1. Metal Gear Solid 3: Snake Eater (PS2)

Metal Gear Solid 3: Snake Eater (PS2)

Dit is het vervolg op de meesterlijke reeks van stealth actie. Al kan je dit niet echt een vervolg noemen. Deze game speelt zich namelijk voor de eerste en tweede game af, in de jaren 60 meer bepaald. Wel raar dat ze terug gaan in de tijd in plaats van vooruit, al kan je nu wel vaker voor verrassingen komen staan. En natuurlijk meer te weten komen over bepaalde personages. Een leuke verrassing dus van Hideo Kojima, maar is hij ook geslaagd in zijn verrassing? Er is maar 1 manier om daar achter te komen.

Het oerwoud is niet wat het lijkt.

Deze keer gaat de game niet over de Snake uit Metal Gear Solid 1 en 2, het is iemand totaal anders! Als je even nadenkt over wie het kan zijn, dan weet je het zo. En anders kom je daar in de game wel achter. Het hele avontuur begint wanneer je ervoor moet zorgen dat de Russen en de Amerikanen geen oorlog gaan voeren. Hiervoor moet je naar een oerwoud in Rusland. Alleen verloopt de hele landing niet zoals gepland, en komt Snake in de problemen. Snake komt bij een brug een oude bekende tegen, The Boss meer bepaald. Ook ziet hij een mysterieuze man die twee dozen van The boss overneemt, en het team van The Boss. Er ontketend zich een gevecht tussen Snake en haar, maar Snake verliest. The Boss gooit hem in de rivier en laat hem voor dood achter. Wat later ontwaakt hij zwaargewond en moet hij zichzelf verzorgen. Hij wordt hierbij geholpen door Para-Medic via CODEC. Even later wordt hij dan terug opgepikt en in veiligheid gebracht. Maar Snake weet van geen ophouden en gaat terug naar het oerwoud. Deze keer verloopt alles goed, en begint Snake aan zijn avontuur.

Ra ra, waar ben ik?

Een leuke extra in deze game is dat je jezelf kan camoufleren. Wie wil er nu niet zo goed als onzichtbaar zijn en vijanden onopgemerkt uitschakelen. Je kan vaak van kledij en verf op je gezicht wisselen. Hierdoor ben je vaak onzichtbaar voor het blote oog, en het staat je nog cool ook! Het is op die manier ook makkelijker om ergens binnen te dringen. De wapens die je daarvoor tot je beschikking hebt zijn ook niet min. Wat dacht je van een verdovingspistool, een mes, enz... , in ieder geval heb je veel keuze. Daardoor is het vaak heel leuk om te kiezen hoe je iemand uitschakelt. Wie wil er nou niet iemand wegblazen met een bazooka? Natuurlijk is het vooral het sluipen waar het om gaat, en dat is nog het meest effectief. De omgeving leent zich er ook heel goed voor. Maar dan heb je natuurlijk nog een ander probleem, je hebt geen voedsel. Hierdoor word je gedwongen om op dieren te jagen. Vaak bestaat je menu uit slangen, kikkers, konijntjes, en andere dieren die er leven. Snake heeft hier soms een hekel aan, maar hij weet dat het nodig is om te overleven.

Van je team moet je het hebben!

Je kan ook een speciale techniek gebruiken in deze game, namelijk de CQC (Close Quarters Combat) techniek. Hierdoor kan je van heel dichtbij een vijand overmeesteren en zelfs ondervragen. Een mes tegen iemand zijn keel zetten is vaak heel overweldigend, of niet soms? Vaak verloopt zo'n ondervraging zo:

Snake: "Tell me what you know!”

Vijand: "Release me, *****!!!”

Snake: "Tell me!”

Vijand: "Please don't kill me!”

Snake: "Now!”

Vijand: "Oké, I’ll talk!”

En dan krijg je de informatie. De bazen in deze game zijn het team van The Boss en een paar handlangers. Vaak is dit een unieke ervaring en heb je er best een uitdaging aan. Natuurlijk heeft iedere baas zijn eigen kwaliteiten en tekortkomingen, en het duurt vaak niet lang voor je die gevonden hebt. Maar zelfs als je die zwakke plek gevonden hebt blijft het spannend. Het zijn niet bepaald doetjes hé, anders zou er niet veel aan zijn. En doordat er variatie in de gevechten zit, blijft het ook leuk.

Omgeving kan als wapen gebruikt worden.

Je kan bijenkorven in deze game als wapen gebruiken. Een vijand in paniek zien wegrennen omdat er bijenangels in zijn kont zitten, is altijd leuk. Maar je kan natuurlijk ook andere dingen gebruiken, je kan bijvoorbeeld een enorm machinegeweer gebruiken. Je krijgt hier 1 maal de gelegenheid voor, en dat is dan een heerlijke ervaring. Een horde helikopters uit de lucht schieten is gewoon dolle pret. Ook krijg je meerdere malen de kans om mee te rijden op een motor. Dan rijd je samen met een geheime agente genaamd EVA mee, en heb je jouw handen vrij om er rustig op los te knallen. Deze missies zijn vaak makkelijk en zijn snel voorbij, hierdoor heb je af en toe ook een rustiger moment in de game. En dat is soms ook echt nodig.

Groene blaadjes bij de vleet

De graphics in deze game zijn van topkwaliteit. Je kan niet veel games vinden op de ps2 die eraan kunnen tippen, je waant je soms in een echt oerwoud. En dat zegt al enorm veel over de game zijn kwaliteit. De muziek is al even goed, het speelt echt in op het gevoel dat je op dat moment hebt. Dus als je bijvoorbeeld ontdekt wordt, dan speelt er een deuntje met een hoog ritme op de achtergrond. En dat maakt je alleen maar nerveuzer. Er zijn nog een paar leuke extra's aan deze game. Je moet bijvoorbeeld als Snake achter de apen van Ape Escape aan gaan. Dan hangen ze allebei eens de aap uit! Een minpunt aan de game kan voor sommigen het camerastandpunt zijn. Dat staat namelijk bijna hetzelfde als in Metal Gear Solid 2: Sons of Liberty. Dus als je er toen al een hekel aan had, dan moet je hier ook niet aan beginnen.

Ik ga even in het gras schuilen jongens! Mijn moeder komt eraan, waarschijnlijk omdat ik weer al het snoep heb opgegeten.

Conclusie en beoordeling

Een heerlijke game die het zeker tot een topper zal schoppen. Je gaat je geen moment vervelen. De gameplay sleept je de hele tijd mee en zorgt ervoor dat je nooit verveeld raakt. Als je een stealht fan bent, dan is dit een game die je moet hebben. Het overtreft andere games op meerdere vlakken en heeft echt alles wat een topgame nodig heeft. De graphics behoren tot de beste op de ps2 en de muziek is al even goed. Deze game zal ook op vlak van actie, niemand teleurstellen. De extra's zorgen ervoor dat je nog meer aan de game hebt als je het uitspeelt. Nooit gedacht dat apen in een populaire game konden voorkomen! Als je geld kwijt wil, dan is dit een goede keus om het aan uit te geven. Een geweldige game dus.
9,7
Score
97
Score: 95
 • Pluspunten
 • Leuke personages.
 • Rare wendingen.
 • Mooie graphics en muziek.
 • Leuke extra's.
 • Camoufleren.
 • Minpunten
 • Voor sommigen zal het camerastandpunt een probleem vormen.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • nu al shit ik heb geen punten meer, nauw binnenkort maar weer gaan halluh dan

 • Ben nog steeds met de main story bezig.

 • Heb de game al weer verkocht.was niet mij genre.

 • Dit is toch de DLC waarbij je na de main quest verder kan spelen? :D

 • mooi voor de Xbox bezitters.

 • IK WIL DIT! Alsjeblieft.

 • mooi voor de Xbox bezitters.  Ach, lezen is ook een vak he?

 • @ Victor  Nee dit is niet die uitbreiding. Die uitbreiding heet Broken Steel en die komt in april of mei dacht ik

 • dubbel post sorry

 • http://www.youtube.com/watch?v=_JhDee5jQeo  The Pitt Trailer

 • Tof dat ze het maken, maar ik begrijp niet dat het niet voor de PS3 uitkomt. Zal wel met geld te maken hebben.

 • Me needz moneyz…

 • Ik wacht wel tot alles er is, ik tot level 30 kan en alle bugs eruit zijn.

 • Ik las net op xboxworld dat deze DLC helemaal vol met bugs zit. Ik heb hem al gedownload maar nog niet gespeeld dus moet zelf nog ff checken. Ben benieuwd!

 • Toppie:D

 • Cool moet nog een keer puntjes halen maar dit lijkt me wel een waardige DLC :D

 • zit vol me bugs en ze hebben het van XBLM gehaald

 • dit isgewoon te erg!!!ik woon in belgie en kan de engelse verie niet downloaden omdat men vanuit amerika beslist heeft dat alle belgen wel frans zullen praten en heeft men automatisch all content op frans ezet bij erdere content ko ik altijd al de engelse versie downloaden maar bij deze content gaat dat niet!!!  ik neem hier zeer zwaar aanstoo aan .microsoft kan mij niet verplichten iets in het frans te downloaden als ik de engelse versie wil !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 • dit isgewoon te erg!!!ik woon in belgie en kan de engelse verie niet downloaden omdat men vanuit amerika beslist heeft dat alle belgen wel frans zullen praten en heeft men automatisch all content op frans ezet bij erdere content ko ik altijd al de engelse versie downloaden maar bij deze content gaat dat niet!!!  ik neem hier zeer zwaar aanstoo aan .microsoft kan mij niet verplichten iets in het frans te downloaden als ik de engelse versie wil !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!  ik hoop maar beter dat als microsoft THE PITT weer op XBLM zet ik de ENGELSE versie kan downloaden !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


 • The folks over at Bethesda just posted the following on their blog;  \"We are continuing to look into the issues people are experiencing with The Pitt for Xbox 360. As of now it looks like the file for the English version on Xbox Live was somehow corrupted. We are currently working with Microsoft to remove the existing file off of Live to prevent any further downloads. Our plan is to replace it with a new file as soon as possible. We hope to have another update for you shortly.  nice dats ze zo snel zijn thumps UP


Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren