1. FIFA Football 2005 (PC)

FIFA Football 2005 (PC)

Voetbal is de bekendste sport op deze planeet, het is zelfs zo bekend dat het volkssport nummer1 is. Nederland heeft zijn eigen Eredivisie en Gouden Gids Divisie. Over zo’n maandje begint het grootste voetbal evenement het WK 2006 in Duitsland en Nederland is er natuurlijk bij met van basten en zijn elftal. EA maakt al tig jaar zijn eigen voetbalreeks, maar je vraagt jezelf af wordt dit nu niet een beetje uitmelkerij? Wat wij ook denken EA gaat gewoon vrolijk verder t/m 2014. Ik doe mijn recensie over Fifa 2005, en hoe dat is gegaan en of het weer een uitmelk game is dat lees je hier.

Modes

Er zijn verschillende modes in Fifa 2005. Ik zal deze behandelen, Nu spelen: gewoon relaxt een potje voetbal spelen, toernooi: een toernooi spelen met een team uit een van de vele competities die er zijn bijv. de eredivisie, nieuw toernooi: hier kan je een eigen toernooi maken en een naam geven. je kan dan kiezen uit hoeveel team je er in wil hebben max t/m 32 team maar ook of je alleen competitie wil of alleen knock-out of beide, Training: de training vind ik niet zo uitgebreid je kan alleen maar kiezen uit vrije training, directe vrije trappen, indirecte vrije trappen en hoekschoppen dat is dus erg weinig en ze hadden van mij er wel meer in mogen doen, carrière: dit vind ik persoonlijk het leukste van heel het spel. Je begint hier namelijk als een miezerige coach en je moet in 15 seizoenen proberen om een 5 sterren coach te worden. Je moet dan een competitie kiezen en daarna zal je een club moeten kiezen , maar let op in het begin kan je geen topclubs kiezen. Als je dan al een paar wedstrijden heb gespeeld (en gewonnen) ziet het bestuur meer in je en zal je minder snel ontslagen worden dit kan je zien in een balkje met baanzekerheid. Na elke wedstrijd krijg je ook punten. Met deze punten kan je dan geve aan bijv. een spitsentrainer, zodat deze beter wordt in zijn werk. Je kan ook komen op de transferlijst hier kan je spelers kopen en verkopen. Zo kan je een team krijgen met bijv. Henry, Robben en Lampard (hé dat lijkt verdacht veel op het team van mij).

De carrière vind ik dus een pluspunt omdar het heel erg uitgebreid is, Online: je kan ook online spelen dit doe je door je te registreren bij EA. je kan dan mee doen aan een gewoon potje voetbal maar ook aan een competitie. Hoe meer wedstrijden je wint hoe hoger je status is. Het enige wat ik jammer vind is dat er redelijk veel lag is. Een ander iets is de Fifa winkel dit is eigenlijk geen echte mode maar ik wil het er wel over hebben. Je kan in deze winkel van alles kopen met de punten die je hebt zoal: alternatieve shirts, stadions in de avond, trainingsvelden, nieuwe ballen, nieuwe liedjes en zelf nieuwe scheidsrechters.

Graphics

De graphics worden elk jaar beter en in vergelijk met 2004 is dat nu ook weer. De topspelers zien er goed uit en de wat minder bekende spelers zien er wel wat minder uit en lijken ook op elkaar, maar toch zien ze er goed uit. Ook zien er de stadions er goed uit alleen jammer dat er bij de stadions die niet echt bestaan er weinig verschillende zijn. Het publiek is wel wat blokerig maar zoals ik dat al zei bij mijn recensie van Smash court tennis pro tournament 2 dat is bijna bij elke sport game. Als je goed op de shirts kijkt van de spelers van de club zie je ook dat de logo’s een beetje wazig zijn, maar dit zijn allemaal van die kleine dingen die je haast niet op merkt als je aan het voetballen bent. Al met al zijn de graphics weer goed in orde en beter als zijn voorganger.

Sound

De sound is ook dik in orde. Je word zoals gewoonlijk weer verwend met tal van liedjes. Die liedjes komen uit verschillende landen van Zweden tot Nederland en nog veel meer. Over die Nederlanders gesproken er zitten er twee in Ferrie corsten ( nooit van gehoor) en junkie xl, deze zijn erg leuk. Eerlijk gezegd vind ik alle liedjes erg leuk en je wilt ze dan ook vaker horen het is dus niet dat ze snel gaan vervelen tenminste dat is bij mij zo. De game is volledig in het Nederlands en het commentaar is ook in het Nederlands. Dat commentaar wordt gedaan door Evert ten Napel en Youri Mulder. Dat commentaar is aardig goed gelukt want het is erg uitgebreid en soms hoor ik nog steeds van die uitspraken die ik nog niet gehoord heb. Over die uitspraken gesproken deze vind ik nogal dom. Ze zeggen bijv. als je een doelpunt hebt gemaakt zegt Evert: Hij maakt doelpunten alsof het warme broodjes zijn en dan denk ik dat heeft toch helemaal niks met voetbal te maken. Conclusie de soundtrack is erg goed maar het commentaar is een beetje dom.

Gameplay

De gameplay vind ik wat minder als de graphics en de sound. dat komt omdat het gewoon niet zo lekker speelt en het moeilijk is om een doelpunt te maken, want je moet er dan echt goed voor staan. Als je de camera op lijn tot lijn zet is het wel wat minder maar dan is het er toch nog wel een beetje. De vrije trappen zijn wel goed je moet dan twee keer in een balkje op een toets drukken en dan kan je ook het effect er aan geven dit is dus goed gedaan. De hoekschoppen en het ingooien is allebei off the ball control en het is net maar wat je prettig vind. Nieuw in deze Fifa is de balaanname je kan de bal dan direct onder controle brengen met de shifttoets. Wat ook nieuw is is dat je een eigen speler kan maken. Je kan hem dan een eigen naam geven, eigen club, lengte , hoeveel die weegt, stand wangen, stand jukbenen en nog veel meer dingen om hem zo veel mogelijk op jouw te laten lijken . Deze speler kan je dan ook weer in je eigen team laten meespelen, maar je kan hem niet laten mee spelen in de carrière mode. Conclusie de gamelay is redelijk maar toch erg uitgebreid.

Graphics: 8,5

Sound: 9

gameplay: 7,5

Conclusie en beoordeling

fifa 2005 is een van de betere voetbalgame van zijn reeks met een goede carrière mode en een mooie soundtrack, alleen jammer van de rotte besturing en het domme commentaar
8,3
Score
83
Score: 85
 • Pluspunten
 • carrière mode
 • soundtrack
 • graphics
 • Minpunten
 • dom commentaar
 • rotte besturing

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Dat werd wel tijd zeg. xD

 • Ik had er mij toch iets anders bij voorgesteld wanneer Nintendo zei het opslagprobleem te verhelpen.

 • eindelijk

 • peop oplossing!

 • Ik had mezelf toch wel een extern harde schijf voorgesteld ;p

 • Ze maken zich het er weer makkelijk van af! Maar ach, zoveel games hebben we niet, dus veel ruimte om dingen op te slaan is ook niet nodig.

 • Goedkope oplossing. Maarja beter dan een geheel nieuwe wii mét harde schijf

 • typische nintendo oplossing……

 • 32GB is all we need :)

 • dat is wel gaaf! Maar geld dit ook voor de games die ik op dit moment al op de SD-kaart heb staan (en dus niet in het geheugen van de Wii) of moet ik ze opnieuw downloaden?

 • \"Door deze update zal de bijzonder kleine harde schijf van de Wii van maar 512MB..\"  De Wii heeft toch helemaal geen HDD? Dat is toch gewoon zo'n flash geheugentje?

 • Wtf doet iedereen hier weer dom zeg! Je had liever een harde schijf gekocht dan een SD-kaartje ofzo? Wat moet je in godsnaam op een harde schijf opslaan? Savegames??  Een prima oplossing dit!

 • Heb inderdaad liever gewoon SD support dan een hardeschijf die ik aan m'n Wii moet hangen.

 • Nice! hier heb ik een lange tijd op zitten wachten

 • Voor elk probleem is er een oplossing! ^^

 • Ik ben heel blij met deze update! En even ter verbetering van de feiten: SDHC zorgt volgens mij niet alleen ervoor dat grotere SD kaarten worden ondersteund, maar ook dat deze stukken sneller worden uitgelezen. Er komt ook een uitbreiding voor het Wii Winkelkanaal, waar je ervoor kunt kiezen om direct op SD kaart op te slaan. De spellen en kanalen worden gestreamed van de kaart.

 • Handig voor de mensen die er problemen mee hebben maar ik had er nooit problemen mee :P

 • Dat is zeker mooi! Ik verbaasde me er al over dat dat niet kon!

 • mooi zo

 • goed new

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren