1. Warcraft III: Reign of Chaos (PC)

Warcraft III: Reign of Chaos (PC)

Toen ik nog 9 was keek ik nooit op internet, hooguit in een paar game magazines die ik in de Brunalas. Maar voor de rest werd ik gewoon op de hoogte gehouden door mijn vrienden in mijn buurt. Kochten hun Diablo II? Kocht ik dat ook. Op een gegeven moment hadden hun Warcraft III in huis gehaald, dus ik rennen naar de winkel Warcraft III gekocht en terug naar huis gegaan. CD in me PC gestopt en ik begon fanatiek te spelen als een noob die niet wist wat hij moest doen.

Wat mij als eerst aangreep was de campaign modus, met wat gebrekkig engels kon ik gelukkig het verhaal nog maar net begrijpen. Ik was helemaal weg van het verhaal, en mijn vrienden praatte er ook over op het schoolplein, over hoe “stoer” het verhaal was. Verder vond ik de campaign modus nooit saai, het was erg afwisselend integendeel. De ene keer loop je met een Hero(hero=soort van generaal, een sterke unit met sterke spells en heeft levels), de andere keer moet je een heel basis bouwen en soms moet je in een bepaalde tijd dingen kapot. Heel afwisselend voor in die tijd.

Nadat ik de campaign modus had uitgespeeld begon ik op het knopje Battle,net te drukken. Er verscheen een gigantische poort. Ik moest eerst een account maken, daarna moest ik inloggen en gingen de o zo gigantische deuren open. Toen kwam ik in iets wat voor mij toen helemaal nieuw was, een chat channel. Ik las een tijde mee wat de mensen toen zeiden, grotendeels ging over bitchen wie het beste was dus besloot ik maar om op ladder(ladder= de speelmodus, ladder was de officiële strategie game) te gaan spelen. Ik koos voor Night Elf 4 tegen 4. Na een minuutje begon de game. Ik klikte een Peasant(peasant=ander woord voor een werker die goud en hout kan verzamelen en dingen kan bouwen) aan en liet hem een [i[Hero Altar maken. Ik koos een Hero en begon toen te spelen. Natuurlijk was ik toen nog noob en wist ik niet dat je veel units moest maken, dus ik verloor uiteraard de match. Ik raakte ook nog eens heel gefrustreerd omdat ik geen units meer kon maken omdat me Food(food=een unit kost 1 tot 4 food, hangt af hoe goed hij is en je begint met 20 food) vol was. En ik wist niet dat je Moon Wells(moon well=een huisje wat je meer food geeft en je dan meer units kan maken) moest maken.

Na een tijdje op ladder besloot ik maar op Custom Games(custom games=zelf gemaakte games door personen) te gaan spelen, ik zag toen een heel lijstje met verschillende soorten games. Tower Defences waren de eerste Custom Games die ik speelde, je moest met torens een groep units tegenhouden (klinkt raar, maar je moet het maar eens spelen, is super verslavend). Later begon ik ook Farmers & Hunters te spelen, je moest dan als Hunter Farmers doden om te verkomen dat zij een goed leger gingen bouwen en je daarmee doden, dat moest je 30 minuten volhouden. Na een tijdje van allerlei Custom Games die ik had gespeeld besloot ik om er 1 zelf te maken met de World Editor(world editor=een programma waarmee je custom games maakt). Ik snapte er geen ene ruk van en besloot dus maar hulp op internet te zoeken. Na ruim een paar maanden had ik het door en begon ik mijn eigen Custom Games te maken.

De graphics waren in die tijd erg mooi. Mijn computer kon Warcraft III nog maar net aan. Ik begreep toen geen ene ruk van video setting en klooide ik maar aan totdat alles er mooi uitzag. En of het mooi was, de Night Elfs waren elegant en mooi, de Orcs groot, bruut en sterk en zo kan je maar doorgaan. De muziek greep mij ook heel erg aan, hele mooie fantasy muziek was het. De typische Blizzard graphics en muziek vormden samen echt een Warccraft III sfeer.

Conclusie en beoordeling

[i]Warcraft III[/i] heeft me een geweldig kant van strategie games laten zien. Het spel is absoluut een aanrader voor iedereen die van strategie games houdt! Het spel(de expansion pack die iedereen nu speelt) behoort bij een van de meeste online gespeelde strategie games (bron: [i]Xfire.com[/i]). Grafish en muziekaal vond ik het een toppertje voor die tijd. De game zal je letterlijk en figuurlijk nooit vervelen.
9
Score
90
Score: 90
  • Pluspunten
  • Sterke verhaallijn
  • Goede campaign modus
  • rassen zeer goed gebalanceerd
  • Custom games(hiermee bedoel ik ook de World Editor)
  • Battle.net online gaming
  • Minpunten
  • De beperkte opties in de World Edito

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren