1. Pro Evolution Soccer 5 (Xbox)

Pro Evolution Soccer 5 (Xbox)

Fifa is voor mij altijd het spel geweest totdat ik pro evolution soccer 4 in de winkel kocht. Ik vond het een geweldig spel en kon niet wachten op Pro 5. Ik wist vanaf dat moment dat de Pro serie beter was dan fifa en dat ik voortaan pro ging spelen.

Wat maakt Pro beter dan Fifa

Ik vind dat konami het steeds weer weet te presteren om zich zelf te overtreffen. De beelden zijn mooier geworden, en de spelers zijn wat slimmer geworden. Bij fifa is dit meestal niet het geval er worden meestal maar een paar dingetjes bij gewerkt en het valt meestal niet eens op. In fifa 2006 en pro 5 zag je duidelijk de verschillen. Als ik met Fifa speelde leek het net of ik met een paar kartonnen poppetjes aan het spelen was maar met pro zie je duidelijk het realisme in de spelers. Ook vind ik het schieten realistischer bij deel 5 dan bij Fifa want de ballen vliegen er steeds op een andere manier in en dat gevoel heb ik niet bij Fifa.

Beginnen !

Als je het spel start kan je het beste beginnen met een potje training. Zodra je de training start zie je hoe realistisch dit spel is.

Het spelen is ook niet zo makkelijk als in de fifa serie. Het schieten in Pro 5 is iets waar je echt op moet trainen. In het menu vind je verschillende opties waar je uit kan kiezen. Zodra je het spel onder controle krijgt kan je instellen om het wat zwaarder te krijgen. 1 Ster is het makkelijkst om tegen te spelen en dat bouwt op tot de zwaarste 6sterren.

Gameplay

Dit is één van de beste punten van de pes serie. Het lijkt net of je met echte voetballers aan het spelen bent. Als iemand geblesseerd raakt wordt die met de brancard van het veld gedragen. Ook prachtig vind ik dat er in deze serie in de sneeuw gespeeld kan worden. Als de spelers ademen zie je dat in de vorm van een wolkje uit hun mond. Dit maakt pro-pro en maakt zich anders dan de andere voetbal games. Soms is het realisme een beetje irritant want in pro 5 fluit de scheidsrechter al als die een scheet hoort ;) . Ook vind ik het commentaar niet goed in dit deel. Soms reageren ze zo ontzettend laat en ze zijn erg saai. Dit zijn wat kleine minpuntjes maar de gameplay is dik in orde. Alleen jammer dat konami niet alle licenties heeft gekregen.

Master Leage

De pro serie staat bekend om de zogenaamde Master Leage. Deze keer lijkt het of in Pro 5 er weinig aan veranderd is maar dat is niet zo. De gameplay is het zelfde gebleven alleen deze keer gaat het meer om het opleiden en trainen van jonge spelers met als doel hun beter te maken.

In pes 5 is het moeilijker geworden om je speler beter te maken, maar hij stopt niet met het leren van nieuwe dingen zoals in de vorige pes.

Ook is het op transfer gebied beter gemaakt. Je kan nu je speler uitlenen aan een kleinere club om hem zo te ontwikkelen.

Je kan natuurlijk ook andere spel soorten spelen als beker voetbal, en competitie voetbal.

Online Modus

De online modus is dit jaar weer een klein beetje veranderd ten opzichte van vorig jaar. Deze keer hebben beide spelers 1 helft ''host''. Ik vind dit goed gedaan want bij de vorige pes was het zo dat degene die de game gemaakt had host had en de beste connectie had. De ander was de hele game aan het spelen met een ''lag''. Het puntensysteem is ook veranderd. Als je wint van een tegenstander die meer punten heeft dan dat jij hebt krijg je extra punten. Als je van een tegenstander wint lager dan jouw wat minder. Dit geld ook als je verliest. Je krijgt minder punten aftrek als je verliest van iemand hoger dan jouw. Door deze veranderingen is het wat leuker online geworden. Bij pes 4 stonden de mensen in de top die een slechte connectie hadden en zo alles wonnen.

Opties in het menu

In het menu kan je verschillende dingen doen. Je kan de video's terug kijken die je hebt opgeslagen, je kan uitgebreid stadion bekijken transfers doen ,je teammanagement wijzigen, transfers toepassen spelers aanmaken en nog veel meer. Het menu zit eenvoudig in elkaar en alles is makkelijk te vinden. Alleen soms zijn er wat lange wachttijden na het wijzigen van je team management.

Conclusie en beoordeling

Dit spel is zeker een aanrader of je het nauw online speelt of niet het spel blijft uitdagend met de verschillende niveaus waarmee je kan spelen. Pro Evolution Soccer 5 is het beste spel wat je op dit gebied kan vinden.!
9
Score
90
Score: 90
  • Pluspunten
  • Gameplay
  • Realisme
  • Online verbeterd
  • Minpunten
  • Commentaar en muziek
  • Niet alle licenties

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren