1. Kirby: Nightmare in Dream Land (GBA)

Kirby: Nightmare in Dream Land (GBA)

Kirby Nightmare in Dreamland

Het begon allemaal op die mooie dag in 1992, toen Kirby's Dreamland uitkwam. Kirby heeft al mogen rondspringen op de GB, SNES, N64 en de GameCube. Inmiddels heeft hij al vele avonturen beleefd in zijn droomland, en nu weer, maar dit keer op de GBA! Kirby droomt s'nachts over zijn wereld, zijn mooie droomwereld. De bewoners zijn blij, iedereen droomt. Opeens gebeurt er in Kirby's droom iets raars. Alle bewoners vertwijnen, terwijl rare wezens, genaamd nightmares, komen! Maar is dit wel een droom? Nee!

Kirby's wereld wordt bedreigd! Namelijk, door akelige beesten, Nightmares genoemd. Onze roze vriend laat dit natuurlijk niet op zich zitten. De heldhaftige roze voetbal gaat op jacht naar de nightmares. Hij komt er op zijn weg heel veel tegen, die hij tegenhoudt en vernietigd met zijn..... mond! Met zijn grote, brede mond vliegt hij door de werelden, als een opgeblazen ballon. Hij bestrijd het slechte volk om zijn leefwereld te redden. Hou hij dit doet, komt verder in deze review aan bod.........

Kirby en zijn mond

Kirby staat bekend als veelvraat. Op vele platformen at hij alles met z'n mond. Alles op zijn weg kan hij opslikken en weer uitspugen. Zijn mond en hij zijn ''goede vrienden''. Hij heeft zijn mond echt heel erg hard nodig, om de Nightmares in de weg te zitten. met zijn mond is van alles mogelijk, van vijanden opslikken tot gedaante verwisselen. Het gedaantewisselen is toch zeker een pluspunt van dit spel, aangezien dit je erg helpt. Ben je niet van gedaante verwisseld, is je muil echt het ultieme wapen. Neem veel lucht op in dit grote gapende gat, zodat je letterlijk hogerop kan komen! Dit is eigenlijk het gemak van het spel, want met de wind mee, ga je zo door de levels heen. Natuurlijk geen wind in het spel, maar er zijn geen vijanden zo hoog in de lucht, dus kun je alles wat makkelijker uitspelen

Kirby: gedaantewisselingen & bazen.

Nu ga ik wat dieper in op gedaanteverwisselen. Zodra je een vijand inslikt, is het mogelijk van gedaante te verwisselen. Dit kan in speciale kamers, maar ook gewoon onder het lopen. Het leukst is dat je ook moves van deze vijand krijgt! Slik je een soort link in, dan krijg je een zwaard en een ‘’robin hood hoed’’. Hiermee kan je natuurlijk goede aanvallen uitrichten, maar na 1 keer zelf geraakt te zijn, gaan de upgrades weer weg. Ook jammer, je kan niets opzuigen als je een andere gedaante hebt. Verder zijn de upgrades wel handig, maar ik vind het toch prettiger gewoon Kirby te zijn. Maar iedereen kent Kirby, wat hij ook doet of wat hij ook kan, kirby is en blijft schattig!! Zoals je bij zoveel spellen hebt, heb je het hier ook. Bazen! Ja, ergens anders heten ze Eindbazen, maar nu noem ik ze maar bazen, aangezien ze meestal in het begin van een level zitten. Al deze bazen kan je niet verslaan door middel van je blazen en zuigen. Ze slaan een soort blok van zichzelf af, wat jij moet opslokken en terugkaatsen. Heel veel moeite zou de gemiddelde gamer hier niet mee moeten hebben, aangezien je ze naar 3 keer dood hebt.

Kirby en het eindoordeel

Dit is alweer een goed vervolg op de Kirby series. Ondanks het gemakkelijke van het spel, het makkelijke verslaan van vijanden, beleef je er toch plezier aan. De gameplay is dus vrij goed. De sound is ook leuk, alleen soms een beetje te schattig. Maar deze liedjes hoef je niet lang aan te horen, aangezien de gemiddelde gamer 5 tot 8 uur bezig is met dit spel. Dit is natuurlijk niet zo superveel, maar het bied wel wat. de graphics zijn als in alle kirby spellen gewoon goed. Helaas is dit spel kort, en misschien wel een beetje te kinderachtig. Het is niet moeilijk uit te spelen, terwijl we wel wat meer verwachten van een Kirby game. Helaas is dit niet zo gegaan. geen must-have, maar al met al een geslaagde Kirby versie!

<('.'<) (>'.'<) (>'.')>

Conclusie en beoordeling

Misschien te makkelijk, maar wel leuk. Een aardig vervolg op de Kirby serie, maar het kan beter.
7,3
Score
73
Score: 75
 • Pluspunten
 • Goede gameplay
 • Gedaantewisselingen
 • Minpunten
 • Kinderachtig
 • Makkelijk

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • lijkt me vet!

 • Ik doe zeker mee! Die map pack lijkt me echt übervet! :D

 • Mooie actie! Net de game in huis. :)

 • ik heb het hard noding ik wiel er wel voor betaal maar ik heb geen Crad cart of Visa kaart of Amerika Exper Kaart heb ik ooke niet!!

  .. maar de vraag weet ik ook niet

 • Ga maar eens proberen.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren