1. Area 51 (PS2)

Area 51 (PS2)

Ik zat eens in een magazine te lezen, en toen zag ik daar een artikel over Area 51 staan. Dit moet een game worden die vernieuwend en uiterst vermakelijk moet zijn. Maar na een paar artikels gelezen te hebben, vond ik al veel dingen die elkaar tegen spraken. Ik begon dus te twijfelen aan de kwaliteit van de game, dus ben ik hem gaan huren. Zal deze game kunnen tippen aan het mooie en spannende verhaal? Kom daar maar achter!

Er waren eens aliëns...

Ja hoor, in deze game bestaan aliëns. Je verhaal begint in een grote basis die in genomen is door aliëns. Eerst worden je vaardigheden met een pistool even getest en daarna moet je jouw geweer gaan bijvullen. Even later moet je al richting het strijdveld, en dan krijg je ineens te horen dat er een aliën rondloopt in jullie basis. Je haast je natuurlijk terug en schakelt de aliën uit. Er is jammer genoeg, nog altijd geen originaliteit te bespeuren. Wat later ga je dan toch naar het strijdveld. Het spel begint dus met afwisselde filmpjes en gameplay. Die gameplay bestaat vooral uit schieten, en later uit ook speciale krachten. Er is dus niks origineel in het begin. Het enige dat even je aandacht trekt, is een professor die verandert in een aliën. En dat is dan al iets verder in de game. Kortom, het begin had wat meer uitgewerkt mogen zijn. Ik vind het begin dus gewoon flauw.

Wat zien jullie er lelijk uit!

De aliëns in deze game zien er maar af en toe echt leuk uit, en dat is dan meestal een eindbaas. De gewone zien er soms uit als een roze kauwgom, en dat is jammer. Zoals jullie op het screenshot hieronder kunnen zien, zijn ze precies kauwgommen. Maar de sfeer is er bij momenten wel. Die is vaak donker en soms zelfs creapy. In sommige filmpjes komen er grafisch prachtige monsters en een leuke sfeer aan te pas. Ja, er zijn ook goede dingen over te vertellen. De muziek is te weinig echt aanwezig in deze game. Soms vroeg ik me echt af waar de muziek gebleven was, en dat mag eigenlijk niet gebeuren. Nu even terug over de monsters. Meestal komen die op hoog tempo op je af gerend. En dat kan best eng zijn. Vooral als je even je wapen moet herladen. De eindbazen gebruiken meestal een compleet andere strategie. Heel vaak gebruiken ze hulpjes of verschuilen ze zich achter een soort schild. Dat moet voor de nodige variatie en denkwerk zorgen.

Handen omhoog!Ach, dom van mij! Do you speak Dutch?

Ja, nu iets wat ik geweldig vond in deze game, de wapens. Die zijn vaak leuk, origineel en leuk uitgewerkt. Er zijn er die door de aliëns gemaakt zijn en ook door mensen. Veel van die wapens zijn enorm krachtig of handig, en zijn ideaal om die aliëns te doden. Er zijn natuurlijk ook moeilijk te verkrijgen wapens. Die zijn meestal het sterkste van allemaal, dus de moeite om ze proberen te vinden. Je kan ook een speciale kracht gebruiken, en dat komt omdat je geïnfecteerd bent met een virus. Je kan dan vijanden met 1 haal van je klauw, wegvagen. Of je kan natuurlijk ook je leven herstellen door hen leeg te zuigen. Er is dus genoeg originaliteit bij de wapens.

Een raar oud ventje en een geest die praat via lijken, spannend!

Later in de game krijg je ook opdrachten en tips van een raar oud ventje. Echt veel heb je niet aan hem, want hij speelt een erg kleine rol in deze game. Verder heb je ook nog een soort geest die met je praat via lijken. Later kom je te weten of het een geest is of niet, maar aan hem heb je wel wat. Hij geeft vaak door middel van korte tussenfilmpjes tips en uitleg. Een goede aanvulling voor de game dus. Verder is er over deze game niets meer te melden dat de moeite waard is om te vermelden.

Boe! Ja ik weet het, het is niet eng. Volgende keer beter en enger.

Conclusie en beoordeling

None

Deze game valt echt hard tegen. Er is niet genoeg spanning en is niet goed uitgewerkt. Deze game raad ik dus af, tenzij je een grote aliënfan bent.
5,7
Score
57
Score: 55
 • Pluspunten
 • Leuke eindbazen.
 • Enge filmpjes.
 • Originele wapens.
 • Minpunten
 • Bijna geen muziek.
 • De standaard aliëns zijn slecht uitgewerkt.
 • Verhaal is slecht uitgewerkt.
 • Er is graffisch niet genoeg uit de PS2 gehaald.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • downloaden van games is op zich handiger, als de prijs van games lager komt te liggen.

 • ik vind persoonlijk dat gedownloade content op bijv. je harddisk, niet zo aanwezig is in je bezit dan een spel in een mooi omgeven doosje en boekje die je leuk bij de rest van je collectie kan plaatsen. Ik heb 2 boeken kasten, 1 voor mijn manga anime dvd's en 1 voor al mijn spellen :D

 • Ik vind digitaal ook maar niks. XBLA games heb ik geen moeite mee, die zijn verder wel leuk en hoeven niet persé in een doosje. Maar als alle PSP spellen ineens alleen nog maar digitaal zouden zijn zou ik het wel minder vinden. Ik ben blij dat de UMD's blijven. Dan heb je nog iets tastbaars.  Besides dat moet je ook een draadloze internetverbinding om de spellen te kunnen aanschaffen.

 • Tegen de tijd dat ontwikkelaars en uitgevers het in hun hoofd halen om games alleen nog maar door middel van een download aan te bieden, dan stop ik met deze hobby. Ik betaal geen 60-70 euro voor een game die ik moet downloaden. Ik wil mijn games gewoon in een mooi doosje hebben. Zo niet, dan mogen ze wel 20 euro van de prijs afhalen.

 • Hoopte toch dat er een gewoon cd'tje in kwam.

 • Een CD lijkt me sterk. Dan word de PSP namelijk ook een stuk groter ;)

 • Sony bied nu toch al psp spellen digitaal aan? Ik koop regelmatig een psp spel uit de store.

 • leuk

 • voor een handheld vind ik dit juist goed. het is bij een handheld belangrijk dat het klein is en gemakkelijk is mee te nemen. als je dan altijd je hele collectie mee moet nemen omdat je een doosje en boekje zo mooi vind helpt dat er niet bij. het gaat mij egt alleen om de game. aan doosje en boekje hegt ik niet veel waarde.

 • Ik ga geen geld betalen voor digitale meuk. Behalve DLC voor een spel dat ik op een disc heb staan. Als ik een spel koop wil ik het op een disc hebben staan in een mooi hoesje met een boekje erbij.  Op het moment dat meer dan 50% van de spellen alleen digitaal te krijgen zijn stop ik met gamen.

 • Laat dat digitale aanbod maar zitten, ik wil m'n games gewoon in de winkel kopen met alles erop en eraan.

 • Nice… Kvond games dlen al stom :P

 • ik vind de psp online niet zo geweldig. De meeste games op de psp online werken niet geweldig (lag) of er zijn bijna geen spelers.

 • Over 3 tot 5 jaar? Dat had al vanaf het begin gemoeten! Net als XboxLive Arcade, PSN en WiiWare oudere games aanbieden en makkelijke games die weinig ruimte innemen en de God of War's etc. op UMD. Zelfde geldt voor films en zelfs muziek had gekund.

 • Da's goed, vind ik ;)

  Ik heb ook liever een doosje in m'n kast staan :)

 • Ik ben voor een losse cartridge of cd o.i.d. Als je console defect gaat hebje altijd fysiek de spellen nog en kun je via een nieuwe console of later via een emulatorde spellen nog spelen.  Zie bijvoorbeeld deze Sega machine eens:

  http://tweakers.net/nieuws/58984/blaze-brengt-sega-mega-drive-opnieuw-uit-in-nieuwe-stijl.html


 • goed voorbeeld van liever een doosje in de kast hebben staan is GTA. Je krijgt daar eigenlijk altijd een kaart bij dus dat is dan veel leuker ;)

 • Hopelijk houd hij zich aan zijn woord! Want ik wil games gewoon lekker met een hoesje erbij!!

 • Ik betaal geen 60-70 euro voor een game die ik moet downloaden.

  PSP games zijn als ze net uit zijn ongeveer 30-45 euro

 • heb liever schijfje en doosje dan alleen maar als download op je harde schijf of memorycard. wat als je psp crasht? de games collectie is mooier zichtbaar met doosje, ja toch?

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren