1. Batman Begins (Xbox)

Batman Begins (Xbox)

Bruce komt net met zijn ouders uit bios. Ze gaan een steegje binnen om een stuk af te snijden. Dan komt er een man uit de schaduw en berooft de ouders van Bruce. Bang, Bang. Twee kogels door de ouders van Bruce Wayne. Wat er daarna gebeurt weet bijna iedereen. Bruce Wayne reist de wereld over en leert meerdere vechtkunsten en verschillende vormen van de wetenschap te hanteren. Dan verkleed hij zich als een vleermuis en laat zijn alter ego op de criminelen in Gotham los. Bruce Wayne werd Batman.

The legend of the Bat

Batman is naar mijn mening 1 van de beste superhelden ter wereld. Hij is bijna 60 jaar oud e er zijn meerdere films van gemaakt en ontelbare stripboeken. Maar om een lang verhaal kort te maken weet niet iedereen hoe hij in dat pak met die puntoortjes en die puntneus is gekomen. Alle comicfans weten wat er gebeurde toen zijn ouders waren vermoord en toen hij in dat pak zat, maar toen hij eenmaal op reis ging wist niemand wat hij deed. Je hebt een gat van 7 jaar in zijn geschiedenis. Dat verhaal wordt verteld in de film Batman Begins en het gelijknamige spel Batman Begins. In de gameswereld heeft Batman het heel erg slecht gedaan. Ubi soft had twee hele grote missers met Batman: Vengeance en Batman Rise of Sin Tzu. Kemco kwam aardig in de buurt met Batman Dark Tomorrow, de filmpjes zagen er heel goed uit, maar de gameplay en de besturing deugden voor geen ene meter. Met Batman Begins is dat heel anders. De makers hebben hun best gedaan om Batman op het gebied van games weer in ere te herstellen. EA heeft heel tijd besteed aan de gezichtsuitdrukkingen van de handlangers die je angst in boezemen en de hele cast van de film heeft zijn stem uitgeleend aan hun personages in het spel.

Aaaaahhhh, it’s the Batman

In Batman Begins draait het vooral om angst. Je moet het criminele gespuis zo erg laten schrikken dat ze bijna een hardaanval krijgen (Je ziet niet elke dag een groet boze man in een vleermuis kostuum). Voordat je met de criminelen op de vuist gaat moet je ze laten schrikken, want je gaat niet zomaar met mensen op vuist die geweren in hun handen hebben, want dan ben je binnen de kortste keren dood. Je gebruikt meestal dingen in je omgeving die kunt gebruiken, een alarm of een gebroken gasleiding, EA heeft er heel goed voor gezorgd dat je dat gespuis eens goed kunt laten schrikken. EA heeft heel tijd en geld besteed aan de gezichtsuitdrukkingen om die zo realistisch mogelijk te maken (Niet dat je dadelijk een misvormd gezicht hebt). Als je die blik op hun gezicht ziet als het woord Batman valt dan zijn ze gewoon echt bang.

Heeft Batman training gehad van Sam Fisher?

Batman kan in Batman Begins bijna alles wat Sam Fisher in Splinter Cell ook kan. Regenpijpen beklimmen, met een touw van het ene naar het andere gebouw alles kan hij. Verschillende ontwerpers en coördinators van de Splinter Cell serie hebben meegewerkt aan Batman Begins. Dat hebben ze goed gedaan, want in Batman Begins komt wat sluipwerk aan te pas. Je sneakt achter een bad guy en geeft hem een genadeklap. Sam Fisher zou trots zijn alleen hij zal niet zo gauw in een vleermuispak stappen.

It’s a black tank

Batman heeft allemaal gadgets tegen de strijd tegen criminaliteit. De Batarang, Flash Bangs, Smoke grenades, zendertjes waar een golf vleermuizen kan oproepen, maar toen ik de auto zag moest ik twee keer slikken en vroeg tegen mijn pa: ,,Is dat de Batmobile,,? De Batmobile is in deze film en game omgetoverd tot een grote, zware zwarte tank, een soort kruising tussen een Lamborghini en een Hummer. De lange en aerodynamische vorm die de Batmobile altijd heeft gehad is verleden tijd. Ook de vinnen zijn nergens meer te bekennen. Deze Batmobile is gewoon ruw. In het spel komt ook een racegedeelte voor waar de knappe koppen van de Burn Out serie aan hebben gewerkt. Dat is vet cool, want zodra je op een auto in beukt krijg je zo’n slow motion moment net zoals in Burn Out.

Graphics

De graphics in Batman Begins zijn zoals ik ze nog nooit in een Batman spel heb gezien. De stad Gotham City oogt fantastisch en het gekkenhuis Arkham Asylum is gewoon eng om naar te kijken. De makers hebben op heel veel details gelet. Als je Gotham bent en je zit op een gebouw dan is zie beneden een verkeersfile van hier tot Tokio. Ook komt er wel eens een trein voorbij razen en hoe hoger je komt hoe luxer het word. In vergelijking met de sloppenwijken is dat heel anders. Gebroken glas, muren vol met grafiti alles komt erin voor wat een goede sloppenwijk nodig heeft. Ze hebben ook heel veel tijd besteed aan de cape van Batman. Die heeft zijn eigen A.I. De cape beweegt met elke beweging die je maakt en glimt in het licht van de maan. Wat ik alleen zonde vind is dat als je een raam of een doos kapot maakt dan verdwijnt het glas of het hout meteen en dat maakt het minder realistisch.

Hoorde jij ook wat?

De sounds zijn heel goed. Hier is ook veel werk aan besteed. Het vouwen van de cape, een Batarang die tegen metaal aan ketst, al dat soort details zitten erin. Wanneer je in de Himalya’s bent hoor je de wind blazen, wanneer je in Gotham bent hoor je het verkeer, wanneer je in Arkham Asylum bent hoor je de gekke patiënten gillen en brullen. De geluiden zijn echt heel goed gedaan.

Ik kan niet wachten tot het nieuwe spel van Batman. Het vervolg op de film staat gepland voor 2008 en het script is al af. Het is dus ook onvermijdelijk dat er een nieuw spel en nieuwe merchandise uitkomt en dan zal het Bat signal weer boven de wolken van Gotham schijnen. Nou ik heb genoeg gelult. See ya.

Conclusie en beoordeling

Batman is in deze game helemaal in ere herstelt.
8
Score
80
Score: 80
 • Pluspunten
 • Duister sfeer, goede graphics.
 • Minpunten
 • Soms onrealistisch, soms erg makkelijk, het spel is kort

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Geniaal spel dit. Ik kon 9 grappen vinden maar volgens mij zitten er 22 in.

 • Ik had hem gister inderdaad al gespeeld, wel leuk!  Tim Schafer is koning :)

 • Ik heb er tien!

 • Double Fine presents Tim Schafer in:  Host Master and the Conquest of Humor  by Klint Honeychurch

  Music by Bert Chang

  De game is voor (niet door) Tim Schafer gemaakt. Lees hier het verslag op de Double Fine pagina:

  http://www.doublefine.com/news.php/site/comments/host_master_and_the_conquest_of_humor/ • Een woord: LOL  Gisteren al gespeeld, iets van 10 grappen. Tim schafer is echt een gestoorde genie (positief bedoeld) , de Tim Burton van de game wereld.

 • Zit nu op de 11. Wil toch alle 22 hebben… hmmmm *gaat verder zoeken*

 • Klinkt goed!

 • SCUMM games! *thumbs up*

 • Heel erg cool!  Doet me denken aan de maniac mansion tijd en natuurlijk Monkey Island! • Heel erg cool!  Doet me denken aan de maniac mansion tijd en natuurlijk Monkey Island!

  Monkey Island \\o/, Deze vanavond dus maar even bekijken want Monkey Island is super grappig. Zit er een 'rubber chicken with a pulley in the middle' in? :P
 • niet slecht

 • k had er 21 gevonden.. beetje jammer van dat k de laatste niet konden vinden maarjah :P

 • shiit maak een walkthrough ;)

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren