1. Hitman: Contracts (Xbox)

Hitman: Contracts (Xbox)

Je verkleed jezelf als een piccolo, je gaat de hotelkamer van je doel binnen, pakt je geweer (met demper natuurlijk) en je schiet hem door zijn kop. Je gaat de kamer uit, je doet je piccolo pak uit en je trekt je originele pak aan. Zwarte broek, witte bloes, zwarte jas, zwarte schoenen en je rode stropdas. Iedereen weet over wie ik het nu heb. Ik heb het over agent 47. De kale, gekloonde huurmoordenaar en deze recensie gaat over Hitman Contracts.

Baldie is back

Dit is het derde deel uit de Hitman reeks en het is een hele goeie al zeg ik het zelf. Je bent zoals gewoonlijk agent 47 hemzelf. Je bent zwaar gewond geraakt tijdens je vorige opdracht en je hebt het nog net gered om naar je schuilplaats toe te gaan. Je gaat dan terug het verleden in. Hoe is 47 zo gewond geraakt en wat ging er fout? De missies die je krijgt zijn in het verleden en het verhaal bouwt zichzelf op naar het heden. Je weet verder helemaal niks wat er is gebeurt en compleet gedesoriënteerd en je bent heel wat bloed verloren. Wat er zo leuk is aan de Hitman reeks is dat je zelf kunt bepalen hoe je de moord gaat plegen. Ga ik iedereen kapot knallen of ga ik het stilletjes en zonder al teveel bloed doen? Ik heb zelf de voorkeur aan de stille en de zonder-al-teveel-bloed manier.

Er vloeit altijd bloed

Waar 47 ook heen gaat er vloeit altijd bloed. Dit keer is het niet zo dat je terug naar je schuilplaats gaat en dat je dan je wapens gaat kiezen. Nee zo gaat dat dit keer niet. Bij elke moord ben je uitgerust met de originele Silver Ballers, fiber wire, een spuitje met een verdovingmiddel en een paar gadgets. Soms krijg je ook nog eens een koffer met een sluipschuttersgeweer erin, maar daar houd het op. Natuurlijk kun je in de loop van de missies wat wapens bij verzamelen. Alle wapens die je verzameld komen in het arsenaal te zitten en kun je gebruiken als je missies naar keuze kunt spelen. Dat is best wel leuk, want nu heb je meer keuze en kun je je methodes perfectioneren om er een Silent Assasin rating ervan te maken. Met een Silent Assasin rating krijg je trouwens ook een leuke beloning.

Dat is 1 manier om het te doen!

Het leuke aan Hitman Contracts is dat je verschillende manieren hebt om iemand te vermoorden. Kies ik nou voor de bloederige manier of de stille manier. Je hebt allerlei soorten manieren zoals:Schiet met een sniper rifle door iemand z'n hoofd, pak war rattengif en doe het in een glas whiskey, pak je fiber wire en wurg iemand, pak je spuitje en steek hem in zijn nek, pak een mes steek het in een kalkoen en haal het tevoorschijn als je bij je doelwit bent of natuurlijk vermoord iedereen die je tegen komt en schiet je doelwit gewoon neer.Allemaal "leuke" mnieren om iemand de dood in te jagen.

Gadverdamme das pas mooi

De graphics zijn ongeveer hetzelfde gebleven als bij Hitman: Silent Assasin alleen de makers hebben dit keer de game wat versoepeld in vergelijking met Silent Assasin. Dit keer kun je wat makkelijker door bijv. de beveiliging komen als je vermomd bent. De bewakers zullen dan niet meteen merken dat het eigenlijk een kale huurmoordenaar is met een streepjescode op zijn achterhoofd. Ook is het spel wat makkelijker in vergelijking met de vorige qua moeilijkheidsgraad. De A.I. is weer briljant. Als de bewakers een schot horen dan gaan ze gelijk met een stuk of drie man naartoe. Of als je je pistool trekt en een burger ziet dat zal die naar de dichtstbijzijnde bewaker rennen en dat er dan opeens een bericht op je scherm komt te staan dat de bewakers naar een suspicious bald man zoeken.

Zoals ik al zei de graphics zijn tamelijk hetzelfde gebleven, maar ze hebben de omgevingen wat gedetailleerder gemaakt. En raad eens sommige missies spelen zich af in onze eigen Hollandse stad Rotterdam.

Geweer met demper:paf. Shotgun:BOOM

De sounds zijn in dit deel heel cool, want als de je in een oud kasteel bent kraakt de vloer onder je voeten. De makers hebben ook gedacht aan drukke pratende mensen in het een hotel of het geluid van de zee als je in een haven bent. Wat gewoon meesterlijk is zijn de geluiden van de wapens. Een wapen met demper klinkt als een klein pafje, maar als je met een shotgun schietgun piep je wel anders.

Kleine minpuntjes

Op het laatst van het spel worden de missies nogal eentonig en dat vind ik wel heel erg zonde. Ik vind het ook zonde dat je de wapens niet meer kunt kiezen in plaats dat ze worden voorgeschoteld, maar ja dat maakt het misschien wat realistischer. Verder is er niet zoveel op te merken over Hitman Contracts het is gewoon een heel goed spel.

Binnenkort komt Hitman Blood Money uit en ik kan niet wachten todat ik weer achter mijn Xbox kan zitten en weer eens ga schieten met agent 47.

Nou het is tijd dat ik maar weer eens een game ga spelen dus tot de volgende keer.

Conclusie en beoordeling

None

Hitman Contracts is een verdomd goed spel met veel mogelijkheden en weinig minpunten.
8
Score
80
Score: 80
 • Pluspunten
 • Het spel is wat makkelijker gamaakt.
 • Minpunten
 • Sommige missie worden wat eentonig.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Crisis…?

 • bonus waar heb ik dat meer gehoord (ING)

 • Nou ja, ach, wat zal ik hierop zeggen.

  Met gaming heeft dit niets te maken. Of waren ze bezig met een leuke titel? Dit is economie.

 • Zodat ze geen uitkeringen hoeven te betalen ofzo?

 • Vragen ??

 • Hmm, als die bonus hoger is dan het loon wat je krijgt tussen 3 en 30 april zou ik het nog overwegen.

  Als je ergens anders aan de slag kunt tenminste…

 • Als die bonus tot na 30 april nog in je voordeel is, zou ik zeggen 'het schurft, ik ben weg'.

 • In Nederland zou je als je vrijwillig ontslag neemt geen recht hebben op een WW-uitkering dus zou ik blijven tot het bittere einde. Ik weet niet hoe dat in Japan is dus misschien is die oprotbonus weer interessant :)

 • Ze zien maar :)

 • Slecht nieuws

 • Right.. dus je kan maar beter ontslag nemen en bonus krijgen dan dat je de kans hebt dat je er uit gesodemieterd word zonder bonus.

 • Werknemers: oh, that's just Marvelous!

 • bonus waar heb ik dat meer gehoord (ING)  Proest, ja, jij bent goed in koppelen!  Ik hoorde het laatst ook bij de Appie Heijn!!!1!11!!1 • Ik zou me niet zomaar weg laten jagen, maar ik weet niet hoe het daar geregeld is met uitkeringen. Ben benieuwd hoe hoog die 'speciale' bonus is.

 • Terwijl alle bedrijven aan het herstellen zijn van al die ontslagen, moet Marvelous alweer speciaal doen en dit nu doen …

 • Ik zou het wel doen voor een speciale bonus, als ik wist wat die inhield. Liever die nemen dan ontslagen worden met niks.

 • Dit is standaard bij japanse bedrijven, die ontslaan geen mensen maar vragen het personeel om ontslag te nemen zodat ze geen gezichtsverlies lijden.

 • als je hier in nederland ontslag neemt, krijg je niets meer. Als je ontslagen wordt heb je iig nog recht op ww. Geen idee hoe dat in Nippon geregeld is though…

 • =')

 • Enigszins ook goed. Zo krijgen de mensen die misschien al overwogen om op te stappen, een extra duwtje in de rug om ontslag te nemen. Zo hoeven er geen werknemers weg die er wél willen blijven werken. Hoe dan ook, zo;n bedrijf doet dit om haar redenen natuurlijk. En die bonus wordt niks als je het mij vraagt.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren