1. Peter Jackson's King Kong (PS2)

Peter Jackson's King Kong (PS2)

King Kong zou anders zijn

Over King Kong was in het begin veel ophef, het zou de beste filmgame ooit worden en het is ook een redelijke verkoophit geweest. Ik ben allerminst over deze game te spreken. Ik vind deze game het zoveelste slappe aftreksel van een film, en ik zal jullie vertellen waarom.

Gameplay en besturing

Om te beginnen de gameplay, King Kong was inderdaad een aparte beleving op gameplaygebied, je bent is een keer geen één of andere krachtpatser, maar een in het nauw gedreven groepje mensen op de vlucht voor dinosauriërs. In het begin is het leuk, heel leuk zelfs, maar op een gegeven moment ging het mij gigantisch vervelen. De omgevingen zijn ontzettend grauw en lelijk, hier houd ik absoluut niet van, als je het vergelijkt met de film, is de game heel anders, de film heeft een prachtige natuuromgeving, alles heel kleurrijk en sfeervol. Nu de game, alles is donker en grauw, nergens een kleurrijk rose bloemetje te vinden, en daar loop je dan de gehele game doorheen, combineer dat met gameplay wat ook steeds hetzelfde blijft, en je begrijpt dat je na een uurtje of 2 spelen hier wel op uitgekeken bent.

Die gameplay die steeds terugkomt is eigenlijk dit, je loopt een stukje, je maten zitten wat onzin tegen je uit te kramen, je komt bij een één of andere maffe deur, je moet 2 vage stokken vinden, die moet je dan weer in 2 palen steken, met je maat ga je beide aan die palen zitten draaien, en kijk is aan, de deur gaat open. Dan kom je een één of ander grasveld van dorens tegen je pakt een speer doopt 'm in het vuur en het doornveldje brand plat. Je komt een paar dino's tegen, je pakt je gun, je schiet een paar keer op ze tot ze dood zijn en dan heb je de gameplay uit deze game eigenlijk wel gehad, je komt wel verschillende vijanden tegen, maar het is en blijft niet echt vernieuwend, alleen die stukjes dat zo'n grote T-Rex achter je aanzit is wel spannend, maar goed, dat maakt ook maar weinig goed vind ik.

Maar dan, je mag met King Kong spelen, gaaf denk ik dan, en ja dat is het de eerste keer, de tweede keer en dan de derde keer gaat het ook weer vervelen, de gameplay blijft steeds hetzelfde, de omgevingen blijven donker en grauw, en het is gewoon totaal niet vernieuwend. Alles wat je in de game doet, herhaal je ongeveer 50 keer in een bijna hetzelfde uitziende omgeving en dat is het dan. En nou doe je dat bij veel games, maar bij King Kong geeft het echt zo'n uitgemolken gevoel.

En dan gaan we nu over op het ergste gedeelte van de game, King Kong in de stad, nou het had een gedeelte van een N64 game kunnen zijn, tsjonge jonge, wat een bagger, je loopt door rechtaan, rechtuit straatjes met Kong, je slaat wat vierkante, blokkerige auto's van de weg, je komt bij het Empire State Building je klimt erop door simpelweg de analoge stick omhoog te houden, en Kong komt er wel. Dan zit je er bovenop, je rost wat op die knoppen om een vliegtuig uit de lucht te slaan, Kong word nog wat beschoten, hij zet die vrouw die die de hele game bij zich draagt (Ann heet ze) op die toren neer, en flikkert 380 meter naar benden (dit wordt niet eens in beeld gebracht), daar staat zo'n vent naast het dode te pletter gevallen beest die zegt "it are not the planes who kill him, it was the beauty who kill the beast", nou, unhappy end, zo is er in 5 minuutjes speeltijd de game King Kong afgerond, belabberd dus.

De besturing is overigens wel goed, wel apart is dat veel knoppen niet eens gebruikt worden.

Verhaallijn en replay

De verhaallijn is kut, je moet eigenlijk de film gezien hebben en dat dan als het waar in de game prenten, want in de game zit eigenlijk amper een verhaallijn, laat staan er zitten maar een stuk of 3 filmpjes in de hele game. De replay waarde vind ik ook bagger, je hebt het op een middagje uitgespeeld, en dan heb je echt geen zin om het nog een keer te spelen.

Graphics en geluid

Nou, dan de graphics, ik had al gezegd dat het allemaal ontzettend grauw was, maar daarbij is de omgeving ook nog is lelijk, de bomen, de grond en struiken, het ziet er allemaal een beetje blokkerig uit, het lijkt net op een game van de eerste generatie PS2 games. Het geluid is dan wel weer oké, de muziek houd de spanning er wel een beetje in en de geluidseffecten zijn ook goed, voor de rest maak ik geen woord meer vuil over deze game. Deze game ligt nu voor €30 in de winkel, maar zelfs dat vind ik hem niet waard, ik zou 'm gewoon een keertje huren, en 'm dan op een middagje uitspelen en terugbrengen.

Conclusie en beoordeling

None

Ik vind King Kong de zoveelste game/film hype, en daarmee is dan ook alles gezegt. Een misser van Ubisoft.
6
Score
60
Score: 60
 • Pluspunten
 • Nieuwe gameplay
 • A.I. vijanden van een goed niveau
 • Minpunten
 • In een middagje uitgespeeld
 • Graphics niet denderend en grauwe omgeving
 • Wordt op een gegeven moment ééntonig en saai
 • Weinig verschillende vijanden
 • Laatste gedeelte in de stad belabberd uitgewerkt

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • aaah erg netjes :)

  De screens van Wolfenstein zijn ook erg tof!

 • Ik verwacht er niet echt veel van eerlijk gezegd. Maar het is wel leuk dat ze verdergaan met de serie!

 • Ik heb ook zo'n gevoel dat dit niet een hele bijzondere game gaat word, weet niet waarom.

 • hopen dat ze er ook online mode instoppen zou het wel leuk vinden om ook online die duitsers een koppie kleiner te maken

 • Nooit van Wolfenstein gehouden, ik haal hem niet.

 • @ Killer_gamerz : lol… je komt uit een ei ofzo?  hoop dat ze met een enemy territory achtige game komen, maar daar ziet het niet naar uit, afwachten wat het wordt!

 • @ Killer_gamerz  Je hebt nog nooit van Wolfenstein gehoord? Schaam je eens heel diep, want dit spel is denk ik toch wel de grondlegger is van de first person shooter, of anders wel een van de meest invloedrijke spellen op dit gebied vroeger.  Ontopic: Leuk dat er een nieuw deel komt, maar ik zal deze aan mij voorbij laten gaan denk ik. • QUOTE: \"In het spel kruip je in de huid van B.J. Blazkowicz die in de voorganger ook te bewonderen was. Ook in dit deel draait het weer om zoveel mogelijk nazi’s afknallen. Hierbij is het de bedoeling dat jij ervoor zorgt dat de nazi’s stoppen met hun gruwelijke experimenten. \"  Oftewel, dezelfde game over and over again!

 • @ Srebseig

  voor zover ik wofenstein ken en ik over dit deel gehoord heb wel ja XD wel dom

 • Kijken of ie het niveau van vroeger kan bereiken.

 • Ben erg benieuwd maar toch eerst een demo spelen voor ik helemaal overtuigd ben.

 • Ik vond RTCW echt super vet! Ook heb ik ET kapot gespeeld. Maar op de 1 of andere manier wordt dit denk niet zo'n vet spel, mede door de 'tegenvallende' graphics. Maar misschien is de gameplay wel weer van ouds vet.

 • Mooi hier zat ik op te wachten , ik hoop echt dat ze er iets moois van maken en niet met 1 van de betere shooters, en de grondlegger van het 3d shootergenre gaan kloten

 • We zullen zien of ik hem koop of niet!

 • @ Stefandepan  Leer lezen. Hij zegt gehouden, niet gehoord.

 • Ik heb zo'n gevoel dat deze niet het niveau van zijn voorganger weet te halen, maar ik kan er helemaal naast zitten natuurlijk.

 • lijkt me tof behalve dat dimensie gedoe

 • Tot nu toe vind ik het niet als een topper klinken, beelden wisten me ook nog niet te overtuigen. Benieuwd of het de heerlijke sfeer van Return to Castle Wolfenstein terug tot leven kan brengen.

 • niet mijn ding

 • @Slick Rick  Dat denk ik ook, het heeft gewoon niet meer dat gene van vroeger. Dat nieuwe wat ze hierin hebben gestopt van veranderen van dimensie, vind ik totaal niet bij Wolfenstein passen. Geef me dan maar een remake

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren