1. Dragon Quest: The Journey of the Cursed King (PS2)

Dragon Quest: The Journey of the Cursed King (PS2)

Rpgs zijn aparte games die door mainstraim-gamers het liefst gemeden worden. Een groot, episch verhaal wordt met vele filmpjes en gevechten aan elkaar gebreid. Zelf vindt ik rpgs de leukste games aangezien je vaak met een beetje fantasy helemaal in de wereld van het spel getrokken wordt. Om diezelfde reden vindt ik dat het verhaal van een rpg het spel maakt of breekt. Met de voorkennis dat het verhaal van Dragon Quest: journey of the cursed king niet groot, episch of bijzonder was begon ik dus aan een game die me zo aangenaam zou verrassen dat ik eindelijk zou beseffen dat het verhaal niet alles is in een rpg.

Good vs evil

In Dragon Quest: The Journey of the Cursed King draait alles om een jonge man, die samen met een groep vrienden, een vervloekte koning en een in een paard omgetoverde princes achter een kwade tovenaar aan gaat. De reden hiervoor is dat deze tovenaar de verantwoordelijke is voor de gedaanteveranderingen van de koning en zijn dochter. Aangezien de koning niet altijd als een groen mannetje door het leven wil gaan gaat hij met jou, een wachter in zijn paleis, op pad om van de vloek af te komen. Natuurlijk kom je langs veel dorpjes en worden de verschillende hoofdpersonages die zich bij je aansluiten naarmate het verhaal vordert verder uitgediept. Het hoofdpersonage zegt het hele spel helemaal niets, hiermee wordt geprobeert de speler in het hoofdpersonage te verplaatsen. Dit is een manier om een verhaal te vertellen, persoonlijk vindt ik het fijner als het hoofdpersonage ook gewoon praat, maar dat is voor iedereen anders. Zoals je waarschijnlijk al hebt gemerkt is het verhaal vrij simpel gehouden, dus verwacht niet een groot episch verhaal zoals bij bijvoorbeeld final fantasy. Gelukkig zijn er genoeg filmpjes en plot-twists om te zorgen dat je door blijft spelen tot het einde, wat best knap is aangezien je rond de zestig uur kwijt zal zijn om het einde te bereiken. Het sterke punt van het verhaal is ongetwijfeld de luchtige sfeer en humor, want je zal meerdere keren een grijns op je gezicht krijgen van de debiele dialogen van de personages.

Old school

Tijdens je lange reis moet naast praten en verkennen natuurlijk heel veel vechten. Tegenwoordig zie je aardig wat rpgs die inplaats van het klassieke turn-based vechten, de gevechten in real time te doen, om zo meer snelheid in de gameplay te krijgen. In Dragon Quest kan je juist weer vechten zoals dat vroeger in alle rpgs het geval was, turn-based. Om de beurt vallen de memebers uit je party de vijand aan met de door jou gekozen aanval. Natuurlijk zijn alle commands weer van de partij, attack, defend en natuurlijk heel veel verschillende spells. Ook kan je tijdens de gevechten jezelf sterker maken door je \\\"tension\\\" te verhogen, wat er voor zorgt dat je aanvallen meer schade doen dan normaal. Al is het vechtsysteem vrij simpel, toch zit er er veel diepgang in doordat er honderden items te krijgen zijn in het spel waarmee je de gevechten kunt beinvloeden, waaronder verschillende wapens en harnassen. En als deze items zijn ook nog is met elkaar te mixen in de alchemypot, een pot waarmee je zeldzame en vooral handige items kan maken. Wel is een guide erg handig om goed gebruik te kunnen maken van de alchemypot, aangezien het vrij moeilijk is om aan veel van de recepten te komen.

Naast het verhaal zijn er natuurlijk ook veel sidequest in het spel die voor afwisseling zorgen als je ff genoeg hebt van het vechten in dungeons. De grootste sidequest is ongetwijfeld het maken van je eigen monster-team. Door de hele wereld zijn verschillende "infamous-monsters" verspreid. Door deze monsters te verslaan kun je ze zelf in gevechten gebruiken, maar ook kun je ze tegen andere monster-teams laten vechten in de monsterarena. Verder zijn er extra dungeons, verschillende dingen om te verzamelen, en (het beste)een casino om al je zuurverdiende geld te verliezen. Al bij al zit de gameplay van Dragon Quest er goed in elkaar en zal je je op geen enkel moment vervelen. Wel moet je voor je het spel koopt bedenken of een turn-based vechtsysteem iets voor jou is, aangezien niet iedereen dit even leuk vindt.

Dragon.....ball?

Ja, dat lees je goed, als je het spel speelt lijkt het net of je de wereld van dragonball Z instapt. Alle characterdesigns zijn namelijk bedacht door dezelfde man die verantwoordelijk is voor de Dragonball Z serie. Deze mooie personages zijn allemaal cell-shaded wat voor een mooie, cartoony look zorgt. Grafisch zitten niet alleen de personages, maar ook de rest van de wereld goed, alles is gedaan met veel detail en zorgt voor percies de goede sfeer.

Qua soundtrack zit de game ook goed, al moet je wel van instrumentale muziek houden aangezien je dit het hele spel door zal horen. Alhoewel het mooie muziek is hadden de makers er wel wat meer muziek in kunnen doen, aangezien je nu wel heel erg vaak hetzelfde muziekje zal horen, gelukkig is dit nooit echt storend. Veel van de dialogen in het spel zijn ingesproken door stemacteurs, die erg goed passen bij de karakters van de personages. Vooral in combinatie met de humoristische dialogen zal de stem van koning Trode, het groene monster, je meer dan eens aan het lachen krijgen.

Is het 60 euro + 60 uur waard?

Dragon Quest heeft bijna geen negatieve kanten, maar natuurlijk zijn er bij elke game dingen die verbeterd kunnen worden. Zo is de moeilijkheidsgrade redelijk hoog wat de game niet echt toegankelijk maakt voor beginners van het genre. Ook de muziek kan een beetje eentonig worden, wat niet zo raar is als je ruim 60 uur moet opvullen met melodietjes. Maar dit zijn kleine negatieve puntjes in een verder heel erg goede rpg. Dus houd je van rpgs, en schrik je niet van een simpel en humoristisch verhaal, dan is Dragon Quest zeker iets voor jou!

Conclusie en beoordeling

Na zestig uur spelen kan ik zeggen dat ik me zestig uur heb vermaakt. Dragon Quest is zo afgewerkt en uitgebreid dat je eigelijk geen miskoop kan doen, tenzij je echt een grote rpg-hater bent. Dus ook mensen die net als ik van te voren mijn vragen had bij het verhaal moeten de game zeker een kans geven, want het is een lange, en vooral leuke ervaring.
9
Score
90
Score: 90
 • Pluspunten
 • luchtige, humorisctische sfeer
 • speelduur
 • graphics
 • Minpunten
 • voor beginners vrij moeilijk
 • muziek kan eentonig worden

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • 1 woord: WAUW!!  Een ding : waarom zijn de letters op de knoppen rechts van de controller E-V-I-L??

  ok het staat vast voor live, maar het is toch een opmerkelijk toeval als je bedenkt dat dit ding de consoles overbodig kan maken…

 • Leuk idee, maar eerder gehoord (ben alleen de naam van het product kwijt dat iets soortgelijks wou aanbieden). Natuurlijk met de huidige aansluitingen zou het beter tot zijn werking kunnen komen dan voorheen. Ik ben zeker benieuwd naar de ontwikkelingen van dit product en goed om te horen dat er al een aantal grote namen achter deze dienst staan.  Alleen zie ik mijzelf niet zo snel een abo nemen op deze dienst. Misschien in de toekomst, maar ik wacht er nog even mee :)

 • Dit is wel heel gaaf

 • dat is echt hard:o

 • Ik ben zeer benieuwd hoe dit gaat uitpakken. Het probleem is natuurlijk dat het een relatief onbekend bedrijf is. Dan is het wel fijn dat er gelijk 9 ontwikkelaars achter staan. Het gaat allemaal afhangen van de prijs en, zoals in het artikel al beschreven, de internetverbindingen. We zien het wel!

 • Ik zag het vannochtend op GameTrailers.

  Als het werkt dan is dit echt dé toekomst van PC gaming, maar ik betwijfel of alles zo vlekkeloos zal verlopen.

 • @stefandepefan  PlayTV?

 • Dus je kan hier ook x360 en Ps3 games spelen. Als dat zo is : VET

 • Dit is echt geweldig nieuws:Dhoef ik niet steeds mijn pc te upgraden.

 • Klint eigenlijk te mooi om waar te zijn.

 • Toch nog maar wachten met het aanschaffen van een nieuwe PC :P

 • Ik voorspel een tweede phantom verhaal

 • Dit is wel erg vet moet ik zeggen.

  Hoef ik tenminste geen dure high-end pc meer te kopen.

  Scheelt toch weer veel geld en als arme student kan ik het geld wel gebruiken.

 • Doet me heel erg denken aan de Phantom eigenlijk. Anyway, dit is nog totale toekomstmuziek. Probeer het over 5 a 10 jaar nogmaals zou ik zeggen.

 • o.O

 • dat klinkt vet, maar ik heb toch liever een PS3/xbox/PC/wii geval. Zo is er geen concurrentie meer en stort de hele wereldeconomie weer in elkaar XD, ook heb je ( denk ik) geen achievements/trophies, de downloadlimiet ( zoals aangegeven in et berich) zal parten gaan spelen,

  ik vind het overbodig

 • Dat klinkt echt super goed. Jammer natuurlijk dat je geen leuke doosjes en boekjes meer bij je game krijgt, maar dat je gewoon iedere game kunt streamen van het internet, klinkt voor mij als muziek in de oren!

 • SUPER VET!  voor wie er meer over wil weten op gametrailers . com staan 2 intervieuws!  greetz


 • Het is werkelijkwaar ongelofelijk. Ik vrees wel echt voor een tweede Phantom, zoals Metroid zei. Dit klinkt allemaal in ieder geval adembenemend en ik ben erg benieuwd hoe dit gaat lopen =D

 • WOW kicke! ik houd het in de gaten!

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren