1. Mercenaries (Xbox)

Mercenaries (Xbox)

Wie heeft er nooit van gedroomd om flink wat te slopen in Korea??? Lekker alles kapot bombarderen en kapot schieten en je krijgt er ook nog voor betaald. Klinkt als een droombaan maar is het ook een droomspel ??? Mercenaries be ready to invade this review .....

Problemen in Korea …

Er is een gigantische oorlog ontstaan in Korea en daarom zijn er een hoop facties gekomen met allemaal verschillende doeleinden in deze oorlog. De oorlog is ontstaan door een Noord Koreaanse generaal genaamd Song. Deze generaal heeft de Koreaanse regering vermoord en heeft nu de macht in Noord-Korea. Ook heeft hij allemaal massavernietigingswapens gemaakt of tenminste dat denken de geallieerde ( Irak anyone?? ). Song wil dat Korea wat meer in de wereld te vertellen heeft en dat het een grote invloed op de wereld heeft. Hij wil ook Zuid-Korea binnenvallen om zo Korea weer te herenigen…. Nou deze gestoorde generaal moet opgepakt worden. So mercenaries be ready to defeat general Song !

Speeltuin ?? Waar?? Waar??

Dat deze titel als sub titel playground of destruction(speeltuin van vernietiging) heeft gekregen is niet voor niets. Want door de gigantische hoeveelheid wapens ,voertuigen en de grote van de wereld kun je het grote oorlog gebied zeker vergelijken met een speeltuin. Je kunt in land voortuigen zoals jeeps ,tanks etc en je kunt ook in de lucht helikopters in verschillende groten en maten gebruiken.Je kunt ook een hele hoop vernietigen zoals basissen en gebouwen en deze worden fenomenaal in beeld gebracht. Je hebt ook een hele hoop missies die je voor verschillende fracties moet zien te volbrengen . Deze missies hebben grote invloed wat ze van je vinden. Hier vertel ik later wat meer over. Jullie hebben nu wel door dat dit spel niet voor mietjes is die hun nageltjes niet willen breken of bang zijn voor modder.

Facties

Zoals ik al heb uitgelegd zijn er door de oorlog veel facties ontstaan deze facties ga ik nou wat verder uitleggen ....

De Gealieerde : Het doel van de geallieerde is om generaal Song op te pakken en de dreiging van massavernietigingswapens te neutraliseren. Ze willen ook alle handlangers op pakken van Song genaamd het deck van 52. Dat is ook jouw doel als mercenarie om ze allemaal op te pakken het liefst levend dan zijn ze veel meer waard.

China: China wil ook generaal song oppakken maar die willen daarna ook heel Noord-Korea innemen dat het een deel van China word. Ze leveren ook tanken voor je , je hoeft maar een rook bom te gooien en je hebt binnen no time een tank of een andere vervoers middel tot je beschikking.

De Russische maffia : Deze gasten willen eigenlijk niets anders dan geld verdienen. Want in een oorlog heb je wapens nodig die verkopen hun voor een zacht prijsje. Het maakt hun niet uit wie er aan de macht is. Ze hopen dat de oorlog nog lang doorgaat zoadat ze aan alle fracties wapens kunnen verkopen. Ook jij als mercenarie kan je die wapens kopen maar je kunt ook speciale wapens of voertuigen regelen. Dat kun je doen met je pda een technisch apparaatje waar je je missies op kan zien , de kaart en dus op de online wapenhandelsite van de maffia surfen. Je kunt bijvoorbeeld een jeep laten droppen op een positie die jij wilt of je kunt bommen op een bepaald gebied droppen en nog veel meer. Dit brengt tactische mogelijkheden met zich mee en kan iedereen op zijn eigen manier spelen.

Noord Korea : Hun doel is dus om Zuid-Korea in te nemen en uiteindelijk een belangrijk land te worden in de wereld. Het deck van 52 zijn alle handlangers van Song ze hebben allemaal legers terroristen onder hun bedwing. Zo proberen ze druk uit te oefenen op de andere fracties.

Hoe word je een echte mercenarie???

Nou zoals je misschien weet speel je het spel in third person en is het overladen met actie met een tactisch sausje eroverheen. Je moet een hele hoop contracten/missies voltooien om geld te verdienen voor de speciale wapens en om informatie te krijgen waar een bepaald persoon van het deck van 52 is. Zo kom je steeds dichter bij Song het meesterbrein. Maar je moet er goed over na denken welke contract je bij welke factie doet want wat de ene factie handig is is voor de andere een doorn in het oog het is eigelijk net zo iets als gta 2met verschillende groepen die je te vriend moet houden. Dit is wel heel erg goed uitgewerkt en brengt meer diepgang in het spel. Je hebt ook nog bepaalde vermommingen bevoorbeeld je gaat in een Chinese tank zitten dan laten de Chinese je met rust maar de andere weer niet. Zo kun je ook je missies op je eigen manier afronden je kunt sneaken met een pak van die bepaalde factie aan of je gaat als een rambo tekeer met een tank.

Dit klinkt als muziek in mijn oren

Deze game heeft een hele hoop goeie punten dat is de diepgang met al die verschillende facties en de manier hoe ze reageren op jouw acties. De graphics en explosies vooral zijn erg mooi gemaakt. De gigantische wereld zonder laadtijden als je er doorheen rijd, alleen als je ergens in gaat maar die zijn heel kort. Maar dan moet ik er wel bij zeggen dat de draw distance niet zo ver is want de wereld is wel overgoten met mist zodat je de pop up niet merkt. De verschillende wapens en voertuigen is verbluffend en ook de manier waarop de voertuigen sturen en rijden/vliegen is bij elke verschillende netzo als de wapens op de voertuigen. De sound is ook geniaal echte opzwepende marsmuziek je krijgt echt een krijgers gevoel en je hebt alweer zin in een potje oorlog. Ook de explosie ogen en horen heel realistisch en ook elke wagens/helikopters horen anders. Je hoort ook telken de toerenteller van de wagenen die komt bij alle wagens op een andere moment en ook de helikopters gezwip is een vermelding waard. Het zijn die kleine dingen die de sound in het spel zo goed maken. Het spel is ook zeker niet kort je bent er zeker wel 30 uur mee bezig voordat je alles hebt voltooid. Je kunt als je het al uitgespeeld hebt nog gewoon doorspelen in het virtuele Korea. Het spel heeft ook een replay value want je hebt 3 verschilende mercenaries met allemaal iets anders de een is sneller ,de andere is sterker en eentje gaat meer voor het sneaken. Ze hebben ook allemaal hun eigen dialogen en reageren anders op elke missie/situatie en er zitten toch hele grappig dialogen tussen. Dit spel is zo leuk dat je het rustig nog een keer uitspeeld. Je hebt ook nog unlockables die je kunt vrijspelen zoals pakjes, nieuwe charachters etc dus zeker de moeite waard om die ook te checken.

Dit klinkt als bommen in mijn oren

Nou de ai van de tegenstanders is echt behoorlijk slecht ze lopen en schieten en gooien granaten maar voor de rest doen ze helemaal niks. Ze verschuilen zich nergens ze flanken je niet ze lopen gewoon op je af en schieten . Ze gaan wel in voertuigen en dan zijn ze opeens super soldaten want ze schieten van 100m nog raak dus het is een beetje een rare ai. Maar door de hoeveelheden en de turrets is het toch een heel pittig spel op sommige momenten. Vergeleken met de mede spelers zijn de vijanden super soldaten want ze doen totaal niet wat je zegt ik was wel eens 15 min bezig om een gegijzeld ventje in mijn helikopter te krijgen. Dit waren eigenlijk alle minpunten die ik kon vinden in dit spel of je moet de mist een nadeel vinden maar ik geef daar niet zoveel om. Al deze minpunten halen maar een schrijntje de glans van deze titel af en de gameplay word niet benadeeld erdoor want het blijft moeilijk door de hoeveelheden en wagens ,wapens ,afweergeschut en de hoeveelheid vijanden. En ik denk zelfs dat als de vijanden super slim waren dat het spel gewoon onspeelbaar zou zijn geworden en echt voor de die-hard -gamers zou zijn geweest maar het blijft gewoon een free roaming arcade shooter. En met deze minpunten gezegt te hebben zijn we klaar voor de conclusie en het eind cyfer...

Conclusie en beoordeling

None

Dit spel is zeker een aanrader voor mensen die van brute actie houden met een vleugje tacktiek. Het is zeker ook een aanrader voor de mensen die van vrijheid houden maar ,die moet ik waarschuwen dat de missies op een bepaalde volgorde gespeeld worden dus je kunt niet helemaal de missies doen waar jij zin in hebt. Dit spel is niet geschikt voor watjes die niet tegen bloed of gebroken nagels kunnen dus je bent gewaarschuwd!! :p
8
Score
80
Score: 80
 • Pluspunten
 • Grote open wereld
 • Geen zichtbare pop up
 • Vette actie/explosies
 • afwisselende missies
 • veel te doen
 • Veel voertuigen/wapens
 • opzwepende mars/oorlogs muziek
 • Minpunten
 • ai van tegenstanders
 • ai van medespelers
 • mist

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • handig voorkomt ook verwarring wanneer mensen een spel willen kopen. Nu kopen ze tenminste niet een verkeerd spel.

 • Ik neem aan dat er mooie logootjes op de doosjes komen zoals je toen ook met de Game Boy Classic en Game Boy Color had. Vinkjes en kruisjes :)

 • dus je bent kinda verplicht een dsi te kopen? XD

 • Als je DSi games wil spelen wel ja.

 • dus je bent kinda verplicht een dsi te kopen? XD

  Was in het GB(en later Color, Advance)-tijdperk precies hetzelfde he. Logisch gevolg, aangezien Nintendo met de DS duidelijk hetzelfde doet als met de GB toentertijd. Wel een beetje jammer dat het na vier jaar al zo ver moet zijn. Vooruit, die DS en Lite leven nog wel even maar zijn op den duur natuurlijk geen prioriteit meer.  Of de verkopen van de DSi moeten dik tegenvallen, wat natuurlijk ook kan.


 • logisch, ze gaan toch echt games maken met dual touch screen controls en je wil verwarring voorkomen

 • @GameAC: Dual touch screen controls? Sinds wanneer? :D

 • LAME! bij de Wii kon je toch ook nog gamecubegames spelen, waar is Nintendo gebleven, ze houden er hun hoofd niet bij!!!

 • @Mamothmaniac: Beetje stomme vergelijking vind je niet? Op de GameCube kan je geen Wii spellen spelen.

 • zal dus net zo gaan als met de overgang tussen de Game Boy en de Game Boy Color: Op den duur verschenen er alleen nog games die je alleen maar op de GBC kon spelen.

  Mooi shit als je nét je kinderen een DSlite hebt gegeven…

  Niet shit voor mij natuurlijk, want ik was toch al van plan om er een DSi bij te kopen ;)  Maar ik denk dat het bij de DS niet zo zeer aan de hardware ligt, maar om illegale games tegen te gaan, welke op de huidige DS-systemen hoogtij viert. • Ai, ik was er al bang voor…

  Nou, maar eens kijken hoe het uitpakt en of een DSi een must wordt.

 • Ontwikkelaars zijn nu al alles multiplatform aan het maken puur om een grotere groep aan te spreken. Ik zie het dus ook niet snel gebeuren dat een ontwikkelaar, naast Nintendo, veel (of enige) DSi Only games te maken. Die groep is nog veel te klein en veel te nieuw.  Tegen de tijd dat die groep ook maar een klein beetje interessant is zal de DS² wel uitkomen.  Met de DS Lite ben ik er wel ingetrapt, ik heb mijn oude verkocht en een nieuwe DS Lite aangeschaft. Dit keer niet dus! • Het hele apparaat kan me gestolen worden eigenlijk

 • @King Paul: Een van de weinige reacties waar ik het wel mee eens ben! ;)

  @OT: Ik snap niet wat er in het hoofd van Nintendo omgaat, maar het is niets goeds…

 • Bravo Nintendo, zo kunnen jullie nog meer geld kloppen.

 • Alsof ik zo'n domme camera nodig heb. =/

 • Zou je op bijv. een R4 kaartje DSi games af kunnen spelen op je gewone DS/Lite?

 • T gaat niet om de cartridge, maar om de inhoud ervan. Games die afhankelijk zijn van het verschil tussen DS en DSi, krijgen deze markering.

 • Nice oplossing van Nintendo.

 • Als ze maar niet denken dat ik de nintendo dsi ga halen…

  Ze kunnen dan beter een compleet nieuwe handheld uitbrengen.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren