1. God of War (PS2)

God of War (PS2)

De naam God of War, klonk bij vele mensen als muziek in de oren. Het is een bloederige game vol actie. Alle critici en magazines zeiden hetzelfde: "Dit wordt de game van het jaar!". Dat was voor veel gamers al aanleiding genoeg, om de game te kopen. Want wie wil er nu niet de game van het jaar in zijn bezit hebben. Nu is de vraag: "Is het dat ook?".

Nachtmerries kunnen tot wanhoop leiden

Het verhaal begint met Kratos (een kale krijger uit Sparta) die op een rots staat. Na een paar droevige zinnen uitgesproken te hebben, springt hij van de rots. Vlak voor hij het water raakt wordt het beeld zwart en krijgt hij een flashback. Hij gaat drie weken terug. Daar sta je dan, op een groot schip dat vervallen is. Kratos schreeuwt tegen levende skeletten en ziet in de verte Hydra's tekeer gaan. Je baant je een weg met je messen die toevallig ook nog eens aan kettingen vast zitten. Na een tijdje gevochten te hebben kom je bij een god: "Poseidon!". Hij geeft je magische krachten die je bij jouw avontuur moeten helpen. Wat gevechten en filmpjes later kom je "De Hydra" tegen. Eerst versla je zijn twee extra koppen en daarna ga je voor de grote baas. Dat is nog maar het topje van de ijsberg. Dit is natuurlijk allemaal heel indruk en heel meeslepend, maar is nog niks tegenover wat de volledige game te bieden heeft. Prachtige gevechten, moordzuchtige eindbazen, goden met enorme krachten en 1 grote vijand. Ik zou al beginnen kwijlen als ik alleen dit wist over de game, maar er is natuurlijk al veel meer bekend. En daar ga ik jullie over vertellen.

Spot nooit met de goden!

Er komen verschillende krachtige en wijze goden voor in deze game. Zeus bijvoorbeeld. Hij geeft je de kracht om met bliksemschichten te gooien. Die krachten die je in je bezit krijgt zijn vaak enorm handig en vernielend. En ik vond ze ook heel indrukwekkend. De manieren waarop ik sommige wezens en monsters kon afmaken, waren te uitgebreid voor woorden. Lekker gruwelijk en bloederig. Roosteren, verstenen, enz..., er zijn genoeg mogelijkheden. Maar je krijgt die vaardigheden niet altijd zomaar. Heel vaak moet je er een opdracht voor uitvoeren. Die zijn best simpel en leuk om uit te voeren. Tijdens het spelen van de game ga je echt verschillende goden herkennen uit het oude Griekenland. En dat is mooi meegenomen, want je leert nog wat bij (alsof mij dat wat kan schelen. Ze hebben in ieder geval onderzoek gedaan en niet zomaar een game gemaakt. Hij heeft dus ook een historische waarde. Ik heb af en toe eens een boek uit de bibliotheek gehaald, om te weten te komen waarvoor elke god stond. Vaak heb ik grote ogen getrokken bij de betekenissen. Voor 1 keer was geschiedenis eens interessant. Dat zegt veel, want ik leer niet graag.

Vijanden bij de vleet

Heerlijk bloederige actie met verschillende soorten monsters om te verslaan. Er zijn kleinere en grotere monster om te verslaan. De grotere moet je meestal met een goed getimede knoppen combinatie verslaan. En door die juist uit te voeren, krijg je een geweldig brute kill. De grotere zijn veel sterker maar ook trager. Alles heeft dus zijn voordelen en nadelen. De kleinere kan je bijvoorbeeld met je handen in 2 stukken trekken, heerlijk toch. De eindbazen zijn ander bloed, die moet je vaak op een met een vleugje strategie verslaan. Het is dus niet altijd hakken, hakken en nog eens hakken! Deze gevechten spelen zich vaak af in grafisch prachtige omgevingen. Soms lijkt het zelfs of alles echt bestaat, vooral in de filmpjes. Die lijken opgenomen te zijn met een camera, maar zijn met de computer gemaakt. Enorm mooie graphics dus, in een game waarbij vaak nagedacht moet worden en vaak wordt gesprongen. De muziek is ook heel mooi en brengt vaak een overweldigend gevoel teweeg. De sfeer krijgt dus een extra duwtje door de prachtige muziek, die erg goed bij de game past.

Kom meer te weten over Kratos

Je kan veel extra's vrij spelen als je de game uitspeelt. En op elk moeilijkheidsniveau kan je wel iets anders vrijspelen. Extra info over Kratos, nieuwe opdrachten, enz... . Dit geeft het spel meer replay waarde, en zet je aan om het nog eens te proberen, op een moeilijker niveau. Het enige minpunt aan deze geweldige game, heb ik tot het laatste bewaard. Het is te kort, het had veel langer mogen duren. Want na het uitspelen denk je soms: "Is het al gedaan?". En dat had niet gemogen, ik vind het echt jammer dat het zo kort is. Maar dat mag de game niet van zijn niveau weerhouden. Het is een echte topper, die veel mensen hebben of nog gaan kopen. Dus mijn besluit is: "Een topper van formaat!". Is wel jammer genoeg niet de game van het jaar geworden. De fans gamers beslisten daar anders over.

Conclusie en beoordeling

None

Dit is een topper die zowat alle gamers zal aanspreken. Je bent bijna verplicht om deze game in je bezit te hebben. Zo goed is de game. Aan jullie de keus dus of jullie hem kopen of niet.
9,3
Score
93
Score: 95
 • Pluspunten
 • Prachtige graphics.
 • Heerlijke sfeer.
 • Monsters mooi uitgewerkt.
 • Muziek is meeslepend.
 • Klopt vaak ook op gebied van geschiedenis.
 • Vette eindbazen.
 • Minpunten
 • Te kort.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Toch leuk lekker rondlopen met me gewonnen Kilzone Kostuum :P

 • Dan ga ik zeker nog eens terug naar Home, maar dan wacht ik nog wel even totdat onze internetverbinding geupgrade is, want momenteel is downloaden in Home niet echt aan te raden.

 • ben benieuwd

 • Wanneer worden de rest van de Killzone Kostuums eigenlijk bekend gemaakt, of is dat geschrapt?

 • Ik verwacht zulke spaces als The Hub, waar je een verhaal doorloopt.

  De mensen die home niet hebben gespeel raad ik aan om dat toch maar weer eens te doen.

 • Als er een keer iets vets bijzit wil ik het wel proberen, maar speel liever een game dan dat ik Home opstart.

 • Home wordt nauwelijks gebruikt omdat het een verrotte BETA is. Het zit amateuristisch in elkaar en voor de kleine dingen die het nog een beetje leuk kunnen maken, moet je verdomme betalen! Betalen in een BETA? Dat is werkelijk absurd. Vraag me af of dit project ooit nog eens fatsoenlijk van de grond komt.

 • Als er veel ruimtes zijn waar je ook iets in te doen hebt, misschien wordt Home dan wel boeiend.

 • Ze proberen het leuker te maken… ;)

 • Nou, wordt het misschien toch nog interessant. Ik vind het leuk bedacht, maar het moet toch echt een keer van de grond komen.

 • home opstarten alleen al geeft mij al het gevoel dat het weer eens saai rondlopen word

 • Ik heb nog nooit Home gespeeld / gebruikt. Lijkt me extreem saai

 • ik denk dat de meeste zoals altijd al geweest is naar de US home gaan want dat is nu ookal zij hebben een stuk of 6 speciale categorien en wij maar 3 of 4

 • Cool.

 • dan speel ik over een jaar weer home, miss dat het dan wel lijkt op een product dat af is :P

 • ik hoop dat ze het waarmaken

 • Beloftes, beloftes.. Laat ze die andere beloftes eerst maar eens waarmaken. En een héle hoop verbeteren, zoals rijen. Wie bedenkt er nou zoiets, in een online wereld WACHTRIJEN voor zo'n beetje alle spelletjes die je daar kunt doen. Dit vind ik erg triest, en ik hoop ook zeker dat ze hier iets aan doen.  Drie ruimtes per maand is nice, maar laat ze dit eerst maar doen.

 • Toch leuk als dit daadwerkelijk komt :)

 • 3 per maand? Zo zo, dat zou wel heel erg gaaf zijn. Ik vraag me alleen af of ze het ook langer dan 2 maanden vol kunnen houden. :)

 • Natuurlijk vind ik het goed dat Sony het probeert leuk te maken, je kunt enkel proberen!

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren