1. Freekstyle (NGC)

Freekstyle (NGC)

FREEKSTYLE (2002 Gamecube 2 spelers)

Het is weer is zover. EA probeert zelf een game te maken. Hoe vaak ik ook denk zoiets moet je aan mensen overlaten die het wel kunnen. Enfin, wat ze nou geprobeerd hebben is een Crossbrommer race game waarbij je binnen drie laps zoveel mogelijk punten moet halen.

Style van hier tot de diepte van de oceaan.

De game start best wel cool. Met allemaal mensen die de meest rare dingen uitvreten met hun motortje. Van salto`s met brommers en zichzelf tot de mooie standaard stunts. De soundtrack maakt het mooi af. (lekkere heavy metal). Dan kom je bij het opstart menu en daar begint de ellende. Staat nergens aangegeven op welke knoppen je wilt drukken. Blijkt het dat je gewoon op start moet drukken om verder te moeten gaan (logisch!!). Je hebt vier modes. Je hebt circuit race waarbij je in je eentje net als bij alle standaard race games een baan moet racen tegen computer spelers. Maar nou moet je dus punten halen door maffe stunts te doen. Godverdomme wat een kut gedoe. Moet je dus 3 knoppen tegelijk indrukken. En als je dan in de lucht blijft krijg je dan ook nog extra punten voor een big air. Na ongeveer twee rondes te hebben gereden krijg je toch el wel lamme poten van het telkens indrukken van de knoppen. Naast de circuit heb je ook nog een mode ‘singel player’ Waarbij je ook vreemd genoeg met twee mensen kan rijden. Juist, lekker overzichtelijk kunnen ze toch ook wel een menu multiplayer maken. Daarnaast kun je ook nog als je optie ‘freestyle’ kiest je kunsten vertonen binnen drie minuten. Ook kun je ‘freeride’ kiezen om gewoon lekker lang door te crossen. Zonder dat de tijd opgaat.

Is het wel haalbaar?

Ik probeer dus gelijk als eerste de circuit race uit. Als je een figuur wilt kiezen kun je ook gelijk kijken hoe je sommige trucjes wilt doen. Dat is natuurlijk wel makkelijk. Dan kan je zelfs nog uit een motor kiezen om mee te racen. Dat is allemaal leuk een aardig totdat je op de baan staat. Je begint met een klein beetje turbo. Dat kan je opbouwen door stunts te doen. Hoe meer punten je voor een stunt krijg hoe meer turbo je krijgt. Zoals de titel van de game zegt kun je ook in Freekstyle rijden. Dat gebeurt pas als je je rode balkje aan de linker stuk vol hebt kun je in de lucht maar liefst vier knoppen tegelijk indrukken. Door combo’s en stunts te doen krijg je het rode balkje vol. Allemaal leuk en aardig maar als je 1 keer op je bek gaat ben je alles weer kwijt. Kun je dus weer helemaal over nieuw beginnen.

Als je eenmaal aan het stunten bent probeer je natuurlijk zoveel mogelijk stunts uit te voeren om zoveel mogelijk punten te halen. Laten we is beginnen met rekenen. Voor iedere stunt krijg je maximaal vijfduizend en minimaal achthonderd punten er zijn ongeveer veertig heuvels waar je een stunt op kan doen. Dus dan kan je ongeveer op ze meest tweehonderd duizend punten halen. Maar who the fuck komen die computer spelers toch aan zoveel punten. Het hoogste is ongeveer driehonderdvijftig duizend en het laagste is tweehonderdtachtig duizend. En je moet bij de eerste drie eindigen om door naar de volgende baan te gaan.

Traag als dikke stront.

Als je een stunt uitvoert moet je de knoppen dan dus ook echt inhouden totdat hij zijn stunt doet en daarna het weer op tijd los laten want anders knalt de motor op de grond en vliegt het poppetje wel tweehonderd meter ver. Maar als je op de knoppen drukt van welke stunt je doet begint de gozer op de brommert pas twee seconden later. Dus je moet echt altijd veel air hebben. Maar meestal als je big air hebt realiseer je je dat veel te laat en knikker je alsnog op je kop.

Conclusie en beoordeling

None

Ga naar opties kies dan codes en typ daar ‘ somoney’ in. Je hebt dan namelijk alles wat er te unlocken valt. Koop wat chips en alcohol. Nodig een stel vrienden uit en ga het dan spelen. Is het een stuk leuker. Geen vrienden. Niet deze game kopen!
4
Score
40
Score: 40
 • Pluspunten
 • euhm...tja
 • Minpunten
 • Het is een goedkope rip-off van excitebike. Traag als dikke stront. Van het geluid van de brommer en de vibrerende controller word je op een gegeven moment echt knettergek. Veel te moeilijk voor beginnende racers op dit gebied. Je begint ma

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Fuckin' Awesome recensie Ralph!

 • Goede recensie, maar die 10- daar ben ik het niet mee eens :P

 • Eindelijk is een review met informatie, veel beter dan al die reviews hier altijd die alleen een inleiding en conclusie bevatten. De redactie kan hier nog wat van leren.

 • 10- vind ik persoonlijk iets te hoog :P. Het cijfer van IG ben ik het wel mee eens :)

 • Mja, als je de kwaliteit van Wii spellen gewend ben kan ik wel begrijpen dat je zo een cijfer geeft aan een game, als je al een jaar geen goed spel hebt gespeeld.

 • Mooie review! Zou de game zeker gaan halen als ik een Wii had :)

 • 10- niet een beetje overdreven?!? Leuke recensie!!

 • Mooie recensie, alleen idd het cijfer is wat aan de hele hoge kant imo.

 • nice man! ;D

 • Dan valt toch nog duidelijk het verschil op tussen een review door een wii fan geschreven, en een objectievere benadering uit de pen van gerardos :)

 • Dan valt toch nog duidelijk het verschil op tussen een review door een wii fan geschreven, en een objectievere benadering uit de pen van gerardos :)  Amen…  Desondanks, enthousiasme is ook een belangrijk onderdeel in een recensie. Goed geschreven, Ralph. • Heel goede recensie!!

 • Moest ik een Wii hebben dan kwam hij zeker in mijn collectie! :P

 • 10-?

  Laten we wel even redelijk blijven Ralphie :P

  Alhoewel het vergeleken met de andere Wii-games niet misstaat.

 • Vergeleken met de andere Wii games is het geen 10- maar een 10.

 • Lekker puntje!!

  Goede recensie, maar ik snap niet waarom je hem zo lang hebt gemaakt, terwijl je hem makkelijk korter had kunnen maken en dan ook nog slechts één zin in je hele recensie over de multiplayer!  Vooral bij de tegenstanders en de algehele omgeving zul je vaak je ogen uitkijken. Visueel zit alles dus zeer goed in elkaar, alleen de audio is op sommige momenten niet zo heel goed. Je hebt namelijk de rapmuziek, ikzelf ben er geen liefhebber van, maar het past heel goed bij de game, heel energiek. Maar daarnaast heb je ook nog het commentaar én de in-game geluiden, dit alles door elkaar heen kan nogal druk overkomen, dit komt echter maar heel soms voor en door de muziek iets zachter te zetten is het meestal al opgelost.

  Erg veel signaalwoorden voor zo'n klein stukje tekst! Dat vind ik niet echt fijn lezen!

 • Ik vraag me af hoeveel van de reacties op de 10- de game zelf hebben.

 • 10- komt niet helemaal geloofwaardig over, verder okee review voor een erg toffe game.

 • Lawl @ cijfer. Verder tof geschreven;)

 • pff 10- ??? insidegamer is de kluts kwijt volgens mij. hoe kan dit zwaarder dan killzone worden.???

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren