1. Mario Kart: Double Dash!! (NGC)

Mario Kart: Double Dash!! (NGC)

Ga van mijn kart af man! Dit is gemaakt voor 1 persoon! Hoe bedoel je, nee? Voor 2 personen? Dat had ik nog niet gemerkt. Laten we het dan maar eens proberen hé. Ik stuur en jij zit achterop. Of wil jij ook af en toe sturen? Dan wisselen we gewoon tijdens de race hé. Snel! De race begint bijna! Vlug naar de start. Ik hoop dat we winnen man. Op hoop van zege! 3! 2! 1! Go! Dit is het begin van een recensie over een vernieuwende racegame. Dus lezen maar!

Mario flikt het weer!

Ja hoor, hij is er weer. De nieuwe Mario Kart game. Wat zou er veranderd zijn. Dat is het eerste wat je jezelf afvraagt als er een vervolg komt op een topper. De Mario Kart op de Nintendo 64 was de meest succesvolle game op die console. Dus dat vraagt gewoon om een vervolg. Raar genoeg zit je deze keer niet alleen op je kart. Je zit er met 2 op! Ja, je leest het goed. Ik vond dat al direct een leuke verrassing. Maar hoe moet je jouw kart dan besturen? Simpel! De besturing is zo ingesteld dat je de kart heel gemakkelijk kan besturen. Het duurt wel even voordat je dat onder de knie hebt, maar eigenlijk is het heel simpel. De gemiddelde gamer moet de besturing normaal zo doorhebben. Je kan de twee personages zelfs tijdens het racen laten wisselen. De 1 ste stuurt en de andere gooit met items. Nu even over die personages. Er zijn er verschillende personages bijgekomen. Waluigi bijvoorbeeld. Of Baby Mario en Baby Luigi. Er zijn er genoeg om te tussen te kiezen. En elk personage heeft zijn kwaliteiten. Er zijn er die traag zijn en sommige die snel zijn. Je moet dus ook een beetje rekening houden met wie je kiest. Ze hebben ook allemaal een andere rijstijl. Dus kies de rijstijl die het beste bij je past. Als je dat eenmaal gelukt is ben je op weg naar een unieke ervaring die vol met fun zit.

Boem! Haha, die zien we niet snel terug!

Er zijn in deze game veel nieuwe items. Bijvoorbeeld een Bowserschild, een super banaan, enz. Mijn favoriete item is de Bomb Omb. Als je die goed gebruikt, is de kans groot dat je voor een lange tijd van je concurrent af bent. Want eerst vliegen ze de lucht in en dan moeten ze nog optrekken. Ze verliezen dus veel terrein op korte tijd. Heerlijk item dus! Ieder personage heeft een speciaal item dat normaal alleen hij/zij kan gebruiken. Vaak is dat natuurlijk een heel krachtig item dat van groot belang kan zijn tijdens de race. Dat is ook iets wat je keuze van je personages kan beïnvloeden. Je hebt dus altijd 2 personages op je kart met allebei een speciaal wapen. Dus het is aangeraden dat je ze regelmatig van positie laat wisselen. Na een tijd heb je jouw favoriete items en dus ook favoriete personages gevonden. Dat vond ik heel leuk aan de game. Je hebt zoveel keus. Het duurt gewoon even voordat je jouw favorieten gevonden hebt. De special effects zijn ook leuk. Bij een Bomb Omb hoor je een luide knal en als je uitglijd haar je een soort remgeluid. En bij elk parcour is er een ander vrolijk deuntje te horen. Over het geluid kan je gewoon niet klagen. Of je moet echt een zuurpruim zijn. Hopelijk zijn jullie dat niet. Oh, voordat ik het vergeet. Je kan in de cups die er zijn verschillende personages en wagens vrijspelen op verschillende niveaus. Dit is de moeite waard, want je komt voor verschillende verrassingen te staan. En geloof mij. Die zijn allemaal aangenaam. Er is zelfs een speciale cup waarbij je alle races moet rijden. Bereid je dan maar voor op een uurtje of meer intens raceplezier.

Wat een levendig parcour!

Er zit leven in de parcours in deze game. Ik vond het leuk om door een kanon door de lucht geschoten te worden en even het uitzicht te kunnen bewonderen. Want grafisch is de game in de typische Mario stijl gemaakt. Dus dat kan alleen maar goed zijn. Soms ziet het er wel een beetje te cartoon achtig uit, maar dat is niet van zo'n groot belang. De personages zien er ook uit zoals in hun game en zijn precies en in detail weergegeven. De wagens zijn ook heel gedetailleerd en origineel. Ooit al in een buggy zitten racen? Ik niet hoor. De races hebben net zoals zijn voorganger versnellingen op de weg staan en soms zelfs afkortingen. Als je die gevonden hebt of uit je hoofd kent heb je een groot voordeel. Stel je voor wat voor een gezicht 1 van je vrienden zou trekken als hij je ineens voor je ziet opduiken. Dat moet geweldig zijn om zijn gezicht dan te zien. Je zou er gewoon geld voor betalen om dat op foto te hebben staan. Geloof mij. Over de multiplayer vertel ik later meer. Terug even over de parcours. Die zien er namelijk allemaal anders uit. Je gaat nooit kunnen zeggen dat er races echt fel op elkaar lijken. Er zijn er wel een paar die lijken op zijn voorganger op de Nintendo 64. Maar dat drukt de pret niet.

Drie tegen drie.

Jij en je twee personages strijden tegen 1 van je vrienden en zijn 2 personages. Dat is wat de multiplayer inhoudt. Je kan natuurlijk ook met meer vrienden spelen. Namelijk met 16 personen tegelijk. Dan heb je wel een speciale multi-tap nodig. Dit zorgt voor een leuke en uitdagende race die alle kanten kan opgaan. Vaak dacht ik gewonnen te hebben maar werd dan nog geraakt daar een item en werd tweede. Ik baalde bij zo'n momenten echt hard. Maar ja, zo is de game nu eenmaal en daar moet je tegen kunnen. Je kan ook een complot smeden tegen 1 persoon maar dat vind ik persoonlijk laf. Je moet kunnen vertrouwen op je eigen vaardigheden vind ik persoonlijk. En als je dan kan winnen weet je gewoon dat je er kei goed in bent. Nog even over een andere mode. Time trail. Je kan tijden rijden op parcours en die daarna proberen te verbeteren. Zo ken je na een tijd alle parcours uit je hoofd en ken je alle afkortingen. Nu de laatste mode. Battle! Hier kan je tegen de computer als je met 2 speelt of tegen vrienden strijden. Je hebt dan allemaal 3 ballonnen en je moet dan proberen elkaar te verslaan met items. Er staan overal itemblokken dus je zal nooit zonder items zitten. Als je wint voel je jezelf oppermachtig en onoverwinnelijk. En dat is ook een grote troef van deze game. Er is maar 1 minpuntje aan deze game. End at vind ik jammer. Hij is eigenlijk wat kort en dat had niet gemogen. Maar dat mag je niet beletten om met volle teugen van deze game te genieten.

Vroem! Vroem! Ik ga er vandoor. See ya!

Conclusie en beoordeling

Het is en heel leuke race game. Die je niet teleur zal stellen. Er is veel afwisseling en er is veel vrij te spelen. Je moet een zuurpruim zijn om deze game slecht te vinden. Dus ik vind dit persoonlijk een aanrader, die in veel collecties thuis hoort. De moeite waard dus.
9,3
Score
93
Score: 95
  • Pluspunten
  • Sfeer.
  • Leuke personages.
  • Bewegende parcous.
  • De deuntjes.
  • De graphics.
  • Minpunten
  • Het is wat aan de korte kant.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren