1. Sonic Riders (PS2)

Sonic Riders (PS2)

In Sonic Riders daagt Dr. Eggman Sonic en zijn vrienden uit om mee te doen aan het Worldwide Grand Prix. De prijs voor het winnen van het evenement is de superzeldzame Chaos Emerald. Door middel van hoverboarden race je over de circuits heen en kun je kiezen uit veel personages uit de Sonic games en nog wat nieuwe personages. Met je hoverboard kun je tricks en stunts uithalen.

Sonic en zijn vrienden racen snel door de tracks met hun hoverboards en hun speciale moves om opponenten te verslaan. De lucht is het belangrijkste element van de game. Het is namelijk de brandstof waarop je hoverboard vooruit gaat. Je kunt je brandstof wat bestaat uit lucht op diverse punten op de track aanvullen, maar om echt te winnen zul je board perfect moeten beheersen. Tricks en de luchtstromen van andere racers kun je gebruiken om nog beter en harder te gaan.

De bovenstaande tekst klinkt heel aannemelijk en je verwacht na het lezen van dat stuk tekst dan ook veel van de game. Helaas heeft Sonic Team weer gepresteerd een boutgame af te leveren op de PS2, NGC en Xbox. Sonic Riders is kort samengevat heel chaotisch en absoluut niet leuk om te spelen, tenzij je stalen zenuwen hebt. Dat Sonic games veel snelheid bevatten weet iedereen, maar zo absurd hoog als de snelheid in Sonic Riders daar zat niemand op te wachten. Het spel wordt er namelijk bijna onbestuurbaar door. Je kunt niet goed zien waar je precies racet en je kunt net zo gemakkelijk eerste als laatste eindigen.

De tracks zijn waarschijnlijk best leuk om te zien, maar door de achterlijke snelheid zie je er helaas niet veel van. In ieder geval zijn je erg gevarieerd. Zo race je door een futuristische Metal City, een Splash Canyon en de fabriek van Dr. Eggman. Ook de Green Cave en de Sand Ruins zijn van de partij. Helaas ben je ,voor je het weet weer ergens in verzeild waardoor je in de afgrond board of dat je naast je board rent omdat je brandstof op is. De tricks die je af en toe gebruikt zijn een aardigheidje. De karakters waaruit je kunt kiezen zijn Sonic, Tails, Knuckles, Amy Rose, Jet the Hawk, Storm the Albatross, Wave the Swallow, Dr. Eggman, Shadow the Hedgehog, Rogue the Bat, Cream the Rabbit, Robo 1 en Robo 2.

Wat mij verbaasd is dat SEGA makkelijk Amusement Vision, die F-Zero GX voor de Gamecube heeft ontwikkeld, had kunnen gebruiken om Sonic Riders te ontwikkelen. F-Zero GX was namelijk een heel goed spel en Sonic Riders is dat absoluut niet. Vooral door F-Zero GX ook zo’n hoge snelheid bevat, had SEGA Amusement Vision kunnen gebruiken voor Sonic Riders. Maar ach, je kunt niet alles willen.

Naast de Story Mode heeft het spel ook een Tag Mode waarin je als team racet tegen andere teams en een Survival Mode waarin je steeds als eerste de checkpoints moet bereiken voordat je uitgeschakeld wordt. Wat betreft de multiplayer is de game het ‘leukst’ als je met twee personen speelt. Dat is gewoon omdat je echt een gigantische chaos krijgt als je vier kleine beelden hebt op het TV-scherm waar iedereen naar zit te kijken. Mensen die gevoelig zijn voor epilepsie kunnen deze game in multiplayerstand maar beter skippen.

Het audiogedeelte bestaat uit typische goedkope gitaartracks maar komt ook enkele keren verrassend over met wereldse tracks die passen bij de thema's van de verschillende tracks. Natuurlijk loopt alles in Dolby Pro-Logica II.

Sonic Riders oogt en klinkt net zoals de voorgaande Sonic games zoals bijv. Sonic Heroes. Het spel speelt op 60 frames per seconde en is in Progressive Scan te spelen op de Gamecube en de Xbox. Sonic Team heeft ook levels met een paar goede grafische effecten toegevoegd waar de snelheid ‘nog’ beter overkomt. De achtergronden ‘poppen niet up’ wat wel een pluspunt is, maar komen langzaam naar voren door middel van animaties. Met de framerate zit het dus wel aardig en dat met die enorme snelheid in het spel. Toch zou de framerate beter kunnen, zodat het niet allemaal net iets te schokkerig op beeld komt in sommige gevallen.

Conclusie en beoordeling

None

Sonic Riders is een teleurstelling, maar heeft zo zijn momenten. De echte diehard fans van Sonic en kornuiten zullen de game hoe dan ook halen. Het verhaal had of achterwegen gelaten moeten worden of er had meer tijd ingestoken moeten worden. De tracks zijn te chaotisch door de snelheid en echt bijzonder is de game niet echt als je bijv. ook Mario Kart: Double Dash of Jak X kunt spelen.
6
Score
60
Score: 60
 • Pluspunten
 • Sonic
 • Minpunten
 • De snelheid
 • De graphics
 • De afwerking...

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Price cut confirmed.

 • Werd tijd

 • Dus die PS3 wordt dan ook goedkoper?

 • PhyreEngine is een graphics engine en geen Physics engine. Diezelfde fout heeft tweakers.net ook al gemaakt….  PhyreEngine is a graphics rendering engine provided under a license that allows it to be used by any PS3 game developers and publishers as well as Tools & Middleware licensees in their products. The engine uses sophisticated parallel processing techniques that are optimized for the Synergistic Processor Unit (SPU) of the Cell Broadband Engine™ of the PS3, but can be easily ported to other multi-core architectures. As a result, PhyreEngine has been newly-adopted by dozens of game studios in the last year, now appearing each month on the PlayStation®Store or on Blu-ray Discs.

 • ik hoop dat er zo meer exclusieves komen of betere games. en ook dat de games er goedkoper door worden. maar dat zal allemaal wel niet. toch betere games is al goed genoeg :)

 • Ik heb mijn Playstation 3 bij de release voor 599 euro gekocht en ik heb er nog geen seconde spijt van gehad.

 • Voor 6 april komt er een prijsverlaging, Mark my words

 • DE PRIJSVERLAGING VAN DE PS3 WORD OP DE E3 BEKEND GEMAAKT!  (deed het met caps-lock aan zodat iedereen het goed kan lezen ^^)

 • Kom maar op met die prijsverlaging! :D

 • Zou ook wel eens tijd worden voor een prijsverlaging me dunkt als je ziet dat de rechtstreekse concurrentie (microsoft) al meerdere prijsverlagingen heeft doorgevoerd.  Het moet natuurlijk financieel haalbaar zijn maar dat lijkt nu wel het geval te zijn.

  About time zou het dan wel zijn, ben benieuwd hoeveel er van de prijs gaat afgaan.


 • Tis goed nieuws. Hopelijk leidt het uiteindelijk tot nog betere games!

  Trouwens, het gaat hier niet over het goedkoper produceren van een PS3, maar om het goedkoper aankopen van de ontwikkelingomgeving voor spellen voor de PS3 voor bedrijven.


 • Hoezo betekend dit voor vele een prijsverlaging van de ps3?? De devkits worden goedkoper niet de ps3… Niet alleen de titel lezen mensen

 • khoop dat er prijsverlaging komt…

 • vet

  worden nu alle games net zo gedetaileerd als killzone 2?

  dat lijkt me echt kicken!

 • De PS3 vind ik niet echt duur aangezien wat je ervoor krijgt (qua hardware dan, games ligt aan jezelf…)

 • Nieuwe ontwikkelingsprocessen kunnen de PS3 goedkoper maken, maar ga er niet van uit dat de doorbereking wordt gemaakt.. Heb de PS3 net 3 weken.

 • ik heb de ps3 60 gb voor 600 euro gkocht. geen spijt

 • bij de release voor 600.. kan me herinneren dat ik er toen toch echt meer voor heb betaald maar kan aan mij liggen haha

 • mijn 40 gig versie aangeschaft voor 250 euro + Ratchet en clank en drakes fortune toen bij de postbank… ook geen spijt van :D

 • mensen lees nu eerst de comment's door, voordat je 20X hetzelfde post……  Again:  DE PRIJSVERLAGING VAN DE PS3 WORD OP DE E3 BEKEND GEMAAKT!  (deed het met caps-lock aan zodat iedereen het goed kan lezen ^^)

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren