1. Resident Evil 4 (PS2)

Resident Evil 4 (PS2)

Resident evil 4, dat hoorde ik toen de playstation was opgestart. Ik drukte snel verder en sloeg teven het intro ook over wat ik al minstens honderd keer op gammo had gezien. Het was tijd "it is the final countdown"om Resident evil te spelen! Ik liep naar een groot verlaten huis, deed de deur open en plotseling "Aah mijn schoonmoeder in bad!!!" Nee dat dus niet, ik zag een man beter gezegd een boer hij zat bij de open haard. Ik vroeg of hij mischien van Ashley had gehoord de dochter van de president die al maanden spoorloos was verdwenen, wat ik wel kan snappen want ze is best lekker. Hij antwoorde ik verstond het amper het was italiaans, het enige wat ik er in kon opmaken was "Keep get up" Rustig chill deze zin viel niet echt goed in de smaak, met een snelle beweging pakte hij zijn bijl en wou mij letterlijk een kopje kleiner maken! ik aarselde geen moment ik pakte mijn pistool en schoot dwars door die bebloede kop van hem het spatte uit elkaar. Ik was bang, heel bang, ik heb iemand gedood, een van de duizenden "nee"!!!!!!!!! Alhoewel dit had ik beter niet kunnen doen ik draaide me om en opeens stonden er drie mannen voor me, ze zagen er niet vriendelijk uit, eerder eng, heel eng aahhh!! ik viel neer, hij lag op me, ik zat met man en man te kreunen! (nee niet dat wat jullie denken viespeuken!) Ik probeerde hem van me af te duwen, maar het was zinloos, ik lag op iets hard. Ja dat is het mijn pistool. Ik pakte het snel en schoot dwars door zijn hart... Ehh dood?

Schieten schieten en nog eens schieten, zal je denken en dat is mischien ook wel zo. De vele puzzels die in de voorgaande delen zaten zijn er uitgehaald en nieuwe simpele puzzeltje voor in de plaatst gekomen, die je door simpelweg gokken kan oplossen. "leuk"? dat wel vaak moet je een eindje terug om een bepaald ding te halen om verder te komen. Tja dat gebeurt in zo veel spellen, maar hier voelt het gelukig niet als een herhaling, en het is natuurlijk handig als je net dat ene kistje was vergeten, omdat er zoveel boeren voorstonden. Uiteindelijk als je Ashley vindt dat draait het hele concept om, nu ben jij niet de jager, maar ben je de prooi, ze zullen jouw voortaan met rust laten en alles op alles geven om Ashley te vangen. En jij moet haar redden. Nu even wat over Ashley vertellen, Ze is een jonge tiener die jij moet redden, toen ze van de universiteit van Massachusetts naar huis liep is ze ontvoerd door geheimzinnige griezels, die haar mee namen naar een dorpje in Europa..

back to the story, die gameplay alleen al die AI wow dit had ik nog nooit gezien, ze ontwijkten mijn kogels zonder ook maar naar te denken. Ze beuken deuren in, ik ben nergens veilig dacht ik, ze zijn te slim mijn hersentjes kunnen hier toch niet tegen op? Gelukkig kan ik hun nu ook wat makkelijker neerschieten en voor ze wegrennen want capcom heeft voor een heel andere opzet gekozen dan bij de voorgaande delen. En dit is geluk, Leon klimt en klautert overal zonder probs op! goed gedaan Capcom dat kan ik alleen maar zeggen. Het vebaast me gewoon hoe je een hele serie kan veranderen zonder ook maar al te veel dingen weg te halen die in de vorige delen anwezig waren, en dan bedoel ik vooral de "Sfeer" ongelofelijk hoe deze game me opslokte en niet meer los liet. Oke soms smeet ik m,n controller gewoon door de kamer omdat ik net te weinig kogels had voor die ene eindbaas(namen noem ik niet, dan gaan jullie lachen). Het enige Wat je kon doen was naar de plaatselijke Apie hein kon en je wapens daar laten upgraden, vaak zat mijn koffer tot de nok toe vol met allemaal kleine dingetje die ik gekocht had. Soms had ik gewoonweg niet meer ruimte voor kogels. En ook als je het hele spel al heb uitgespeeld kan je zelfs nog dingen doen zo is er een speciale modes om met Ada wong te spelen wat je ook wel een tijdje bezighoud. En dan als je daar mee klaar bent kun je het spel nog een keer doorlopen om speciale kostums te unlocken en nieuwe wapens te halen! Dat noem ik pas gameplay.

Tja, die beelden die graphics vet! Ik had nooit gedacht dat mijn tv uit 1998 zulke beelden kon tonen. Ja dus! alleen moest ik het niet op 60hz zetten toen was het namelijk zwart wit Dom toch? Maarja alles loopt zo onzettend soepel het lijkt wel een Horror film! maar dan ietsje minder eng want jij hebt hersens en hoofdpersonen uit horror films niet. Maar ja voor de zoveelste keer, daar gaat het niet om. Laat ik het dan nog maar een keer zeggen die Graphics alleen al, als je op het meer bent en tegen die ene reuzachtige vis moet vechten, ongeloofelijk! ik was nog nooit zo verrast door de graphis dan bij dit spel! (Ja oke een keer, maar dat was bij mario 64, had toen alleen nog maar freddie fish bij een vriendje had gespeeld kun je nagaan). En dan moet je weten, ik raak niet snel ergens van onder de indruk vooral niet als het om grafische mogelijkheden gaat, vaker om gameplay en Replay... De framemate laat trouwens ook niet van zich merken, ookal staan er 20 zombies met allen hun eigen hersen, en precies weten wat ze willen gaan doen.

Verder laat ik eens alles samenvatten, de graphics zijn goed alles loopt lekker soepel, de besturing is dit maal verbetert, het camera standpunt is vele malen beter, en het belangrijkste, De horror vooral die geluiden die ze maken als ze op je af komen lopen "Lord zatler" alles lijkt perfect aan deze game en dat is het ook ik heb zelden een foutje kunnen ontdekken. er zit genoeg variatie in en de replay waarde is van ongekende waarde!

Conclusie en beoordeling

De ultieme horror...
9
Score
90
Score: 90
 • Pluspunten
 • alles is goed, als je wilt weten wat allles is, lees de recensie!
 • Minpunten
 • niks........

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Leuk bedacht, maar betekent dat dan echter dat je het balance board nodig zal hebben om uberhaubt het wiimote + nunchuck combinatie te gebruiken?

 • Wat een onzin toevoeging weer net of je dat balanceboard koopt voor dat.

  Ben erg benieuwd naar de punch-out prijs.

 • Het is inderdaad wel leuk bedacht ;)

 • Hoezo onzin?

  Boxen gaat om balans en om ontwijken.

  Door te leunen in de juist richting kan je zo de aanvallen van je tegenstander ontwijken. Dit maakt het juist beter.

 • had liever remote control gezien =(

 • Ze doen maar en kondigen maar aan, als het maar een spel oplevert die men hier met een dikke 9 ontvangt! Op het zoveelste \"het is wel leuk, maar eigelijk is dit het niet\" zitten we niet meer te wachten.

 • niet mijn ding

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren