1. Far Cry Instincts: Predator (X360)

Far Cry Instincts: Predator (X360)

Far Cry was vorig jaar èèn van de meest spectaculaire actie-game op de Xbox. De actie was ultiem opbouwend en het was gewoon leuk om te zien hoe je iemand van zijn lot af deed door hem te vermoorden. Zijn lot was natuurlijk jou vermoorden maar dat doet er niet toe. Ook haalde het spel alles wat de Xbox bevatte naar boven. Jammer genoeg konden de Xbox 360 bezitters deze game niet af draaien. Ik dus ook niet. En daarom is er nu de nieuwe Far Cry genaamd: Instincts Predator. En het is dus weer lekker killen geblazen op je Xbox 360.

Ik ga op reis en…

Witte stranden, palmbomen, een prachtige blauwe zee met tropische vissen en paradijsvogels die boven je hoofd cirkelen. Of wacht zijn dat nou gieren? In Far Cry kan het gebeuren dat je het ene moment zit te genieten van dat oh zo mooie eiland en natuurlijk het uitzicht terwijl je op het andere moment achterna wordt gezeten door genadeloze huurlingen met zware wapens. Dan is het rennen geblazen en je schuil houden in de bosjes of in de andere mooie locaties op het eiland. Waar je touwens ook een prima val kan zetten waardoor de achtervolgers gespietst worden aan een omgebogen boomstronk, en dan is het lachen geblazen als je het bloed er uit ziet druipen. Het gebruik van extreem geweld op zo`n tropische locatie lijkt wel een erg rare mix maar als je er over nadenkt is het in wezen een perfecte vakantie.

Graphics

Grafisch is Far Cry zoals ik wel gewend ben van de serie: geweldig, helaas, laat Instincts Predator in paar opzichten paar steekjes vallen. En dat gebeurt vaak met ports en helaas dus ook met deze. Het lijkt dan wel gauw te blijken dat er alles slecht is aan de graphics maar dat is deze keer niet zo: de watereffecten zien er beeldschoon uit, verder is het gewoon de Xbox versie met een klein likje verf erop gedrukt. Ubisoft kon ook wel meer doen met het concept: tropisch eiland zo wie zo kon het ook ander leven op het eiland maken dan alleen: mensen en monsters die door de mensen zijn gemaakt en een heldere vorm van leven aangeven. Soms zie je nog wel eens een visje zwemmen en een vogel op stijgen, maar meer niet. Dat kon niet op de Xbox maar ik dacht dat dit uiteraard op de Next-generation console kon van Microsoft. Dus niet en dat is teleurstellend, best jammer want de game was erg leuk bedacht en neergezet.

Online op het strand

Ook het multiplayer gedeelte heeft een nieuwe inkomst in dit spel en is erg vernieuwd en met vernieuwd bedoel ik niet een gehele nieuwe multiplayer maar een opgepoetste online-mode.

Naast de betere en grotere levels. Maakt ook een nieuwe type zijn opwachting in Far Cry IP namelijk de: Seek and Secure. In dit type is het de bedoeling om met je team bepaalde plaatsen op het eiland te bezetten en dan zo punten te scoren. Maar er is ook nog altijd de origineelste: Predator mode. Daarin nemen een paar predators het op tegen huurlingen, afknallen is natuurlijk de bedoeling. Deze laatst gezegde moeten een kill sequence uitzenden, er is slechts èèn klein probleempje: de zender ligt in het gebied van de gruwelijke predators. Het gevecht tussen kwantiteit (huurlingen of gewoon mensen) en kwaliteit (predators, monsters) staat erg voor plezier en vooral voor moord plezier, kill!!

Vooral voor nieuwkomers

Je kan niet ontkennen dat Predator er goed uitziet met al die onbeschrijflijk weelderige oerwoudlocaties. Het valt echter evenmin te ontkennen dat het spel er eigenlijk nog veel beter had uit kunnen zien. Nu lijkt het gewoon op een hoge-resolutie versie van het originele Xbox game. Dit valt extra hard op wanneer je de blokkerige wapenmodellen ziet of de personages die af en toe uit plastic lijken opgetrokken. Op een gewoon scherm is het zelfs moeilijk om een groot verschil tussen de twee versies te zien. In hoge resolutie is dat natuurlijk al wat beter, maar de extra scherpte vestigt de aandacht dan weer teveel op de te weinig gedetailleerd uitgewerkte personages en voorwerpen.

Conclusie

De conclusie is erg moeilijk ingeschat aan de ene kant is het knallen en doden van huurlingen erg leuk. Is de singleplayer voor mij iets tekort. Je kan wel lekker genieten van het tropische eiland en de verschillende basisvorm van dit intensieve spel. Wurgen is ook een leuke manier om iemand te stoppen, vallen zetten is leuk het bloed spat eraf en je zit weer lekker voor het beeldscherm te genieten van je gepleegde moord. Er is wel weinig leven dan alleen mensen en monsters zal er ook nog een ander volk in kunnen maar daar heeft Ubisoft niet bij naar gedacht en dat is erg jammer.

Conclusie en beoordeling

Als je de eerste Far Cry hebt gespeeld hoef je deze niet perse te kopen. er zijn enkele dingen verbeterd. Maar het is niet echt helemaal verbeterd.
7
Score
70
Score: 70
 • Pluspunten
 • Graphics (water)
 • Sound ook wel lekker
 • Kill You, wurgen, vallen zetten.
 • Minpunten
 • Graphics (op andere punten)
 • Bijna hetzelfde als zijn voorganger.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Kijk, dan ben je als ontwikkelaar goed bezig.

  Vind alleen dat die mappacks altijd belachelijk veel geld kosten.

 • is bungie door EA overgenomen ofzo XD.

 • ik vind die DLC maar mooi kut, je kan zonder het niet eens meer behoorlijk online spelen. Gelukkig ben ik Halo3 helemaal zat.

 • ea is al bezig met burout nieuwe shit te geven enz..

 • Zou mooi zijn, Halo is de shit.

 • Leuk dat ze door blijven gaan. Ik kijk wel uit naar ODST in ieder geval.

 • Ben benieuwd of Bungie ook nog eens wat anders kan dan alleen maar Halo-games. Ze schijnen veel kwaliteit in huis te hebben, dus dan zou ik toch ook eens wat anders van ze willen zien.

 • Halo 3 ben ik wel op uitgekeken in eerste instantie, maar doordat ik weer halo wars gespeeld heb vind ik het wel weer leuk om te spelen. Zou gaaf zijn dat je op gegeven moment in halo 3 ook zo een basis kan bouwen en rondlopen als een spartan zoals in Halo wars :D

 • NIce!

  De maps mogen alleen iets goedkoper…

 • Maar wat nu wel zwaar irritant is bij halo 3 dat je zonder die nieuwe mappacks bijna geen een gametype meer kunt spelen. Het enige wat ik kan spelen is social slayer :( En ik ga echt niet 15 euro betalen voor een paar extra maps!

 • ik heb maar voor 1 van de 3 (of 4) map packs betaald :P

 • heb alle map packs zijn de moeite waard vermaak me er nog iedere dag mee dus ben ook wel blij met dit nieuws. spelen nog genoeg mensen online dus was opzich wel te verwachten. 9 april komt de mythic map pack. dus eerst daar op wachten en dan zie ik het wel

 • Misschien een beetje duur voor sommige mensen, maar wel fantastisch dat Bungie zolang aan halo 3 door blijft werken. Blijft natuurlijk ook een vette game

 • Ook leuk dat je de meeste gametypes dan niet meer kan spelen zonder die maps, stelletje hufters bij bungie.

 • ea is al bezig met burout nieuwe shit te geven enz..

  Criterion games ja

 • Ze ondersteunen Halo 3 echt goed hoor! :)

 • Beste Shooter deze generatie krijgt nieuwe content… Welkom!

 • Uitmelken, wist niet dat Bungie dat ook kon..

 • Oooh tja, geen wonder dat ze door blijven gaan met dit spel… het is goud geld voor hun!  Hoeveel mensen hebben dit spel 10 miljoen ofso?

  Als steeds 3-4 miljoen daarvan die mappacks blijven kopen, tja dan stroomt het geld binnen he..  Dus niet denken dat bungie dit doet voor ons ofso, nee, omdat ze met halo 3 goud geld kunnen verdien omdat zo ontiegelijk veel mensen het spel spelen. • Jammer dat die mappacks wat te duur zijn vind ik.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren