1. Dragon Quest: The Journey of the Cursed King (PS2)

Dragon Quest: The Journey of the Cursed King (PS2)

Dragon Quest Journey of the Cursed King

jarenlang is deze game in Japan een groot succes, zo groot zelfs dat de game in japan op werkdagen verboden is. Toen de game daar uit kwam hadden miljoenen mensen zich van hun werk afgemeld om te kunnen gamen.Nu komt het achtste deel eindelijk uit in Europa. Is het spel nou werkelijk zo goed?

vervloekt

Je begint de game met een filmpje je bent in het koninkrijk van Trodain,waarin een geheime scepter zit opgeborgen. De dag waarin jij de game opent is er een duistere magiër die de scepter unleashed zo komt er een vloek over de kasteel en de bewoners ervan worden vervloekt. Alhoewel de koning en zijn dochter Medea de vloek overleven zijn ze wel veranderd. Medea is een paard en de koning een raar groen mannetje dat doet denken aan Picolo. Logisch want Akira Toriyama de bedenker van dragonball z heeft het spel vormgegeven. Jij zelf bent degene die wachter is in het koninkrijk jij overleeft de vloek ook en jij bent normaal(nog steeds).Jij moet de koning helpen om de vloek van de magiër op te heffen(door hem te verslaan). Naarmate je vordert in het spel kom je Yangus tegen dat is een bandiet die je op een brug tegenkomt en die je niet wil laten doorgaan je zult zijn leven redden(vertel jullie niet hoe en je speelt in het begin al met hem) en hij helpt je om de magiër te vinden. Je zal ook Jessica tegenkomen zij komt uit een rijke familie(de Albert-familie). Ze heeft vaak problemen met haar moeder en als ze wegloopt en later terugkomt heeft haar moeder het met haar gehad. Ze wordt daarom uit huis gestuurd zij zal je helpen met je reis omdat haar broer ook dood is gegaan door Dhoulmagus.En als laatst kom je Angelo tegen hij woont in een Kasteel met allemaal gelovigen.Daar wordt iemand die hem lief is vermoord en hij zal zijn dood wreken(klinkt dat niet bekend?)

traditionele rpg

Het is een echte old skool rpg waar je random encounters hebt. Het is erg leuk gedaan want als je levelt krijg je skill points waarmee je jezelf kan versterken. Als je genoeg skill points hebt krijg je special moves die vaak erg handig zijn voor gevechten. Het vechten zelf heeft een paar opties zoals je kunt normaal aanvallen of kunt een techniek gebruiken,of een spell. Als je bijna dood bent kun je altijd een item gebruiken die je healt of een status probleem weghaalt .Of je kunt ook nog een beurt overslaan zodat je de volgende beurt een sterkere aanval hebt. In de stad kun je bij een merchant terecht om items te kopen,een wapen kopen,of armour halen.Klinkt misschien wat saai maar dat is het niet. De gevechten die je doet die zijn snel en daardoor niet vervelend wat wel eens gebeurt als het om pokemon gaat. Toch gebeurt het wel eens dat je totaal geen zin hebt om te vechten of omdat je bijna dood bent. Gelukkig zal dat niet al te vaak gebeuren en als je slim bent koop je een chimeara wing die ervoor zorgt dat je terug naar een stad kan vliegen. Een minpunt aan de game is dan ook meteen duidelijk want je kunt niet zelf saven daarvoor moet je naar een Kerk en dat kan behoorlijk irritant zijn als je bijna dood bent. Stel dat je dood gaat verlies je de helft van al je geld. Als jezelf wil healen moet je naar een herberg waar je een klein bedrag moet neerleggen om te slapen. En je hoeft je absoluut niet zorgen maken om een korte game game. Je bent er makkelijk meer dan 50 uur aan bezig.

sound en graphics

De voice acting vind ik zelf wel goed gedaan. De enige stem die zuigt is die van Jessica want dat accentje kan ik absoluut niet waarderen. Het muziek wat je tijdens het spel hoort is wat je van een old skool rpg verwacht rustig maar als er een gevecht is werkt het op je zenuwen(wat me ook aan pokemon doet denken de vuile na-apers!). De graphics zijn geweldig het ziet er in cel-shaded graphics goed uit. En de wereld waarin je voortbeweegt is erg mooi vormgegeven, het is tot in de puntjes uitgewerkt. Hetzelfde geldt voor de monsters waartegen je vecht zijn ook die zijn erg vet. en de aanvallen die je kunt doen tegen je tegenstanders zijn ook heel erg goed. en het stijltje van het verhaal met de sound en de graphics erbij maakt deze game tot zeer geslaagd!

Conclusie en beoordeling

None

een leuke game waarin veel te doen is en waar je weken zoet mee bent.met hier en daar wat minpuntjes maar dat bederft de pret absoluut niet.
9,3
Score
93
Score: 95
 • Pluspunten
 • graphics
 • langdurigheid
 • sound
 • Minpunten
 • de stem van jessica zuigt.
 • niet iedereen zal de game waarderen.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Gisteren al iets over gelezen, lijkt me wel interessant als ze deze net als de originele Call of Duty opnieuw uitbrengen. :)

 • ik heb er wel wat van gehoord

 • Wel tof voor de mensen die de games nooit gespeeld hebben. Ik heb beide delen hier liggen, dus ben niet van plan ze nog eens te downloaden. Max Payne! <3

 • instant download !!

 • *GAAP*  Ow w8… Max Payne? Slow-mo bullettime toch?!  Nee toch….*GAAP* :P.  Uitmelken maar die ouwe games…kan M$ weer hard roepen dat er 'nieuwe' content beschikbaar komt op de Live Marketplace. Wel weer leuk voor de die-hards.

 • Leuk hoor! Ik vind dit erg tof, ook als die dan voor PSN beschikbaar komt. Ik zag laatst dat Silent Hill 1 ook als PS1 klassieker op PSN staat. Lekker alle delen achter mekaar kunnen spelen!

 • @PDAWG360, de grap is dat je niet alles hoeft te kopen hoor. Het is ook niets voor mij dit, maar iemand anders is er misschien blij mee. Niets mis mee dat oude titels op een dergelijke manier beschikbaar worden gemaakt. Vind het hele Xbox classic's idee juist een goed idee. Microsoft, Sony, Nintendo (die dit trouwens nog het meest doet)… ik juich ze allemaal toe als ze oude games goedkoop beschikbaar maken op de \"nieuwe\" consoles.

 • Heel nice. Deze oude klassiekers hebben mij toen der tijd erg vermaakt.

 • Dit is weer zo'n nieuwe trend om oude games te re-releasen en er een tweede maal geld uit te kloppen. Tegenover andere trends als DLC vind ik dit heel wat aangenamer omdat ik er geen behoefte aan heb en die games anders wel voor 3€ voor PC koop.  Uiteindelijk is dit redelijk gebruiksvriendelijk, ze bieden je de mogelijkheid om oude klassiekers te spelen. Het prijskaartje zal wel weer buitensporig zijn als je ziet dat je dit soort games voor een appel en een ei kan kopen voor de PC.

  Voor Microsoft is dit uiterst winstgevend omdat ze er 0 ontwikkelingskosten aan hebben.


 • @Asgorath: goed punt (niet alles hoeven kopen en gelukkig maar :P), ben het ook met jou (en Debeul) eens dat oude games tegen een 'zacht prijsje' aan te bieden een leuk idee is, maar da's wat mij betreft vaak vooral uit nostalgische overwegingen. Blijft wel een beetje naar uitmelken ruiken wat mij betreft, sorry :-/.  @Debeul: er zijn natuurlijk wel kosten voor M$, e.e.a. moet natuurlijk wel aangepast worden om te draaien op de 360 maar inderdaad: een zeer winstgevende kip! En geef ze eens ongelijk zolang wij Xbox 360 gebruikers massaal op Marketplace blijven kopen…. :-)  Mijn punt was voornamelijk dat er best wat meer nieuwe (lees: originele) content welkom is op Marketplace (i.p.v. bijv. de recente 'remake' van UNO waarbij het allemaal net weer ff anders werkt en dat soort spellen…). • Zaadgame

 • Uber

 • Nog nooit een Max Payne-game gespeeld eigenlijk…

 • nooit van gehoord !!!!

 • Lijkt me toch wel erg interessant om deze games te downloaden. Heb Max Payne nooit gespeeld maar het schijnen wel goede games te zijn.

 • nice

 • Ach tenminste niet zoals de wii die de volle prijs ervoor vraagt.

 • leuke klassiekers, maar dan moeten ze wel de pc versie naar de 360 porten, en niet de \"xbox orginal\", want die viel technies nogal tegen….

 • Dat zou ik wel erg vet vinden!

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren