1. Pokémon Emerald (GBA)

Pokémon Emerald (GBA)

Pokémon emerald is het 65845e deel in de pokémonreeks en geloof het of niet want deze game is nog steeds erg leuk om te spelen. Pokémon emerald is een dikkere versie van Ruby en Sapphire en is vergelijkbaar met pokemon Crystal. Zo is het nu ook al mogelijk om Team Magma en Aqua te verslaan en zijn er nog veel meer dingen te beleven in het land van de Pokémon…………

schattig knuffelbeest

Je begint in dit deel net zo als alle andere Pokémon spellen. Je kiest je naam/geslacht en trekt de wijde wereld in. Maar voordat je weg mag moet je eerst een Pokémon kiezen want zonder zo’n schattig knuffelbeest ben je niet niet veilig in het hoge gras en als je een Pokémon gekozen hebt mag je op pad om met pokémon van trainers of wilde pokémon een lekker potje te gaan vechten. Dit vechten doe je vaak maar om één reden; en dat is om je beestjes sterker te laten worden. Onder de naam van je pokemon zie je een blauw balkje, vecht met (wilde) Pokémon en hij zal langzamerhand vollopen. Zodra hij vol is zal je pokemon een level omhoog gaan. Zodra je een bepaald level hebt bereikt zal je pokemon gaan evolueren en zal hij een nieuwe gedaante krijgen en wat sterker worden, maar veel invloed heeft het niet maar het is en blijft leuk als je je pokémon ziet evolueren. Als je dit vaak genoeg doet zal je veel nieuwe

pokémon ontdekken, en er zelfs veel van leren. Het verhaal is ook leuk om te volgen en voegt echt wat toe aan de game.

Dit is allemaal leuk en aardig maar dit weten jullie vast allemaal al. Nou, dan zal ik jullie wel even uitleggen wat er nieuw is aan dit deel van pokémon. Nou in dit deel kun je nu tegen team magma én team aqua strijden. Je komt erachter dat beide teams een kwaadaardig plan hebben om 2 oeroude pokémon tot leven te brengen. Een heeft de macht over het land en de andere heeft macht over het water. Dit is niet echt bijzonder maar nu kun je allebei de legendarische pokémon vangen zonder ruby&sapphire; te kopen, maar ik vind het een beetje uitmelkerij.

Verder is er niks ingrijpends aan de game veranderd…. O…. wacht, je kunt nu nog meer pokémon vangen. Het is nu mogelijk om pokémon uit het eerste deel te vangen (pikachu, charmander etc.), maar blijf ik het uitmelkerij vinden. Er is nog een (miniscule) vernieuwing in dit deel. Zo zijn de double-battles wat anders en kan een trainer de tegenstander helpen of hij kan ervoor kiezen om jou te helpen, maar nog blijf ik het uitmelkerij vinden.

Als je de vorige Pokémon games hebt gespeeld zal het verhaal je erg bekend voorkomen. Jij moet alle 8 badges verzamelen bij verschillende gymleaders om aan de pokemon league mee te mogen doen. Je moet ook de schurk(en) stoppen en hun snode plannetjes voorkomen door met ze allemaal te vechten. Dit gebeurt allemaal in het land Hoenn en is exact hetzelfde als in ruby & sapphire behalve dat er een paar kleine bonusgebieden in zitten. Het leukste hiervan is dat je hierin mag rondzwerven naar hartelust en pokémon kan vangen waar en wanneer je wilt en dit is meteen het grootste pluspunt aan de game. Je hebt gewoon enorme vrijheid en kan doen en laten wat je wilt en (haast) niks hoeft.

Graphics en het geluid

Grafisch gezien is emerald identiek aan zijn oudere broertjes, maar dit betekent niet dat het grafische troep is; integendeel, het ziet er gewoon hartstikke scherp en fris uit. Zo heb je die kleine voetstapjes

als je op het zand loopt of de reflecties in het water als je langs de waterkant loopt, voor de rest is het bekende kost. Het geluid daarentegen is gewoon bagger. Alle geluiden worden gewoon gerecycled en na een uurtje heb je de meeste geluidjes al gehoord. Nintendo heeft meer aandacht aan dit punt mogen besteden. Wel leuk zijn de weerseffecten, zo hoor je het als het onweert de donder of de regendruppels.

Replay

Dit spel zal je niet gaan vervelen want er is zoveel te doen, zo kun je aan pokémon contests meedoen, of alle pokémon verzamelen en er zitten tonnen sidequests in de game dus deze game zal je makkelijk honderd(en) uren kunnen spelen zonder dat het verveelt. Als dat niet genoeg vind is er ook nog een multiplayer optie waar je tegen een vriend kan vechten. Kortom: Pokémon is lang speelbaar en geschikt voor een lange vakantie.

Dit is een zeer korte recensie (en een wat mindere), maar aangezien dit deel niet veel verschilt van de andere delen vind ik het zinloos om het allemaal opnieuw te vertellen.

Conclusie en beoordeling

None

Pokémon is een game die de kwaliteit van de eerdere delen evenaart, maar het is gewoon uitgemolken en daarom de puntenaftrek. Heb je de eerdere delen niet gespeeld? dan mag je 2 hele punten bij het eindcijfer optellen.
7
Score
70
Score: 70
 • Pluspunten
 • het is pokemon zoals het altijd is geweest
 • Minpunten
 • het is pokemon zoals het altijd is geweest

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • leuke bundel

 • Joepie, weer een family pack!

 • Snap alleen de toevoeging van Burnout: Ultimate Pack niet 100%. Ik neem aan dat deze bedoeld is voor de mannen in het gezin?

 • Familie bundel met maar 1 controller..

 • @ ninja: dat viel mij ook al op..  als ik een familie console wil, haal ik wel een wii. Uiteindelijk kom je met een 360 toch snel uit bij de games die op zn zachts gezegd niet voor de hele familie is..

 • beetje rare combinatie met burnout paradise inderdaad. Hoewel je aan de andere kant wel een Party Pack hebt voor burnout paradise waarmee je dus met 8 man in een party kan spelen met het doorgeven van de controller. Ieder moet dan om de beurt een stuntjump doen of wat ook. Enige logica wat ik nog kon opvissen hieruit :P

 • Oeps hier stond een dubbele post…

 • Transfixer, volgens mij ben je niet helemaal op de hoogte van het gameaanbod op de 360. Zegt de slogan 'de meeste games' je nog iets. Er zijn ongelofelijk veel games beschikbaar en zeker ook met rating voor alle leeftijden, meer dan op elke andere console, tel daar nog eens de honderden Arcade games bij op die je voor een paar euro kunt downloaden en je hebt een console die voor elke gamer wat heeft.  Sorry hoor, maar zeggen dat je snel op niet familie games uitkomt is gewoon onzin.  Deze bundle is wel weer een mooie aanbieding. Racing is niet alleen voor de papa's, maar zeker ook voor de kids in de familie. • Aardige bundel hoor!

 • chicco lama, volgens mij snap je mij helemaal verkeerd. Ik zit helemaal niet te zeuren over dat er totaal geen arcade games te downloaden zijn ofzo…  Vertel alleen dat ik de burnout paradise een beetje rare toevoeging vind.  Ik zeg ook totaal niet dat je snel op nietfamilie games uitkomt.  Het maakt allemaal ook verder niet uit… alleen jammer dat er woorden in mijn mond gelegd worden die ik niet gezegd heb.

 • Dat is erg voordelig. Ik had het wel geweten.

 • Mensen die geen verstand hebben van games, koop dat aub deze family pack. Dit is voor mij niet interessant.

 • koop maar voor je ouders om ermee te spelen… ze snappen er toch niks van die controller:P leuke geprobeerde Microsoft:P

 • microsoft,zie het onder ogen je kan de 360 nog 1000 keer in een nieuwe bundel steken iedereen is er nu wel wat uitgekeken hoor het word tijd dat je met een nieuwe xbox op de proppen komt 720 mischien :p

 • Mooie bundel voor de family's onder ons.

 • Niet duur!

 • \"Games gratis\"

  het ding kost nu al 240…

  dit is gewoon ipv een prijsverlaging (denk door recessie of tegenvallende verkopen omdat de ps3 stukken beter loopt smaen met de wii)

 • Familie bundel met 1 controller, ik zeg: FAIL

  Had dan een 20 gig hdd gedaan met 2 controllers…

  Maar verder wel een nice pakket. :)

 • Let me get this straight. A family pack with 1 controller huh?

 • Marketing stunt om eens te peilen hoe de markt is voor casual gaming. Kwestie van geld willen verdienen en mogelijkheden aftasten. De spellen zijn ook relatief goedkope spellen.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren