo Wars dus gewoon voor het geld ik denk dat veel mensen die kopen alleen voor de maps

 • Dat zal wel een anti-climax zijn als ze die mappack bekendmaken!

 • Ik hoop halo4

 • Halo is echt een prachtig concept en ik speel de games met veel plezier, een nieuwe aankondiging van Bungie kan ik alleen maar toejuichen…

 • We zijn benieuwd…

 • Hoogstwaarschijnlijk de releasedate van de Mythic Pack.

 • Als het om de releasedate van het Mythic Mappack ging zouden ze het meteen aankondigen, en niet de aankondiging aankondigen.  Het gaat echt wel om iets groters. Ik hoop dit keer eens op het nieuwe project van Bungie, ik wil een keer iets nieuws van ze zien wat niet met Halo te maken heeft. (ook al is Halo te gek)

 • Interessant…

  Wel geinig dat Bungie altijd zo geheimzinnig doet :P

 • Map Pack. Staat ook op Major Nelson ;)

 • lol lekker geregeld,  Major nelson heeft al bekend gemaakt dat het mythic map pack is lol

 • Nou effe wachten op de aankondiging van een multi platform titel dus, nu we weten dat het het mappack is.

 • Laat me raden: nieuwe Halo game? of DLC?

 • Ben benieuwd, al ben ik er vrij zeker van dat het inderdaad de map pack zal zijn.

 • wooptiedoo

 • En ik maar dneken dat het een aankondigigng was voor de Ps3 xD

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren