1. Metroid Prime 2: Echoes (NGC)

Metroid Prime 2: Echoes (NGC)

Metroid Prime 2: Echoes is het vervolg op het meesterwerk Metroid Prime 1. MP 1 kwam in 2003 uit en was de eerste game in zijn soort, het was namelijk een 1st person action/adventure. In dit spel kijk je dus uit de ogen van de hoofdpersoon (Samus Aran) Dus zo ongeveer als DeltaForce en Half Life. Maar het grote verschil is dat je niet alleen moet schieten maar ook moet springen, slingeren etc. Dat werkte heel goed en daardoor heeft het ook hele hoge scores gehad.

Deel 2 gaat ongeveer hetzelfde. Je wordt weer opgeroepen door een aantal mensen uit een ruimte leger die aangevallen zijn door dark creatures. Dus je besluit naar de planeet Aether te rijzen. Eenmaal in de atmosfeer van de planeet word je geraakt door bliksem en stort je neer. Op de planeet ga je opzoek naar het mensen uit het leger maar als je ze hebt gevonden komen ze als zombies op je af lopen. Het is duidelijk, er is iets slechts gaande. En het valt ook op dat dit spel is veel duisterder is dan zijn voorganger.

Als je gaat spelen merk je meteen dat je het niet bestuurt als een 1st person shooter (1 stick om te kijken en 1 om te lopen) je bestuurt het namelijk maar met 1 stick om te lopen. Je denkt dan natuurlijk dat je niet goed kan richten. Daarom kan in op je vijanden in locken. Dat werkt ongeveer net zoals bij Legend of Zelda. Eenmaal gelockt kan je hem bijna niet meer uit het oog verliezen. Dan kan je nog springen met de B-knop (En geloof me, dat doe je vaak)

In Metroid Prime: Echoes komt er na een tijdje achter dat de planeet uit 2 delen bestaat, een lichte en een giftige duistere kant. Dark Aether probeert Licht Aether over te nemen om zo 1 groot Dark Ather te maken. Licht Aether staat bijna op overgeven en dus moet Samus proberen om de tempels weer van licht te voorzien. Daarvoor moet je tussen het lichte deel en het duistere deel je weg vinden. Als je voor de eerste keer in Dark Aether komt zul je heel erg schrikken... Dat komt omdat de licht daar giftig is en je energie dus omlaag schiet!!! Je kunt gelukkig nog veiligheid zoeken bij kristallen die licht uitstralen. In zo'n gebiedje gaat je levensenergie weer omhoog.

Dan heb je nog een heel arsenaal aan wapens en visors. Het standaard wapen (Power Beam) schiet gewoon een beam af. Maar later krijg je de Dark en Licht Beam. Licht is effectief in Dark Aether en Dark andersom. Die wapens zijn heel dope om te gebruiken, vooral de Dark Beam omdat die een paars goedje over de vijanden spuit. Dan heb je ook nog raketten en nog wat wapens. De wapens zijn allemaal even goed uitgewerkt. Het is vind ik wel jammer dat de beam's ammunitie hebben. Dat zat niet in deel 1 en dat is dus heel erg wennen. De visors gebruik je om verborgen dingen te zien die niet normaal te zien zijn. Je hebt daar een hele speciale in. De Echo visor. (Daar komt de naam van) Die stelt je in staat om geluid waar te nemen. Das even wennen maar werkt heel goed. Dan heb je nog de Morph Ball. Als je in een Morph Ball veranderd ben je een balletje en gaat de camera uit je "hoofd" en gaat erbuiten hangen. Dan kan je dus door kleine kieren heen rollen. Maar dat is niet alles, want je kan ook bommen leggen die weer verwerkt worden in puzzels. Bijvoorbeeld op je bom rollen waardoor je in de lucht schiet. Of gewoon onder je vijanden rollen en bommen leggen. De Morph Ball is heel goed uitgewerkt en het is ook echt gewoon mega leuk om ermee te rollen.

Voor het eerst in een Metroid game is er een multiplayer mode. In de multiplay kan je met maximaal 4 spelers tegen elkaar strijden. En dat is echt vet!!! Met al die wapens en gadgets!!! Je hebt 2 modes. De de deathmatch (Elkaar afknallen en dan wie het eerst bij bijv. 10 kils is) en de Bounty Mode. Bij de Bounty mode moet je op elkaar schieten. Bij elk schot verlies je een punt die je kan oppakken. Als je dood gaat ben je al je munten kwijt. En dan wie het eerst bij bijv. 500 munten is. Dat is echt heel goed gedaan en ik heb er ook heel veel plezier in gehad met mijn zusje.

Conclusie en beoordeling

None

Dit is een heel geslaagde game. Het is het zeker waard als opvolger van het geniale Metroid Prime. De sfeer is weer uniek en de graphix enorm. Het wisselen tussen Dark en Licht Aether is ook heel goed gedaan en ook al haatte ik Dark Aether... Achteraf blijkt het toch wel leuk geweest te zijn. En de toevoeging van de multiplayer is ook wel leuk. Ik moet hier wel even waarschuwen voor de moeilijkheidsgraad. Die is echt moeilijk. Niet voor zwakkelingen dus!
9
Score
90
Score: 90
 • Pluspunten
 • Graphix
 • Moeilijkheidsgraad
 • Sweer
 • Minpunten
 • Moeilijkheidsgraad

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • de dag na mn verjaardag

 • kikke dus geen CoD meer dus echt een eigen line??????

  ckr moet ik dit spel hebben, als ie tenminsten eer aan doet aan deel 1

 • Yeuh, 10 november!  Vreemd dat ze CoD droppen en alleen de naam modern warfare meegeven.

 • Wat een vette teaser, tof gemaakt. Spannend zelfs! Grappig dat het geen Call of Duty game wordt. Misschien dat IW een nieuwe serie-reeks start? Zou raar zijn aangezien CoD best wel een goede naam heeft.

 • fucking vet eindelijk meer nieuws :)

 • Nice! Een datum! Vond CoD 5een beetje tegenvallen. Hopelijk kan MW2 meer in de voetsporen van CoD4. Mooie teaser trouwens!

 • Die gasten weten hoe ze wrede trailers moeten maken! Zeker te weten komt deze in mijn collectie!

 • Wisten we al natuurlijk! Maar waarom heet het geen CoD meer?

 • Sweet!!

 • Best apart dat er geen CoD meer voor staat…

  Jammer dat die datum op t eind 'USA'is anders kwam die een maandje eerder uit :P

 • Op 0:31 zie je links een dorpje met daarboven op een soort van kasteel omgezet in een militaire post en rechts een olie platform. VET! :D

 • in de lift zegt die ene gast tegen de ander : Remember \"no Russian\"  XD

 • vette shit man dit spel…

  heeft wel iets van de 24 serie..

  vanwege dat ze een vliegveld/treinstation terroriseren..  maar ik kan niet wachten tot die uitkomt want dat cod 5 vond ik maar nix met al die glitches hoop dat deze game dat niet heeft.. • Helft van de casual gamers weet dan niet dat dit CoD is

 • Ow mijn god dit is weer geweldig!!! CoD: WaW was echt helemaal niets in mijn ogen. Deel 4 was gewoon bruut. WWII heb ik nu wel een beetje gezien. Maar dit gaat echt weer geweldig worden!!! sta te trappelen!

 • Supervet, ken niet wachten op meer info, dit spel verdiend een grotere hype dan GTA IV :'D

 • Gruwelijk als het echt een \"modern warfare de tweede\" wordt. Must-have lijkt me duidelijk

 • nog 8 2/3 maand, NEE Hé!!!!

 • 5 Dagen voor mijn b-day, altijd leuk. Vorig jaar was het Gears2, nu MW2

 • De naam COD ging idd een beetje vervelen om er nu COD6 van te maken is ook weer zoiets……… de naam Modern Warfare 2 is veel beter!  Hopelijk zitten er veel nieuwe dingen in de game zodat het niet al te veel gaat lijken op zijn voorganger en COD 5.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren