1. Mario Smash Football (NGC)

Mario Smash Football (NGC)

Mario smash football 2005 (1-4 spelers)

Ondertussen heeft mario al heel wat sporten beoefend van golfen tot tennis en honkbal. En voor de Europese voetbal liefhebbers is er dan ook nog is een voetbal game. Nouja voetbal?? een normaal potje voetbal zal nooit meer het zelfde zijn.

Na de verbluffende intro kom je bij het menu en kan je eigenlijk gelijk beginnen met het spelen van een potje voetbal want alle opties staan gelijk op easy. Je hebt verschillende modes makkelijkere cups tot echt de prof cups. Die zijn echter later te unlocken als je de bowser cup hebt gehaald. En je hebt ook nog een normale match waarin je tegen de cpu of tegen een vriend kan. Naast dat kan je ook oefenen in een oefen match. Natuurlijk was ik wel zo attent en begon gewoon gelijk met de normale cup. Nadat ik het gekozen had kwam ik bij het menu waar je één van mario vrienden kan kiezen. Het zijn er niet zo gek veel en het zou je ook gelijk opvallen dat er nog eentje zwart is en ik zeg alvast dat dat team niet bijzonder is en niet iets is om naar uit te kijken. Nadat je een figuurtje hebt gekozen kan je je team maatjes kiezen. Misschien voor alle duidelijkheid de vier waar je tussen kan kiezen hebben allemaal hun specialiteiten en je moet het maar net handig vinden. Ik zal het hieronder wel effe op een rijte zetten.

Toads: lopen heel snel

Birdo`s : schieten gerichter

Hammerbros: betere verdediging

Koopa`s: goede bal controle

Ik vind dus snel lopende poppetjes wel handig en neem dus de toads en start de match.

Mario Kart V.S. Fifa Street

De besturing is heel erg makkelijk te leren en je hebt het al gauw onder de knie. Dat is wel zo fijn als je naar de besturing van Fifa 2004 kijkt dat was gewoon niet speelbaar.

Bij Mario Smash Footbal is A passen en B schieten. Hoe langer je B ingedrukt houdt hoe harder het schot word. Als je met de aanvoerder de B knop lang genoeg inhoud komt er een U-vormig balkje onder je aanvoeder en lopen er 2 streepjes doorheen als je die op het donkergroene weet te stoppen krijg je striker die niet te stoppen is en de keeper vliegt met bal en al het doel in en krijg je 2 punten. Als dat niet zo het geval is kan de keeper hem tegenhouden en/of terug schieten en vlieg je een stukje over het veld of hij gaat er alsnog in en krijg je ook 2 punten. Na ieder goed schot kun je een power-up bemachtigen en die in het veld gebruiken.Van rode schildjes tot een chainchomp. Alles is mogelijk om je vrienden dwars te zitten. Daar kan bowser ook voor zorgen trouwens. Hij duikt soms ook op tijdens een match en dondert allemaal wapens in het veld en vernietigd alles wat ie tegen komt. En gaat dan zomaar weer weg. Als het de speeltijd voorbij is en het punten aantal is gelijk dan krijg je een suddendeatch en als je daarin weet te scoren krijgt de winnaar 3 punten en de verliezer 1. Als je klaar bent met een match worden er nog awards uitgedeeld voor de meeste tackels en noem maar op. En worden de 3 hoogtepunten uit de match nog is herhaald.

Als je de normale cups hebt gehaald zou nu het nieuwe team beschikbaar zijn en kun je de supercups spelen. Deze zijn echter alleen te spelen op het professionele niveau en zijn dus best wel moeilijk. Maar het voordeel van deze cups zijn als je ze gehaald hebt unlock je cheats die ook weer toepasbaar zijn tijdens het spelen van een match. Zo heb je onder andere oneindige wapens of hele zwakker keepers.

Trofee`s!!

Naast de cups de je kan halen zijn er ook nog andere bekers die je in je bezit kan krijgen. Zo kan je een cup krijgen voor de meeste tackels of voor de meeste perfect passes. En noem maar op. Hiermee is het ook weer mogelijk om cheats te unlocken.

Het unlockbare team

Hoewel ik eigenlijk niet zo belangrijk vind welk team het is meld ik het nou dan toch maar even. Het team dat je kan unlocken is het superteam. Het superteam bestaat uit 4

Driegende robots. Echter het moeilijke van het verslaan van dit team is dat ze allemaal een striker kunnen maken en dus wat moeilijker zijn om te verslaan zijn .

Conclusie en beoordeling

None

Hoewel de game toch wel wat uitgebreider had gekund zeker geen miskoop en mag ook niet ontbreken in je gamecollectie. Echt wel je geld waard!
7
Score
70
Score: 70
 • Pluspunten
 • gameplay heel mooi uitgevoerd
 • Minpunten
 • de graphics laten soms ten wensen over net als de muziek overigens

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Da’s wel Vedder!! Jeremy, Black… Helaas voor RockBand

 • Beste album ooit ! (1 van de…)

 • Once word zooo gaaf :D

 • Da’s wel Vedder!! Jeremy, Black… Helaas voor RockBand…

  Vaag, deze comment is het.  OT: Die ga ik morgen direct in zijn volledigheid downloaden. Ten FTW :D


 • WAAROM HEB IK GODVERDOMME GUITAR HERO GEKOCHT.

 • WAAROM HEB IK GODVERDOMME GUITAR HERO GEKOCHT.  Wegkeilen dat schijfje en Rock Band 2 halen, NOW!

 • Halleluja. Ik MOET Rock Band 2 nu hebben.

 • Joepie, Pearl Jam…

  Geef mij maar Metallica.

 • Is dat allemaal gratis nadat je de game hebt gekocht?

 • Vaag, deze comment is het.  Vedder is de zanger van Pearl Jam. Dat verduidelijkt misschien e.e.a.

 • Zal het iets te maken hebben met de heruitgave van 'Ten'? :P

 • @Warrrbol  Nee, je moet er nog wel voor betalen.

 • Vedder is de zanger van Pearl Jam. Dat verduidelijkt misschien e.e.a.

  Ja, ik weet wel wie Eddie Vedder is, maar ik snap niet dat \"Jammer voor Rock Band\" :rolleyes:

 • Tjah, hoe kun je geld verdienen met oudere platen die nu niet meer in de publiciteit staan?  Guitar Hero en Rockband dus!

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren