1. Mario Smash Football (NGC)

Mario Smash Football (NGC)

Heb jij ooit al eens iemand onderuit willen schoppen maar je kon niet? Ik ook! Nu kan je dat virtueel doen. Er is namelijk weer eens een sportgame van Mario uitgekomen. Deze keer gaat hij zijn kans wagen op het voetbalveld. Zou hij er goed in zijn? Dat was het eerste wat ik dacht. Zou ik hem gaan huren om dat te testen? Ja, toch eens proberen. Een uurtje later startte ik de game op en keek eventjes verbaasd. Hoe zou dat komen denk je? Als je achter dat mysterie wil komen lees je deze recensie maar. Have fun!

Wel ja, wel ja. Trap de boel maar kapot!

Mario waagt zich deze keer samen met zijn vrienden in een destructief potje voetbal. De gameplay is namelijk een beetje ruw. Je kan gewoon je vijanden omver rammen en direct daarna nog een andere speler. Leuk toch. Dit heb je waarschijnlijk al vaak in het echt willen doen, of niet? Nu terug over de gameplay. Je staat met 1 doelman en 4 spelers. Je moet in het begin 1 personage als kapitein van het team kiezen. Dat is natuurlijk 1 van de figuren die iets te maken hebben met Mario. Namelijk Yoshi, Wario, Luigi, Peach, Daisy, enz... . Die personages verschillen niet zo veel van elkaar. Sommige zijn trager of sneller dan de rest en verder is er weinig verschil tussen de personages. Ze zien er natuurlijk wel allemaal compleet anders uit, dat is logisch. Alleen als je scoort is er een muziekje te horen en in de intro. Dat is best jammer. Begrijp me niet verkeert want het maakt in deze game niet zoveel uit. Maar het zou wel iets leuker geweest zijn. Je moet ook nog teamleden kiezen. En dan heb je de keus uit deze hulpjes: Birdo’s, Koopas, Hammer Bros. en Toads. Je team bestaat dan uit de hulpjes die je gekozen hebt. Zorg dan wel dat je nadenkt welke teamleden je kiest. Want ook deze personages zijn beter of slechter dan de andere, maar dat hangt af van speler tot speler. Oh ja. Je keeper is een krokodil. Je bent dus gewaarschuwd.

Wat een stadions!

Er zijn verschillende soorten stadions in deze game. De meeste moet je nog vrijspelen in een cup. Over het algemeen zijn die redelijk makkelijk en moet je niet zoveel moeite doen. Alleen de jongere gamers zullen hier een echte uitdaging aan hebben. Voor de oudere gamers mag dit geen moeilijk spel zijn. En dat was volgens mij ook de bedoeling. Voor de oudere gamers moet het meer een leuke game zijn die je met vrienden speelt of als tijdverdrijf speelt. Voor de jongere gamers is het zoals eerder gezegd een game die perfect is voor hen. Ze zullen zich er rot mee amuseren, geloof me. Ik kan het weten. Mijn kleine neefje was eens op bezoek, hij is 10 jaar. En ik liet hem deze game spelen. Ik kon mijn ogen niet geloven toen ik zag hoeveel plezier hij er in had. En het vormde voor hem ook nog eens een echte uitdaging. Die dag was voor mij direct geslaagd. Oh ja. Even terug over de stadions. De stadions hebben nog 1 heel groot wapen waar je rekening mee moet houden. De zijkanten van het stadion staan namelijk onder stroom. Dus als je tegen de zijkant wordt geramd ligt die speler even op de grond. Maar eerst sta je natuurlijk flink onder stroom hé. Vaak hoor je dan de spelers een grappig kreetje slaan. Je kan ook nog een special team vrijspelen. Dit team vond ik inspiratieloos en hadden ze er beter uit gelaten. Dit is 1 van de weinige minpuntjes. Want de graphics zijn ook in de leuke Mario stijl. Niks mis aan dus.

Een kick in je ******!

Er is in deze voetbalgame van Mario ook iets leuks toegevoegd. Namelijk de superstrike! Dat is een trap die je kan doen als je de "B" knop lang genoeg inhoudt. Als je de daarop volgende actie goed uitvoert ben je zeker dat je superstrike zit. En als je de actie perfect uitvoert wordt de superstrike in slowmotion getoond. Ieder personage heeft een ander soort kleur van superstrike. Waarom de makers dat gedaan hebben weet ik niet, maar het zal wel voor de variatie bedoeld zijn. Vaak lijkt het bij een perfect uitgevoerde superstrike dat de bal in de keeper zijn juwelen vliegt. En daarna samen met de bal in het doel vliegt. Dat vond ik best grappig. Je kan ook leuke items gebruiken. Bomb Ombs, schildjes, bananen, enz... . Vaak wordt een potje voetbal dus heel chaotisch en heel leuk. Vooral als je tegen vrienden aan het spelen bent en ze vliegen de lucht in door een Bomb Omb. Heerlijk gevoel is dat. Ik voelde me vaak heer en meester in deze game. Dat gevoel zullen jullie ook vaak ervaren in deze game. Vaak geeft dat nog een extra duwtje aan de leuke sfeer. En daardoor is de game gewoon 1 van de leukste van het moment.

Deze recensie is gemaakt in samenwerking met -Shadow-. Ik hoop dat jullie het leuk vinden. En ondertussen dat jullie hem lezen ga ik een potje voetballen. See ya.

Conclusie en beoordeling

None

De minpuntjes die je ziet zijn maar van heel klein belang in deze game. Het is gewoon een leuke voetbalgame die je gewoon uren plezier brengt. Het is dus de moeite om deze game gespeelt te hebben. En zal je niet snel teleurstellen.
7,7
Score
77
Score: 75
 • Pluspunten
 • Een leuk potje voetbal zonder regels.
 • Graphics.
 • Een uitdaging voor jongere gamers.
 • Fun!
 • Leuk sfeertje.
 • Minpunten
 • Te makkelijk voor oudere gamers.
 • Speciaal team dat inspiratieloos is.
 • Had iets meer muziek in gemogen.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Ziet er goed uit

 • eerste deel vond ik echt gaaf, zal deze ook wel worden

 • Westernshit trekt me altijd wel, maar ik wacht nog even met me mening hierover. Iets zegt me dat ook deze gaat tegenvallen.

 • Heb het eerste deel kapot gespeeld, dus ik zeg drie keer hiep hiep hoera, me like!

 • Gebrek aan co-op kan jammer zijn, maar ik vind het overdreven om zoiets in heel veel games te verwachten. Kan wat mij betreft prima met alleen een lange, sterke singleplayer.

 • Heel erg tof!  Ziet er ook goed uit!

 • Klinkt alvast beter dan deel 1. Ik ben een westernfan dus heeft deze game sowieso een streepje voor. Thumbs crossed en hopen dat het een betere game wordt dan het origineel. Die trailer blijft vet, geluiden, stemmen en muziek klinken alvast sfeervol.

 • Deeltje 1 nooit gespeeld maar deze lijkt me zeker nice!! :D maar toch twijfel ik of deze beter wordt of dat Red Dead Redemption het gaat worden. We zullen zien.

 • Meestal ben ik niet zo van de Western-shooters, maar even de demo checken kan nooit kwaad.

 • Call of Juarez heb ik vele uren gespeeld, hij was erg vermakelijk.

  Hopelijk wordt deze net zo leuk. Co-op had hier logisch geweest, maar is ook geen drama dat het er niet in zit.

  @Debeul

  Dat is te zien aan je plaatje: \"The Ugly'' toch?


 • Nice

 • Bound in Blood moet daarom een enorm sterke single- en multiplayer neer gaan zetten om boven de middelmaat uit te stijgen, iets dat de eerste Call of Juarez helaas niet echt wist te doen.  Dat ben ik niet met jullie eens. Ik vond zowel de singeplayer als de multiplayer leuk om te spelen.

 • Cool! Vette trailer ook, lekker sfeervol :).

 • Waaron doet iedereen net of co-op een must is tegenwoordig?

 • Dat is te zien aan je plaatje: \"The Ugly'' toch?  Heiligschennis! Dat is The Bad natuurlijk.

 • jaa clint eastwood tegen charles bronson , kan niet wachten.

 • Ik vind sommige screens een hoog brokeback mountain gehalte hebben. Mss is mijn kijk op cowboys sinds die film iets veranderd.

 • ik moest echt aan call of duty denken toen ze call of jeures lieten zien

 • @Ralphieboy

  O ja. Nu zie ik het ook, heb de film een tijdje niet meer gezien. Ik haal The Ugly en The Bad vaker door elkaar. Slaat helemaal nergens op, maar ja.

 • Wel aardig, maar niet helemaal mijn stijl…(Nog niet?)

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren