1. TimeSplitters: Future Perfect (PS2)

TimeSplitters: Future Perfect (PS2)

Heb je vroeger ooit gedroomd om door de tijd te kunnen reizen? In deze game kon ik het eens uitproberen. Ik vond het op zich best raar om door de tijd te reizen omdat je zou zeggen dat het nooit zou kunnen. Maar met deze game word het opeens heel duidelijk! Check deze review over Timesplitters: Future Perfect!

Het is 2401, Cortez en zijn leger worden aangevallen door TimeSplitters, doorzichtige mysterieuze monsters, die enorm snel kunnen rennen en gevaarlijke elektrische aanvallen doen. Daarmee hebben ze in de laatste 200 jaar enorm veel mensen gedood. Cortez en zijn mannen weten niet wat ze zijn en waar ze vandaan komen, het enige wat ze weten is dat ze er vanaf moeten komen. Daarom word Cortez terug de tijd in gestuurd om te gaan bekijken hoe het is gekomen. In de levels die hierop volgen spring je door rare cirkels genaamd worm holes en ben je ongeveer 5 minuten terug de in de tijd om jezelf te helpen (Door de humor van Free Radical komt dat goed tot z’n recht). Dat zit zo: Eerst kom je de 2e jezelf tegen, die gaat je helpen (bijvoorbeeld jij schiet op de zombies, de 2e jezelf op de geesten), dan als jullie de route hebben af gelegd, dan gaat de 2e jezelf verder en jij gaat weer terug. Je springt door een worm hole en bent terug in de tijd, nu ben je dus de 2e jezelf, nu je de 1e jezelf helpen en ga jij op de geesten schieten, er gebeurd dus precies hetzelfde anders klopt het verhaal immers niet. Het is een heel ingewikkeld verhaal maar het is mijn eerste game waar een duidelijk verhaal aan zat, en dat ik snapte waar ik nou mee bezig was.

Je missie is: De tijd kristallen van Crow (Je vijand) te vernietigen zodat door de tijd reizen onmogelijk word. Crow is een freak en maakt een leger van Timesplitters en andere beesten en monsters. Hij wil graag iets uitvinden waarmee hij voor altijd kan leven. Natuurlijk is een apparaatje waarmee je door de tijd kan reizen genoeg. Dat heeft die en door middel van de Time Crystals kan die over de hele wereld heersen als hij dat wil. Maar daar zijn natuurlijk een heleboel tegenstanders van en die probeert die dwars te liggen door het maken van die TimeSplitters. Maar hoe Cortez bij die tijdkristallen komt moet hij natuurlijk heel wat uitvinden. Zo moet je dus bijvoorbeeld in 20e eeuw met een meisje tegen zombies vechten door een huis voor mislukte uitvinding van Crow, Daaruit moet hij zien erachter te komen wat hij uitvoert. Bij een andere missie moet je samen met een andere vrouw in de 21e Eeuw naar Crow z’n lab om te kijken waar hij is, en als je hem hebt gevonden word je beschoten door ufo’s die pas 200 jaar laten zijn uitgevonden en weet je weer dat je naar die tijd toe moet reizen.

Maar de Story mode is ook nog niet het belangrijkste mode van de game. Naast de challenges en Leagues, is de arcade multiplayer mode wel heel belangrijk voor de game. Dat is denk ik nog wel de sterke kant van TimeSplitters. Je hebt wel een stuk of vijftien modes die erg indrukwekkend zijn. Je hebt de Standaard modes: Deathmatch, Team-Deathmatch, Capture The Bag, Elimination, maar je hebt ook andere leuke modes zoals Thief: Het is de bedoeling dat je de anderen afknalt, en als die dood zijn valt er een muntje neer, als je dat muntje pakt krijg je een punt, wie dan het eerste zoveel punten heeft wint. De lol daarvan is in een kleine map met machine geweren en one shot kill en dat iedereen die munten probeert te pakken maar voor die daar aankomt is die al afgeschoten. Je lacht, giert, grolt, giechelt, bromt, gilt, brult je helemaal suf.

Wat nog beter is, is dat alles zo’n beetje aangepast is aan de tijd waar het zich afspeelt.

Zo heb je bijvoorbeeld in de 20e eeuw wapens zoals pistolen, dubbelloopos geweren sniper rifles, terwijl je in de 22e eeuw meer sci-fi snipers, high-tech laserguns en dat soort wapens hebt.

Je hebt voor de Arcade mode wel 150 characters!

Je kunt vechten met robots, monsters, mensen, zombies en zelfs dieren. Die kun je in de Multiplayer Mode helemaal mee lam knallen! Minpunt daarvan is dat er ook Monkeys in het spel zitten en die kun je haast niet raken met one shot kill, want dan hebben die jou al doodgeschoten.

Dan heb ik het nog niet over de maps, zoals een ouwe kleine disco voor enorm veel knalwerk en een grote chaos of op een besneeuwd Siberia zodat je veel sniperwerk kan verrichten. De wapens kan je daarvoor zelf kiezen, of gewoon de wapens die bij de desbetreffende tijd horen. Ja, met deze game kun je met de Multiplayer sinds de release wel een jaar mee voort!

Ook kun je Leagues doen en kun je allemaal verschillende arcade wedstrijden doen om bekers te winnen.

Daarnaast kun je ook nog veel challenges verrichten, zo kun je bijvoorbeeld in een zo kort mogelijke tijd in een enorm kleine ruimte zoveel mogelijk aggresieve zombie apen neerknallen, in de hoop dat je blijft leven.

Het belangrijkste onderdeel is toch wel de multiplayer mode. Daar kun je toch denk ik wel een jaar mee voort totdat er niemand meer online is. Eigelijk is daar bijna alles perfect: Goede framerate, fijne losse besturing, goede humor, makkelijk draaien, scherpe graphics en nog veel meer. Dit is gewoon de beste FPS die ik ken!

Deze review was geschreven voor Gameinformer.nl. Deze site is er helaas mee gestopt en dus wil ik graag de mensen van IG hem ook laten lezen. Dit was daar mijn 1e review en ik miste alleen een aantal reacties en die hoop ik hier te vinden. Op GameInformer mocht ik ook niks over een online mode vertellen, mocht je dat missen. Screenshot's stonden naast de site.

Conclusie en beoordeling

None

Deze game is gewoon super! Alles werkt lekker soepel en snel, er zit goede humor in, enorm goede Story mode met een verhaal dat ingewikkeld maar begrijpelijk in mekaar zit, wat wil je nog meer? Enige nadeel is toch wel dat de verhaallijn zo kort is.
9
Score
90
Score: 90
 • Pluspunten
 • Speelt Snel En Makkelijk
 • Fijne Besturing
 • Goed Verhaal
 • Enorm Goede Multiplayer
 • Minpunten
 • Kort Verhaal
 • Monkeys In Multiplayer, Haast Niet Te Raken

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Ik twijfel nog steeds of ik wel een Iphone zal kopen, want als het regent, is die kapot …

 • pfff ik houd niet zo van spellen met touch ik moet denk ik nog wennen want zelf heb ik wel een iphone

 • @seva

  Dan moet je goed oppassen ;)  Gaat dat wel werken… Bioshock op de iphone… ben benieuwd.


 • cheap cash in… check

 • beetje onnodig.

 • Tja, nu Bioshock een gevestigde naam is willen ze er zoveel mogelijk geld aan verdienen. En waar dat beter te doen dan op de iPhone?

 • Ik heb mijn IPhone net vanmiddag verkocht.

 • BOEIEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE

 • iphone sucks

 • Gamen doe je thuis op je console/pc of onderweg op je DS/PSP!

  Niet op een crappy iphone..

 • Blijf het maar niks vinden, gamen op een iPhone. Dat ze maar een Bioshock voor de PSP ontwikkelen.

 • oki dat wordt i phonetje kopen als die komt dan

 • Gelukkig heb ik een iPhone :P Ga hem zeker halen.  @Seva:

  Game jij altijd in de regen dan??


 • En hoppa, nog meer iPhone nieuws!

  Ze zijn lekker bezig, die marketing jongens!

 • Er komen wel veel games naar de iPhone :P. Nu hopen dat et waar is.

 • Iphone boeit mij niet :P

 • Doe mij de 360-versie maar ;)

 • De iPhone is on fire baby!

 • @k.wesley88

  Goede argumenten, joh!

 • jep, doe mij maar gewoon deeltje 1 en 2 op de PS3 of PC

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren