1. Tales of Symphonia (NGC)

Tales of Symphonia (NGC)

Deze RPG werd nog voor dat hij voor werd gesteld in Europa, een gewilde game. Iedereen had er al van gehoord nog voor dat hij uitkwam, en dat zegt veel. Animé stijl, gecombineerd met een RPG adventure. Wat zal daar van terechtkomen. Dat is wat je altijd denkt als er een nieuwe gamereeks wordt voorgesteld. Ik had persoonlijk hoge verwachtingen van deze game. Of de game er aan kon voldoen lezen jullie hier.

Mana, dat komt me bekend voor!

Het draait in deze game om 1 persoon, en dat is de uitverkorene (Colette) natuurlijk. Ze heeft verschillende vrienden die haar helpen, om haar taak als uitverkorene te laten slagen. De eindbestemming is de Tower of Salvation, en daar is toevallig Mana. En dat Mana gedeelte heb ik al meerdere keren van gehoord. Dit is niet de enige game waar het over Mana gaat. Natuurlijk verloopt hun reis niet zonder problemen, want in het begin is het al raak. Jullie zitten in een klas, en ineens loopt Raine (de leerkracht en reisgenoot) weg naar buiten. Loyd (een vriend van Colette) en Genis (vriend van Loyd) gaan samen met Colette op onderzoek uit. Raar, maar waar, ze raken in gevecht met een groepje rebellen. Ze winnen nipt van de eerste groep, en moeten tegen een reus van een kerel. Dat wordt ze teveel, maar plots duikt een mysterieuze man met de naam Kratos op. Hij redt jullie en stelt voor om Colette te begeleiden tegen betaling. Loyd vertrouwt het niet en besluit mee te gaan, en Genis doet hetzelfde. Je komt nog verschillende andere personages tegen die je helpen bij jullie reis. Elk heeft zijn eigen achtergrond en kwaliteit. Kratos vind ik persoonlijk het meest mysterieuze personage uit de game, maar daar kom je zelf wel achter. Het verhaal zelf is heel meeslepend, en is vaak verrassend. Soms viel mijn mond open van door de rare situaties, en dat zegt veel over hoe boeiend het verhaal is.

Magie en brute kracht.

De personages in deze game zijn vaak uitgerust met wapens. Namelijk zwaarden en een magische staf, en ook nog kledij. Hoe verder je komt, hoe meer wapens je vrijspeelt en hoe meer je personages hun status stijgt. De wapens zien er vaak indrukwekkend en heel gedetailleerd uit, net zoals de personages. Als je kleding equipt, zie je wel niet dat ze die dragen. De gevechten in de game zijn real-time en verlopen dus niet turn-based, en dat is fijn. Je kan met 1 personage rondlopen en de rest kan je opdrachten geven. Op die manier ontstaan er leuke en vaak spectaculaire gevechten, en zeker als er magie aan te pas komt. Er zijn namelijk personages in je team die magische krachten hebben. Die personages zijn kwetsbaar voor directe aanvallen, maar zijn vaak heel krachtig. Je kan dus beter ook een strategie hebben, tijdens de gevechten. Daardoor heb je een klein voordeel. Ik gebruik persoonlijk graag Genis (een half-elf). Ja een half-elf! Er komen meerdere mensachtige rassen voor in deze game. Genis is er daar 1 van, en ik gebruik hem graag omdat hij een krachtige tovenaar is.

Laat nooit een baas vrij!

Deze game zit vol met eindbazen. Die moet je vaak uit Seals bevrijden en verslaan om hun kracht te winnen. Vaak is dit niet zo simpel om te doen. Ze zijn namelijk niet bepaald slap, en hebben vaak hulpjes. Zo'n gevecht gaat er vaak intens en spannend aan toe, en dat is leuk. Het leuke is dat de bazen er indrukwekkend en oppermachtig uitzien. Dit zorgt voor een imponerende sfeer, iets dat absoluut noodzakelijk is in deze game. Het geeft de game da extra duwtje en zorgt voor een fijne ervaring. De muziek bij die gevechten is vaak ook goed. Leuke beat en sound, zoals ze het in het Engels zouden zeggen, het sleept je mee in het gevecht. En niet alleen in de gevechten is er muziek, ook in de game zelf. En die is minstens even goed als bij de gevechten. Een leuk en vrolijk deuntje in de steden, een avontuurlijk deuntje in de open vlakte. Ontspannende momenten in een spannende game.

Oogverblindende schoonheid.

De omgevingen in deze game zijn prachtig gemaakt. Je ziet er de pracht en praal direct van. De filmpjes zijn van een nog grotere kwaliteit. Ze worden in prachtige animéstijl weergegeven en zitten vol met grafische effecten. Voor de rest is er nog de duur van de game, die is enorm lang. Je bent er 60 tot 80 uur zoet mee, enorm lang dus. Maar het is al de moeite waard om de game zolang te spelen. De rare wendingen in het verhaal zijn een grote troef van deze game. Er is maar 1 minpunt aan deze game, en dat zijn de tekstdialogen. Die worden na een tijd enorm saai en vervelend. Dit is echt het enige slechte puntje aan de game, maar wel een klein puntje. Het beïnvloedt het plezier van de game totaal niet, en speelt zo goed als geen rol in de game. Een heel leuke game dus. Je kan deze game ook met meerdere spelers tegelijk spelen. Dan speel je met meerdere een adventure, en dat kan bet leuk zijn. Het winnen wordt dan ook makkelijker, want een mens is natuurlijk slimmer dan de computer. Pret verzekerd dus.

Conclusie en beoordeling

Eén van de beste games op de NGC op dit moment. Dit is een topper van een game. En de beste RPG op de cube. Als dat al niet genoeg zegt, dan weet ik het niet. Aan jullie de keus.
9
Score
90
Score: 90
 • Pluspunten
 • Leuk verhaal.
 • Prachtige muziek en graphics.
 • Spannende gevechten.
 • Leuke personages.
 • Imponerende bazen.
 • Minpunten
 • Tekstdialogen worden na een tijd saai.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Het idee spreekt mij echt niet aan.

 • hmmm ligt me niet echt lekker nog. Maar even afwachten…

 • Lijkt me niets…

 • Dat wordt dan weer zo'n flutgame waar je niets mee kan… -,-

 • Ik vind het maar een stom concept, zeker wanneer ze er sexy chicks instoppen.

 • Eens zien waar dit heengaat. Het woord ZOMBIES spreekt me in ieder geval aan. Vooral als het 28 days later achtige zombies zijn!

 • originele titel zeg… :P  http://www.weirdwildrealm.com/filmimages/fistful-of-dollars.jpg

 • titmouse? XD  ben benieuwd hoor

 • zeg me niet zo veel

 • Lolololol Titmouse

 • LOL TITMOUSE xD

 • Een game met een duidelijk western thema, en dat is alleen maar vet naar mijn mening!

 • We zullen zien of het onze eisen waarmaakt!

 • we shall see

 • Hahaaaaa.. Titmouse… moest even :)

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren